• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aradığı Espresso Çekirdeğini Bulamayan: Espressionist

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@SerifBasaran Şerif abi hazır kavurmahaneden çıkmıyorken ve elinde nordic kahveleri varkan burada toplayacağımız bir sayı ile kuzey avrupa tarzı biraz daha aromaların zengin olduğu kavurma profili bir deneme paketi isteyebiliriz.
Valla çok iyi olur.

Doğru düzgün espresso içeyim diye harcadığım, gelirime göre orantısız yüksek miktardaki parayı da mı çöpe attım ben o zaman😡.
yine de onları suçlayamıyorum. çünkü bunu kötü niyetli yaptıklarını düşünmüyorum. kendi deneyimlerinden yola çıkarak bizim de kendilerinin zevk aldığı şeyleri denememizi istiyor olabilirler.

Benim de ilk girişim espresso üzerinden olmuştu kahveye. Elimde Delonghi ec685 var. Ancak bir türlü iyi kahveye ulaşamadım. Bir de deneyim çok önemli bu konularda eğer forumda paylaşım yol gösteren insanların tavsiyelerini görürsek ben de kenarda duran makineyi tekrar açarım herhalde 😊

Benim de ilk girişim espresso üzerinden olmuştu kahveye. Elimde Delonghi ec685 var. Ancak bir türlü iyi kahveye ulaşamadım. Bir de deneyim çok önemli bu konularda eğer forumda paylaşım yol gösteren insanların tavsiyelerini görürsek ben de kenarda duran makineyi tekrar açarım herhalde 😊
makinede espresso yaparken nasıl bir yol izliyorsunuz? evimdeki makinede kahvenin tadının daha iyi gelmesi adına kahveye uyguladığım basıncı değiştirdim, her çalıştırmadan önce bir iki saniye de makinenin su akıtmasını sağlıyorum. böylelikle daha temiz ve düzgün bir akışla su ile kahve buluşuyor.

makinede espresso yaparken nasıl bir yol izliyorsunuz? evimdeki makinede kahvenin tadının daha iyi gelmesi adına kahveye uyguladığım basıncı değiştirdim, her çalıştırmadan önce bir iki saniye de makinenin su akıtmasını sağlıyorum. böylelikle daha temiz ve düzgün bir akışla su ile kahve buluşuyor.
Valla hocam ben neredeyse 8-9 aydık espresso yapmıyorum. En son tavsiye verecek olan kişi ben olurum herhalde. Siz nasıl değiştiniz basıncı ? Delonghi mi sizdeki makine ?

Bu tarz ufak boilerı olan makinelerde maalesef tek yapabileceğiniz şey 0.1 ölçümlü terazi edinmek ve her seferinde portafiltreye aynı kahveyi koymak. Sadece öğütüm kalınlığını değiştirerek müdahale edebilirsiniz. 14 gr kahve 1:2 oran 25-30sn hedefleyebilirsiniz.

elimde kapsül Nespresso cihazı haricinde basınçlı bir espresso makinesi bulunmadığından, teknik bişey söyleyemesem de bende mümkün mertebe farklı tarzlarda kahveyle ihtiyacı gideriyorum.
espresso isteiğimi de gelende mokapot ile karşılıyorum diyebilirim.
bunun için de açıkçası "espresso blend" çekirdeklere pek takılmıyorum, eğer çekirdeği seviyorsam mokapot inceliğinde çekip yapıyorum kahvemi, keyfime bakıyorum. :)

Valla hocam ben neredeyse 8-9 aydık espresso yapmıyorum. En son tavsiye verecek olan kişi ben olurum herhalde. Siz nasıl değiştiniz basıncı ? Delonghi mi sizdeki makine ?
benim de tavsiye verecek bir durumum çok yok. yalnız elimdekileri değerlendirmeye çalışıyorum. Delonghi EC 221.B makinesini kullanıyorum. Evdekilere ve misafir geldiğinde ağızlarında kötü tat bırakmayacak şekilde kahve çıksın yeter modunda. Makinemin verdiği basınç düşük olduğu için portrafiltremi templerken alışkın olduğumdan daha az basınç uyguluyorum.

elimde kapsül Nespresso cihazı haricinde basınçlı bir espresso makinesi bulunmadığından, teknik bişey söyleyemesem de bende mümkün mertebe farklı tarzlarda kahveyle ihtiyacı gideriyorum.
espresso isteiğimi de gelende mokapot ile karşılıyorum diyebilirim.
bunun için de açıkçası "espresso blend" çekirdeklere pek takılmıyorum, eğer çekirdeği seviyorsam mokapot inceliğinde çekip yapıyorum kahvemi, keyfime bakıyorum. :)
Yeni bir hobi edinmek istemeyenler için Nespresso gerçekten iyi bir ilaç :) Ben de aynı durumdayım ve tüm kahvelerini defalarca deneyip 2-3 e indirdim kendi zevkimce uzun zamandır böyle idare ediyorum.

Espresso da maliyetler demleme kahveye oranla ne yazık ki daha yüksek. İyi bir espresso Makinesi 2-2,5 k arası en az. Çekirdek bulmak da zor. Bu tarz zorluklar beni demleme tarafına itti.

Sütle harcanan kahvelere hep acımışımdır. İyi bir viskinin içine kola, soda, su, buz vs koymak gibi gelmiştir hep. Demek tüketicinin durumu tam tersiymiş. :eek:

Yeni bir hobi edinmek istemeyenler için Nespresso gerçekten iyi bir ilaç :) Ben de aynı durumdayım ve tüm kahvelerini defalarca deneyip 2-3 e indirdim kendi zevkimce uzun zamandır böyle idare ediyorum.
tercih değil de, cihazı 3 sene önce 30$'a bulunca çöktüm diyebilirim :)
ama evet, çeşit çok fazla ve cidden sevebileceğiniz birkaç versiyon bulmak işten bile değil.

Biraz öneri vermek istiyorum. Elimde Togay'dan aldığım ACS Vesuvius espresso makinesi var. Profilleme özelliği ile mükemmel shotlar alabileceğiniz bir makine. Öncelikle Togay'a tekraren teşekkür ediyorum.

Daha önce Breville Bes810 vardı elimde, o zaman da güzel denemelerim vardı ama şu anda mükemmel dediğim kahveler var.

Şu anda favorim Kenya Gikirima ama harmanlardan Evolution Blend Sapiensten ve Shot The Sheriff Kahvefabrikası'ndan ve yine Zümrütkaraca Guatemala Huehue. Bunları tekrar tekrar aldım. Hep güzel profili tutturuyorum. Dengesi çok güzel diyebilirim.

Saygılar,

Selam hepinize, daha yeni bitirdim işleri ve karantinaya girmeden eve attım kendimi. Haftaya Ethiopia Ana Sora girecek stoklara. Kokusu Çilek, ve gül, tatsal olarak çilek, orman meyveleri, az floral notalar alacaksınız.

Natürel bir kahve ve ekzotermik aşamaya çok geç giren bir kahve (Kenya 178-180'lerde girerken, Ana Sora 192-194'lerde giriyor. Çıtlamanın (1st crack) bitmesi ile çıkartıyorum bu kahveyi espresso için.

6-7 gün sonra içilebiliyor;
Asiditesi orta
Ağırlığı (gövde) orta yüksek
Şerbet tatlılığı olan bir kahve

Gelsin, kavurayım, denemeleri yapayım, sonra 40 kişi ile sınırlayarak bedelsiz 150 gr göndereceğim. Kahvekulübü çekiliş yapar ve bana isimleri iletir belki :)

Selam hepinize, daha yeni bitirdim işleri ve karantinaya girmeden eve attım kendimi. Haftaya Ethiopia Ana Sora girecek stoklara. Kokusu Çilek, ve gül, tatsal olarak çilek, orman meyveleri, az floral notalar alacaksınız.

Natürel bir kahve ve ekzotermik aşamaya çok geç giren bir kahve (Kenya 178-180'lerde girerken, Ana Sora 192-194'lerde giriyor. Çıtlamanın (1st crack) bitmesi ile çıkartıyorum bu kahveyi espresso için.

Asiditesi orta

Gelsin, kavurayım, denemeleri yapayım, sonra 40 kişi ile sınırlayarak bedelsiz 150 gr göndereceğim. Kahvekulübü çekiliş yapar ve bana isimleri iletir belki :)
Şerif Hocam sitenizde filtre kavrum olarak satışa çıkacak mı? Çok ilgimi çekti gerçekten :love:

Asiditesi orta

Bu Kahveyi Filtre Olarakta görebilirsek satışta sitenizde çok güzel olur merak uyandırıcı gerçekten :)

Asiditesi orta

Çok teşekkürler. İyi ki sizi tanıma fırsatı bulmuşum burası aracılığı ile. Bundan sonra herkes espressocu olacak :)

Asiditesi orta

Filtre için de uygun mudur kendileri?
Çok teşekkürler. İyi ki sizi tanıma fırsatı bulmuşum burası aracılığı ile. Bundan sonra herkes espressocu olacak :)
Hiç sanmam! 🤣

Geri