• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aradığı Espresso Çekirdeğini Bulamayan: Espressionist

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Deniz hocam bu ayki
Son bir yılı düşündüğümde single origin olarak İspanya’dan bir kavurucu olan rightside ın çekirdeklerini ve the barnın çekirdeklerini bayılarak içtim. Türkiye’de ise toplum alımda aldığımız el boqueron çok iyiydi. Beni şaşırtması klasik italyan yüksek gövdeli bir Espresso isterseniz boxx blend xx i tavsiye ederim.

Boxx bende bugun aldım bakalım nasıl çıkacak...

3core u merak ediyorum, yorum alabilir miyim?

En son Ikıga çekirdeği almıştım fiyatına göre en memnun kaldığım espressoları almıştım fiyatı göz önüne alınca iyi bir seçenek.

Ayrıca işletme sahibi Kerem bey çekirdek hakkında konuşmuştuk çekirdeği “Kahve catuai, caturra,colombia çekirdek tipleri var. 1800 2200m de toplanıyor. kırmızı orman notları var. bisküvimsi bir tadı fındık notlarını almak mümkün. Güney Amerika kahvesi ve brezilya değil” şeklinde anlatmıştı.

Espresso özellikle günün ilk kahvesi olarak benim de vazgeçilmezim.Gaggia new classic kullanıyorum.Çekirdek sıkıntısını arada aldığım blendlerle gidersem de bu arada filtre için aldığım ancak nispeten koyu kavrum çekirdekleri espressoda kullanıyorum.Fena da olmuyor.
Lavazza espresso crema E Aroma alıyorum hiç bir şey bulamazsam.Ondan da son aldıklarımda memnun kalamadım nedense.
Çekirdek önerilerinizi özellikle bekliyorum.☕

Son bir yılı düşündüğümde single origin olarak İspanya’dan bir kavurucu olan rightside ın çekirdeklerini ve the barnın çekirdeklerini bayılarak içtim. Türkiye’de ise toplum alımda aldığımız el boqueron çok iyiydi. Beni şaşırtması klasik italyan yüksek gövdeli bir Espresso isterseniz boxx blend xx i tavsiye ederim.
Squaremile ve darkwoodsları da unutmamak lazım tabii:)

Yerli kavuruvuların single origininleri espresso için her zaman sağlıklı bir seçim olmuyor maalesef güzel çekirdekler içtiğim de oluyor ama çoğu zaman hep hüsran, espresso da ekşiliği istemeyenlerdenim o yüzden son zamanlarda ben blend kahveleri tercih ediyorum en son da coffeemamma nın comandante blend kahvesini aldım tavsiye üzerine kesinlikle ben de tavsiye ederim oldukça lezzetli,kremalı espresso alınabiliyor

Blend Olarak Coffemamma Comandante Blend. Single Origin olarakta Prabador Guetemala El Boq. tavsiye ederim.

Eldeki stoklar bitince coffeemamma ve 3core deniyeceğim.
Şu an coffee departman 2 single origini car daha paketi açılmamış, haftaya ancak otururlar, dener yazarım.

Uzun suredir coffee department - El salvador kullaniyorum lezzetini basarili buluyorum tavsiye ederim (2-3 kere Brezilyasini da denedim begenmedim). Son 1-2 aydir Petra-Brezilya kullandim cok farkli aromasiyla basarili buldum. Yorumlara gore boxx coffee blend- coffeemamma comandante blend ve prabador guatemala aldim. Begendigim olursa yazacagim.

Evde espresso demlemek gerçekten akıntıya karşı yüzmek gibi.
Ayar için harcanan kahve, uzun saatler boyunca öğütücünün ağzında bekleyen ve oksitlenmiş bir kahve. Gerçekten çok enerji harcamak lazım.
Evde espresso demleyenler için ilk önerim yatırımı suya yapın.
AO Smith'in espressoya sonrasında da bütçenize uygun bir ev tipi ürün öğütücü ve espresso makinası yatırımından çok daha fazla faydası olacaktır.
Filtrasyon olmadan iyi suya ulaşmak için kesinlikle distile su + third wave coffee'a ihtiyacınız olacaktır.

Evde espresso demlemek gerçekten akıntıya karşı yüzmek gibi.
Ayar için harcanan kahve, uzun saatler boyunca öğütücünün ağzında bekleyen ve oksitlenmiş bir kahve. Gerçekten çok enerji harcamak lazım.
Evde espresso demleyenler için ilk önerim yatırımı suya yapın.
AO Smith'in espressoya sonrasında da bütçenize uygun bir ev tipi ürün öğütücü ve espresso makinası yatırımından çok daha fazla faydası olacaktır.
Filtrasyon olmadan iyi suya ulaşmak için kesinlikle distile su + third wave coffee'a ihtiyacınız olacaktır.
Su meselesi hep karşımızda. Bu işe grup olarak el atıp toplu filtrasyon sistemi alımı yapsak yeridir. Grupta şöyle bir link paylaşılmıştı:

Buradan hareketle biz kahve severlerin ihtiyacı olan sistemi ve parçaları, işe kafa yoran deneyimli arkadaşlarımız derlese , adım adım anlatsa -iş yüklemek gibi anlaşılmasın, ama emek,zaman gerektiriyor elbette- minnettar oluruz. Gerekli parçalar için forum olarak iyi olduğumuz toplu alımı yapsak ve sistemi kursak çok büyük bir de girişim -dünya için küçük:)- yapmış oluruz. Ne dersiniz?

2 haftadır evde denediğim kimma espresso blend no:2, honduras boxx blend xx ve bolivar içerisinde beni en çok tatmin eden bolivar oldu. Diğer 3 çekirdek klasik italyan tarzı çikolata notalarının hakim olduğunu şaşırtmayan benim bakış açımla sıkıcı çekirdekler. Bolivar tatlılığı ve meyvemsiliği ile biraz aralarından sıyrılıyor.

2 haftadır evde denediğim kimma espresso blend no:2, honduras boxx blend xx ve bolivar içerisinde beni en çok tatmin eden bolivar oldu. Diğer 3 çekirdek klasik italyan tarzı çikolata notalarının hakim olduğunu şaşırtmayan benim bakış açımla sıkıcı çekirdekler. Bolivar tatlılığı ve meyvemsiliği ile biraz aralarından sıyrılıyor.
Bolivar boxx mı?

Kahve Kulübü akşam sohbetleri sırasında farkettiğim Türkiye'deki kavurcular espresso ile olan durumun farkında. Espresso tüketiminin büyük oranda sütle yapıldığını düşünüyorlar bu nedenle sanki biraz daha koyu kavurum yaparak yüksek gövdeli görece aroma çeşitliği az kahveler ortaya çıkıyor. Avrupa bulduğumuz çekirdekleri ülkemizde bulamıyoruz.

Kahve Kulübü akşam sohbetleri sırasında farkettiğim Türkiye'deki kavurcular espresso ile olan durumun farkında. Espresso tüketiminin büyük oranda sütle yapıldığını düşünüyorlar bu nedenle sanki biraz daha koyu kavurum yaparak yüksek gövdeli görece aroma çeşitliği az kahveler ortaya çıkıyor. Avrupa bulduğumuz çekirdekleri ülkemizde bulamıyoruz.
Bu süt başa bela (!) 😀 Nitelikli espressoyu mumla arıyorum. “Single origin espresso istiyorum” dediğimde, “çekirdeğe yazık değil mi?” diye blendden şaşmadıklarını belirten, aslında çok sevgi ve saygı duyduğum bir cafeden ayağımı kesmek zorunda kaldım. Yatırımın aslan payını sütlü kahveye ve pasta böreğe yapan işletmelerden üzülerek uzak duruyorum artık.

Bu süt başa bela (!) 😀 Nitelikli espressoyu mumla arıyorum. “Single origin espresso istiyorum” dediğimde, “çekirdeğe yazık değil mi?” diye blendden şaşmadıklarını belirten, aslında çok sevgi ve saygı duyduğum bir cafeden ayağımı kesmek zorunda kaldım. Yatırımın aslan payını sütlü kahveye ve pasta böreğe yapan işletmelerden üzülerek uzak duruyorum artık.
"çekirdeğe yazık değil mi?" bir kavurucu barista vs.. bunu ağzına alıyorsa portafiltreyi ağzına vurmak gerek.

Ne yazık ki böyle tepkiler veren yerler oluyor. Hatta birkaç defa çekirdekleri "çöpe atmış" olmamla farksız olduğu da söylendi sipariş verdiğimde.

@SerifBasaran Şerif abi hazır kavurmahaneden çıkmıyorken ve elinde nordic kahveleri varkan burada toplayacağımız bir sayı ile kuzey avrupa tarzı biraz daha aromaların zengin olduğu kavurma profili bir deneme paketi isteyebiliriz.

Ne yazık ki böyle tepkiler veren yerler oluyor. Hatta birkaç defa çekirdekleri "çöpe atmış" olmamla farksız olduğu da söylendi sipariş verdiğimde.
Doğru düzgün espresso içeyim diye harcadığım, gelirime göre orantısız yüksek miktardaki parayı da mı çöpe attım ben o zaman😡.

Geri