• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aradığı Espresso Çekirdeğini Bulamayan: Espressionist

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekli dosyalar

• B53EE9FC-DFAB-4D4F-89A3-B9FBF8A326D6.jpeg
    B53EE9FC-DFAB-4D4F-89A3-B9FBF8A326D6.jpeg
    66.6 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Yorum alabilir miyiz hocam
Ben beğendim bu çekirdeği, costa rica san francisco, el boqueron natural gibi çekirdekleri sevdiyseniz bu çekirdeği de kesin seversiniz. Erken denedim ben kahveyi degassing geçtiğinde tad profili daha iyi oturacaktır. Kısa değerlendirmede after taste zayıf geldi içerken aldığınız keyif uzun süre devam etmiyor maalesef.

Son zamanlarda denediğim en tatlı kahve. Bu kahveyi tercih ediceksiniz tamamen tatlılığı nedeni ile tercih edin. Farklı sizi şaşıracak aromalar maalesef yok. 93 ve 95 derecede çok güzel sonuçlar veriyor. Cihazınızda OPV varsa 7 bar da demlemenizi tavsiye ederim.

ya Lavazza hakkında ?
Forumda, bu tip çekirdeklerin bayat olduğuna dair neredeyse bir görüş birliği vardır. Kavrum tarihi en yakın lavazza muhtemelen 4 ay öncesidir. Oysa bu sürenin en fazla 1 ay olması gerekir.

Şerif hocanın (kahvefabrikası) kolombia redguardo inga apontesi de baya başarılı espressoda.

Espresso'da düzgün çekirdek bulmak zor; fakat son zamanda şanslıyım sanırım ki düzgün çekirdeklere denk geldim. Memnun kaldığım çekirdekleri sıralarsam:

1. Kungpow: Kosta Rika (Espresso veya filtre kavrum diye bir seçenek yok) (1:2,2 oran, bu çekirdekte hangi oranı denediysem tatlı çıktı)
2. Coffee Department El Borbollon (1:1,75 oran)
3. Montag Idio (1:2-2,5 oran. 2,5 üzerinde acılaşma başladı.)
4. Coffee Department Cuzcacapha (1:1,75 oran)
5. Kronotrop Peru Huabal (1:1,75 oran, 1:2 oranın üstüne çıktığında acılaşmaya başladı)

Geri