olay hakkında hiçbir bilgim yok ancak sadece ilçenin sahil kesminin rakımı verilerek bilgilendirmek biraz manipülasyona giriyor gibi.
"İlçenin kıyı şeridi uzunluğu yaklaşık 50 km.dir. Bunun 3 km.si Halil Limanı -Bıçkıcı Çayı arası, 2 km.si Pazarcı, 2 km.si Koru, 200m.si Endişe Güney- Uzun Kum ve 100m.si Yakacık (Kaledran) plajları olup; geri kalan 40.700 m. kayalıktır. İlçe merkezi ile deniz kıyısı arasında alçak tepeler yer almaktadır. Ovanın kuzeyinde dağlık yayla düzlükleri bulunur. Kuzeyinde kütle halindeki Torosların batı kıyı sıradağlarının adı Akçal Dağları adıyla bilinir. En yüksek tepesi olan “Deliktaş” noktası 2253 m.dir. Kuzeyde ise Yund yaylası Yüğlük dağı 2245m rakımla en son yüksekliği temsil eder. Alçak kısımlar ise kıyı boyunca uzanan alüvyonlu bir ova meydana getirmektedir. Ovadan yüksek dağlık sahaya geçiş nispeten dik yamaçlarla olmaktadır."
Bkz.
https://antalya.ktb.gov.tr/Eklenti/...tag1=A3277698612294EF633FD281EBB530C10E1899D0
Kahve evreninin ufacık bir yerinde yer alan forumda manipülasyon yaptığım ve ''türkiyede kahve yetiştiriciliğini'' bu manipülasyonumla engellediğim için çok özür dilerim.
Kalbi kırılan çiftçiler için özrümü siz kabul ederseniz çok sevinirim.
Bu bahsettiğimiz haber 2019 lara dayanıyor. Ben bu işi yaparım diyen bir dostumuz bir dönüm araziye 50 tane ağaç dikmiş. Varsayalım 50 kilo kahve almış.
Bu kahveyi herhangi bir kuruma gönderdiklerini düşünmüyorum. Belki kavurdular ve içtiler, çok beğendiler? Yukarıda bahsettiğim horse blendide pek beğenen içiciler var elbet.
İkincisi antalyanın bir ilçesinde yılda 50kilo kahve çıkarılıyorsa sizce bu bir üretim mi olur? Yoksa bir hobi mi olur?
Mesela ben kendi bahçemde avokado yetiştireceğim ve yılda 20-30 adet avokado alacağım. Ve bunu da ankarada, avokadonun sevmediği bir iklimde yapmaya çalışıyorum. Yani ekstra enerji harcıyorum bunun için. Varsayalım satmaya çalıştım. Sizde bu 30 avokadoyu sattıktan sonra benim maliyetlerim karşılanır mı?
Hayır karşılanmaz. O yüzden benim için bir hobiden öteye gitmez.
Kahve ağacı ise çok narin bir ağaçtır. İklim dışında üretimi-büyütülmesi imkansıza yakın bir meziyettir. Diyelim meyve aldınız, hadi kahvenin niteliğini, yoğunluğunu(density diyorlar sanırım) istediğimiz gibi alamadık ama emek harcadık. Peki bunu ticarete döktüğünüzde sizde bunun karşılığını alabilir misiniz?
Bakın bu kahve çekirdeğinin yetiştiği iklim kuşağı, türkiyenin yakınından bile geçmiyor.

Aslında şöyle yaklaşabilirim.
Siz türkiyede penguen besleyebilir misiniz?
Geçen gün gene böyle bir konuşma geçmişti. Yukarıda bahsettiğimiz beyfendi 2019 yılında bu işe girişmiş. Ellerine sağlık, hiç olmazsa denemiş
Peki buna ne dersiniz? Alın size 1965 yılının haberi,

Haberi özetleyeyim. Gene aynı çukurova bölgesinde 1954 yılında başlayan çalışmalarda 15yıl sonra ''2 çuval'' kahve alıyorlar.
Aradan geçmiş 60 sene ve dünya ekonomisinde en üst sıralarda yer alan ''petrol ve kahve'' den birini üretmek için adım atılmış. Petrol bulamadık ama kahve bulduk değil mi

Ve üzerinden geçen onca hükümet bu ticari güç karşısında kayıtsız kalmış? Sizce bu mümkün mü?
Eğer 20metre rakıma takılıyorsanız çıkarız toroslara, hiç problem değil. Memlekette yüksek yer mi yok. Buluruz bir tanesini kurarız çiftliğimizi.