• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

ANKET! Comandante vs 1zpresso K Pro/Plus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahvolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Comandante mi? - 1zpresso K Pro/Plus mı?

• Comandante

Oy: 178 58.2%
  • 1zpresso K Pro/Plus

Oy: 113 36.9%
  • Timemore Chestnut X

Oy: 15 4.9%

• Kullanılan toplam oy
    306
Bu arada @teyyaredenkahve son mesajım yanlış anlaşılmasın. Haddim değil derken benim haddim değil demek istedim. Siz ikisini de kullandınız. İkisini birden kullanmayan biri olarak benim değerlendirmem haddim değil demek istedim. Benimkiler naçizane burda sadece yorum :)
Estağfirullah, ben de naçizane gördüğümü iletiyorum. 🙏 hatalar olabilir.

Gerçek kullanıcı deneyimlerinin farklı kullanıcılar tarafından aktarımı çok kıymetli.

Şu an comandante ve 1zpresso jx kullanıyorum, timemore slim s’i de ilk zamanlar kullanıyordum, kriterlere uyuyor muyum? 🤔

Peki gördüğüm kadarıyla siz de bir K-Pro kullanıcısısınız. Sizin görüşleriniz neler? Artı eksi olarak neler düşünüyorsunuz? Mesela temizlik yaptıktan sonra kalibrasyon yaptığınızda örneğin 7.4 ayarına getirdiğinizde yine aynı sonucu elde ediyor musunuz?
Kalbimi kırdın 😔

Nacizane sözen molent kpro plus delongi elektrikli gibi değişik değirmenle kullanmış biri olarak sunu söylemek isterim, toz üretmiyen değirmen yok. 0 değirmen ve sonrasında belirli miktarda öğütüm yapmış değirmen arasında hissedilir ölçüde fark var eski tabirle arabanın motorunu yaptırdıktan sonraki açılması parçaların birbirine alışması, kulaklıklarda kolonlarda var olan burn in olayı gibi. Ben kpro almadan önce cmd alıcaktım fakat cmd ile kproyu doğru yada yanlış şu şekilde kıyasladım, 2021 deyiz alınabilecek en baba 5 10 taşınabilir el değirmeninin içindeler, yani araba olarak düşünürsek bugatti rollsroyce vs sınıfında bir araba alıyorsunuz hız sabitleyici yok serit takip yok vs. Yani mıknatıslı kapak, rakamlı klik, büyük burr kaynaklı çevirme kolaylığı, 1cm civarı kalın mil, 3 rulmanlı sabitleme, metal sebitleme direği vs. Yokk ne var isim cmd, molent kullanırken v60 çekimi kahvesine göre 37 39 klikken, burr boşta sürtünme sesi 9 a kadar geliyordu sonrasında gelmiyordu, cmd 15 kliğe kadar geliyor diyen arkadaşlarım var ve v60 öğütüm aralığı yaklaşık 22 24 hadi 26 ve sorunca boşta sürtme sesi normal deniyor? kproda v60 ögütüm aralığı 75 80 klik boşta burr sürtme sesi 10 klikte bile gelmiyor, kısaca demek istediğim değirmen belirli kalitenin üzerindeyse, fazlada kafaya takmamak bütçeyi esas alıp, ona göre değirmen haricinde nitelikli çekirdeğe ayırmak ve demleme alıştırmaları yapmak daha mantıklı, hiçbir kahve reçetesi standart olamaz, çekirdeğin beklediği ortam bile cözünmesini, üreteceği toz miktarını herşeyi değiştiriyor, elinde orta üzeri bir değirmenin varsa v60 İn farkıda buradan geliyor, çekirdeğin kalitesine ve kavrumuna göre ince, kalın ögütüp (Bi nevi tozunu, toz oranını arttırarak azaltarak),ve + su sıcaklığıyla oynayarak demleme süreleri ile istediğimiz asidite ve gövdeyi yakalaya biliriz. (kahvemizi kalitesi ölçüsünde) amacım biri ürünü kötüleyip ötekini yüceltmek değil, kaliteli kahve, öğütüm ve su sıcaklığı ilişkisi değiştirildiğini ortaya cıkan farkları not alınarak anlaşılmaya çalışılmasının bilinçli kahve sever olmamıza faydalarının olacağına dikkat çekmek.

Acaba konular karışıyor olabilir mi? Comandante standart aks ile 15 clickte değirmen temizken sürtme sesi geliyorsa bir sorun olduğunu düşünüyorum, yapılan açıklama acaba yük altında değilken yaylı tasarım sebebiyle burrun bir tarafa yakınlaşması olabilir mi? Bir çok arkadaşınızın bunu yaşadığını yazmışsınız, eğer konu sürtme ise bence distribütörü ile temasa geçmelerinde fayda var.

Son düzenleme:
Comandante ve K-Plus arasında seçim yapıp Comandanteyi seçtim ve tek nedeni görünüşü. Kampanyalı Kinu olsaydı gönlüm belki ona kayabilirdi. Günde ortalama iki defa kahve demliyorum K-Plus ve Comandante nin çekim kalite farkını forumun büyük bir çoğunluğunun kör tadım da anlamayacağını düşünüyorum bu yüzden değirmenimi elime aldığımda yada tezgahıma gittiğimde beni mutlu edecek ürünü seçtim.

Acaba konular karışıyor olabilir mi? Comandante standart aks ile 15 clickte değirmen temizken sürtme sesi geliyorsa bir sorun olduğunu düşünüyorum, yapılan açıklama acaba yük altında değilken yaylı tasarım sebebiyle burrun bir tarafa yakınlaşması olabilir mi? Bir çok arkadaşınızın bunu yaşadığını yazmışsınız, eğer konu sürtme ise bence distribütörü ile temasa geçmelerinde fayda var.
15 olan %1 dir 2dir, 10 da 9 da sürtme sesi gelen %30 %40 dir belki daha fazladır önemli değil . Orada demek istediğim bir şekilde işini yapıyor, insan kullandığı ekipmana bir şekilde adapte oluyor, çözüyorsun, bu cmd, kinu,k pro molen timemore gibi orta üzeri markalarsa daha kolay oluyor, önemli olan güzel çekirdek ve demlemedeki değiştirilebilir etkenlerin, öğütüm aralığı, su sıcaklığı, demleme süresi, su dökme yüksekliği, karıştırma yada sallama gibi, hem birbirini nasıl etkilediğini, ( Kalın öğüttüm asidite arttı, su sıcaklığını yükselttim demleme süresi düştü ve varyasyonları ) aldığımız tat da karşılığı ne oluyor a, çalışmak, anlamak. Bu reçete oluşturan pro adamların en büyük artısı bu, o adama sözen de versen ( Biraz abarttım mı bilmiyorum :) ) Benim k proda yada bir başkasının cmd ile yaptığı ezbere düz kopyalama demlemeden, aynı kahve ile emin olun ki 3 5 denemeden sonra cok daha net, keyifli bir fincan çıkaracağıdır.

Oranları neye dayanarak verdiniz bilmiyorum ama birden çok arkadaşınızın 15 clickte sürtme sesi alması sıradışı bir durum, hatta her 10 kişiden 4 unun 10 clickte sürtme sesi alması da olağan dışı bir durum.
Doğru şekilde 0 noktası bulunmuş ve temiz bir değirmende bu söyledikleriniz oluyorsa ve birçok kişide eş zamanlı oluyorsa bir sorun olduğunu söylüyorum, yaptığınız genelleme benim tecrübem ile örtüşmedigi için distribütör ile iletişime geçilmesini önerdim, zira doğru çalışmayan bir şeye neden adapte olunması gerekiyor ki. Insanları yanlış yönlendirebilecek bi genelleme yapıldığı için yorum yazmak istedim.

Abi kullanmadan yorum yapmayın lütfen ya cmd nerde 9-10 da sürtme yapıyor? Bendeki 4 de kesiyor sürtmeyi.9 da sürten varsa gitsin degirmeni göstersin.15de sürten var ne demek yahu? Hayatımda duymadım öyle bir şey .
Girin biraz araştırın fabrikadan merkezlenmiş ve kalibre edilmiş olarak yollanan kaç değirmen var? Ben burda 10 klik çektigimde dünyanın diğer ucundaki adam da 10 klikle aynı kalınlığı alacak çünkü değirmenler aynı ayarda kalibre geliyor.Bunu yapan kaç firma var?
1zpresso hic kullanmadım almak da istedim tasarımı vs hoşuma gidiyor.Merkezlenme sorunu var mı bunu araştırmak gerek.Timemorelarda bu sorun var hatta eurekalar bile merkezli gelmiyormuş.
Konu çok gereksiz olmuş.İki değirmeni de kullanan kişi sayısı 3-4 ü geçmez.

Abi kullanmadan yorum yapmayın lütfen ya cmd nerde 9-10 da sürtme yapıyor? Bendeki 4 de kesiyor sürtmeyi.9 da sürten varsa gitsin degirmeni göstersin.15de sürten var ne demek yahu? Hayatımda duymadım öyle bir şey .
Girin biraz araştırın fabrikadan merkezlenmiş ve kalibre edilmiş olarak yollanan kaç değirmen var? Ben burda 10 klik çektigimde dünyanın diğer ucundaki adam da 10 klikle aynı kalınlığı alacak çünkü değirmenler aynı ayarda kalibre geliyor.Bunu yapan kaç firma var?
1zpresso hic kullanmadım almak da istedim tasarımı vs hoşuma gidiyor.Merkezlenme sorunu var mı bunu araştırmak gerek.Timemorelarda bu sorun var hatta eurekalar bile merkezli gelmiyormuş.
Konu çok gereksiz olmuş.İki değirmeni de kullanan kişi sayısı 3-4 ü geçmez.
Ustad polemik yapmaya gerek yok benim dikkat çekmek istediğim başka bir şeydi ( Çekirdek kalitesi, demleme yöntemleri vs.) ama devamlı cmd ye cevriliyor,( Bu arada türkiyede cmd kullanan çok adam var, yani tek değilsiniz etrafınızda sizin haricinizde kullanan red clix li varsa, kaç kiliğe kadar ses geliyor diye sorun lütfen, birde red clix li hali klik sayısı molentle aynı, timemore x ve kpronun yarısı gibidir bunu da göz önünde bulundurun.) Ben peşinen söyliyim Cmd süper, cmd, 1 numara tamam özür dilerim.

​

Özür dilerim öyle demek istememiştim. Kastettiğim konu mesela hani Comandante'de 0 noktası doğru bulunduktan sonra ayarlanan 22 klik sökülüp temizliği yapıldıktan sonra da 0 noktasından 22 klik aynı sonucu veriyor diyor kullanıcılar ve evrensel olduğu söyleniyor (kendim kullanmadığım için bu kipte yazdım). Bunun K-Pro'da da tam 0 noktasına kalibre edildikten sonra istikrarlı şekilde örneğin 7.4 ün hep 7.4 olup olmadığını merak etmiştim sadece. Amacım bilgi almak ve 1Zpresso hakkında paylaşılan deneyimler Comandante için paylaşılan deneyimlerin 1/20 kadar olduğu için olabildiğince kullanıcılarına deneyimlerini sormak istiyorum.

Ustad polemik yapmaya gerek yok benim dikkat çekmek istediğim başka bir şeydi ( Çekirdek kalitesi, demleme yöntemleri vs.) ama devamlı cmd ye cevriliyor,( Bu arada türkiyede cmd kullanan çok adam var, yani tek değilsiniz etrafınızda sizin haricinizde kullanan red clix li varsa, kaç kiliğe kadar ses geliyor diye sorun lütfen, birde red clix li hali klik sayısı molentle aynı, timemore x ve kpronun yarısı gibidir bunu da göz önünde bulundurun.) Ben peşinen söyliyim Cmd süper, cmd, 1 numara tamam özür dilerim.

​

Comandante 15 klikte sürter diyip sonra ben baska bir şey söylüyorum diyorsunuz.Sondaki yazınızdan bahsetmiyorum bile.
neyse kısacası yalan bilgi arkadaşlar böyle bir şey yaşayan varsa togay beyle iletişime geçmesini tavsiye ederim.

Cmd sürtme sesi için yazıyorum:
Yayla ilgili olduğunu düşündüğüm durumdan dolayı, standart aksta bazen 3, bazen 4. Klikte sürtme sesi geliyor. Sonrasında yok.
Red clixte bazen 7 bazen 8 de geliyor. Sonrasında yok.

3üde iyi değirmen arkadaşlar .Bence sorun kahvede. İyi Kahveye para verin sorun çözülür :)

Cevabın tartışmasız Comandante çıkacağı anket :cool:

Comandante kullanıcısı değilim. Çok istedim ama değirmen arayışındayken stoklarda olmaması, uzun süre beklememe rağmen gelmemesi ve artık Hario' ya dayanamayacak kadar sabrımın tükenmesiyle farklı markalara yöneldim ve kendi tercihlerim doğrultusunda 1Zpresso K-Plus aldım.

K-Plus' ı almadan önce de günlerce araştırdım diyebilirim. Reddit' te yazılan herşeyi okudum. Videoları izledim, vs. Stoklarda Comandante olsaydı bu araştırmalara gerek kalmadan sorgusuz sualsiz alacaktım oysa ki :)

K-Plus, kağıt üzerindeki teknik özellikleri, kullanım kolaylıkları ve paket içeriğiyle benim gözümde CMD' nin üstünde ya da en kötü eşdeğer diyebilirim. Ama uzun dönem kullanımda eksileri neler olur, üzer mi ya da servis gerekse nasıl destek alırız bunları bilemiyorum.

CMD kendini fazlasıyla ispatlamış büyük bir marka. Fakat pazar büyüyor, tabii ki karşısına çok güçlü rakipler çıkacaktır. Böyle olması CMD' nin değerini düşürür mü?

Kullandığımız ekipman markalarını bazen oldukça fanatik bir şekilde savunmaya kalkabiliyoruz. Böyle bir tavırdansa daha güzel fincanlara odaklanmak ve bunun için uğraşmak daha doğru ve yararlı geliyor bana.

Herkesin imkanı elverdiğince, mutlu olduğu ekipmanlarla çok güzel kahveler içmesi dileğiyle. Bence buradaki anahtar sözcük elindeki ekipmanla mutlu olabilmek.

Commandante ile yapılan kör tadım testlerinde deneyimli ve deneyimsiz olanlardan oluşan bir grubun büyük çoğunluğu Commandante 'den çıkan fincanların daha güzel olduğunu söylemiş Reddit 'de böyle bir flood vardı, link veremiyorum şu anda.

Neyse Timemore 'un üst segment değirmeni hakkında tecrübem yok, çok fazla da müşteri deneyimi olmadığı için atlıyorum belki bir sene sonra kullanıcı deneyimleri ile daha sağlıklı yorum yapılabilir.
Benim görüşüm ise tamemen kullanıma dair, sadece Pour Over içiyorsanız, reçete konusunda kafam rahat etsin, içtiğim fincanda değirmen konusunu artık kafama takmak istemiyorum, görüntüsü güzel olsun diyorsanız Commandante is your friend.
Ama evinizde atıyorum Cafelat Robot'unuz vardır, günde (1 espresso & (2 Pour Over || Aeropress) ) demliyorsunuzdur o zaman 1ZPresso 'yu ben tercih ederdim çünkü öğütüm aralığı Espresso için çok daha uygun ( CD redclix olsa bile ).
Ayrıca yukardaki bir arkadaşın da ifade ettiği gibi çok fazla yenilik de geliyor bu değirmende. Son olarak kullanılan burr yapıları bile birbirine çok ama çok benziyor.

Son olarak espressonun keyfini alırsanız zaten zamanla manuel değirmenden sıkılırsınız o zaman gidilecek yol nitelikli bir elektrikli değirmen olacak. Bu durumda da Pour Over için CD benzeri bir değirmen yine olması lazım en azından yanınızda götürebileceğiniz bir değirmen olması lazım, espresso için de Elektrikli değirmen şart olacak. Böyle de bir paradox var sonu sanki yine CD 'ye gidiyor gibi :)

Comandante 15 klikte sürter diyip sonra ben baska bir şey söylüyorum diyorsunuz.Sondaki yazınızdan bahsetmiyorum bile.
neyse kısacası yalan bilgi arkadaşlar böyle bir şey yaşayan varsa togay beyle iletişime geçmesini tavsiye ederim.
İnsanlara yalancı demek iyi bir şey deyildir, bu kadar kolay nasıl söylenir, bilemiyorum, karekterle alakalı herhalde, sizin yalan söylediğimi söyleyebilmeniz için mantıken dünyadaki türkiye deki bütün cmd leri test ettmeniz Red clix le 15 de sürtme sesi çıkarmıyor olduğunu tespit etmeniz lazım,, neyse ben ilk 2 mesajımda söylemek istediklerimi söyledim umarım birilerinin işine yarar. Değirmen bir yere kadar, iyi kahven olsa taşla ezerekde güzel kahve içersin.

İnsanlara yalancı demek iyi bir şey deyildir, bu kadar kolay nasıl söylenir, bilemiyorum, karekterle alakalı herhalde, sizin yalan söylediğimi söyleyebilmeniz için mantıken dünyadaki türkiye deki bütün cmd leri test ettmeniz Red clix le 15 de sürtme sesi çıkarmıyor olduğunu tespit etmeniz lazım,, neyse ben ilk 2 mesajımda söylemek istediklerimi söyledim umarım birilerinin işine yarar. Değirmen bir yere kadar, iyi kahven olsa taşla ezerekde güzel kahve içersin.
Yalancı demek iyi bir şey deyil demek hım..
Öncelikle bu üsluba cevap vermek istemezdim ama sizin şu oranlarla verdiğiniz istatikleri içeren makalenizi de yollarsanız incelemek isterim.Hani %40 %15 vs olarak belirttikleriniz varya ..
Ayrıca red clix olarak belirtmeyip yalan bilgi verip sonra ben onu denemedim diyip fanatiklik içeren söylemlere çekerek manipulasyon yapmayınız.Üstte de dediğim gibi bu fiyatlar el değirmeni için over priced.
Ama bu yalan bilgi vermenizi gerektirmez.

​

Yazdıklarınız maalesef insanları yanlış yönlendiriyor. İlk mesajda 15 clickte sürtme yapan birçok arkadaşım var diyorsunuz, üzerine standart aksta bu oluyorsa sorun var distribütör ile temasa geçin diye bilgi veriyorum cevaben 15 değil 10 da bile 40% den fazla sürtme oluyor diyorsunuz, sonra itiraz gelince red clix ile yazıyorsunuz.
İlk iki yazınızı okuyanlar normal aksta ki zaten 35-36 kullanılabilir click var bunun yarısına kadar sürtme var zannediyor sonra da üçte birine kadar neredeyse kullanıcıların yarısı sorun yaşıyor diyorsunuz. Siz bunu yazarken normal oluyor da neye dayanarak bunları yazdığınızı soranlar mı anormal oluyor. Burada konu herhangi bir marka veya model değil, insanlara doğru bilginin ulaşıp ulaşmaması. O sebeple özellikle yazdım bu sorunları yaşayan varsa distribütörü ile temasa geçsin diye zira normal bir ürün kullanmadığından eminim.

Hocam
Yalancı demek iyi bir şey deyil demek hım..
Öncelikle bu üsluba cevap vermek istemezdim ama sizin şu oranlarla verdiğiniz istatikleri içeren makalenizi de yollarsanız incelemek isterim.Hani %40 %15 vs olarak belirttikleriniz varya ..
Ayrıca red clix olarak belirtmeyip yalan bilgi verip sonra ben onu denemedim diyip fanatiklik içeren söylemlere çekerek manipulasyon yapmayınız.Üstte de dediğim gibi bu fiyatlar el değirmeni için over priced.
Ama bu yalan bilgi vermenizi gerektirmez.
sizde alışkanlık olmuş,
Yazdıklarınız maalesef insanları yanlış yönlendiriyor. İlk mesajda 15 clickte sürtme yapan birçok arkadaşım var diyorsunuz, üzerine standart aksta bu oluyorsa sorun var distribütör ile temasa geçin diye bilgi veriyorum cevaben 15 değil 10 da bile 40% den fazla sürtme oluyor diyorsunuz, sonra itiraz gelince red clix ile yazıyorsunuz.
İlk iki yazınızı okuyanlar normal aksta ki zaten 35-36 kullanılabilir click var bunun yarısına kadar sürtme var zannediyor sonra da üçte birine kadar neredeyse kullanıcıların yarısı sorun yaşıyor diyorsunuz. Siz bunu yazarken normal oluyor da neye dayanarak bunları yazdığınızı soranlar mı anormal oluyor. Burada konu herhangi bir marka veya model değil, insanlara doğru bilginin ulaşıp ulaşmaması. O sebeple özellikle yazdım bu sorunları yaşayan varsa distribütörü ile temasa geçsin diye zira normal bir ürün kullanmadığından eminim.
Sizin söylediğiniz bir şeye bir tepki vermedim normal aksla mı dediğinizi farkettik ten sonra diğer kişiyede red clix yazdım, cmd ye msj atın 7 klikte burr sürtüyor diye normal öğütüme etkisi yok problem yok der, red clix de 15 de sürten sürter, bende zaten önemli değil demişim, mevzu ne anlamıyorum, yani hiç mi bişey söyleyemiyeceğiz
tutması zor desem hocam senin elin küçük yalan söylüyorsun diyecek bir gurup var, yalan söylüyorsun demek ne demek, nasıl bir seviye bu, ayrıca kimseyi yönlerdirmedim, aksine orta üzeri bir değirmeniniz varsa alabiliyorsanız yeter, esas iş kahve ve demleme tekniğinde, bunun üzerine yoğunlaşın dedim. Neymiş efendim red clix geç, sonra söylemişim
neyse herkez taş alsın onla döverek kahve üretsin, benim tavsiyem bu.

Geri