Nacizane sözen molent kpro plus delongi elektrikli gibi değişik değirmenle kullanmış biri olarak sunu söylemek isterim, toz üretmiyen değirmen yok. 0 değirmen ve sonrasında belirli miktarda öğütüm yapmış değirmen arasında hissedilir ölçüde fark var eski tabirle arabanın motorunu yaptırdıktan sonraki açılması parçaların birbirine alışması, kulaklıklarda kolonlarda var olan burn in olayı gibi. Ben kpro almadan önce cmd alıcaktım fakat cmd ile kproyu doğru yada yanlış şu şekilde kıyasladım, 2021 deyiz alınabilecek en baba 5 10 taşınabilir el değirmeninin içindeler, yani araba olarak düşünürsek bugatti rollsroyce vs sınıfında bir araba alıyorsunuz hız sabitleyici yok serit takip yok vs. Yani mıknatıslı kapak, rakamlı klik, büyük burr kaynaklı çevirme kolaylığı, 1cm civarı kalın mil, 3 rulmanlı sabitleme, metal sebitleme direği vs. Yokk ne var isim cmd, molent kullanırken v60 çekimi kahvesine göre 37 39 klikken, burr boşta sürtünme sesi 9 a kadar geliyordu sonrasında gelmiyordu, cmd 15 kliğe kadar geliyor diyen arkadaşlarım var ve v60 öğütüm aralığı yaklaşık 22 24 hadi 26 ve sorunca boşta sürtme sesi normal deniyor? kproda v60 ögütüm aralığı 75 80 klik boşta burr sürtme sesi 10 klikte bile gelmiyor, kısaca demek istediğim değirmen belirli kalitenin üzerindeyse, fazlada kafaya takmamak bütçeyi esas alıp, ona göre değirmen haricinde nitelikli çekirdeğe ayırmak ve demleme alıştırmaları yapmak daha mantıklı, hiçbir kahve reçetesi standart olamaz, çekirdeğin beklediği ortam bile cözünmesini, üreteceği toz miktarını herşeyi değiştiriyor, elinde orta üzeri bir değirmenin varsa v60 İn farkıda buradan geliyor, çekirdeğin kalitesine ve kavrumuna göre ince, kalın ögütüp (Bi nevi tozunu, toz oranını arttırarak azaltarak),ve + su sıcaklığıyla oynayarak demleme süreleri ile istediğimiz asidite ve gövdeyi yakalaya biliriz. (kahvemizi kalitesi ölçüsünde) amacım biri ürünü kötüleyip ötekini yüceltmek değil, kaliteli kahve, öğütüm ve su sıcaklığı ilişkisi değiştirildiğini ortaya cıkan farkları not alınarak anlaşılmaya çalışılmasının bilinçli kahve sever olmamıza faydalarının olacağına dikkat çekmek.