• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

ANKET! Comandante vs 1zpresso K Pro/Plus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahvolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Comandante mi? - 1zpresso K Pro/Plus mı?

• Comandante

Oy: 178 58.2%
  • 1zpresso K Pro/Plus

Oy: 113 36.9%
  • Timemore Chestnut X

Oy: 15 4.9%

• Kullanılan toplam oy
    306

kahvolik

Barista
İsim
Talha
Daha fazla  
İsim
Talha
Değirmen
1zpresso K Pro
Ekipmanlar
Hario V60 Dripper'lı Sürahi, Hario Filtre Kağıdı, Dripon Pratif Filtre Seti, Black Goat 600ml Kaz Boyunlu Demlik, Kaan Tartı, Jumbo Glory Double Wall 125ml Bardak.
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İSTANBUL
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Üsküdar
Facebook
talhaatan
Bu anketi gerçekten samimiyetiniz ile cevaplayın lütfen ve mümkünse sadece her iki değirmeni de kullananlar ya da gerçekten tam anlamıyla kıyas yapabilenler değerlendirirse daha hoş istifade ederiz. Tabii herkes araştırmış olabilir ve yorum yapabilir. Keyifli bir konu olacaktır 😀 Linç edilme endişesi olmadan samimiyetle tartışılabilir. Şerif hocanın malum storysinden sonra bu anketin ve değerlendirmelerin elzem olduğunu düşünüyorum...

Bizim rengimiz belli 🚬

mümkünse sadece her iki değirmeni de kullananlar
Bu kriteri sağlayan üç kişi yoktur forumda. Kullanmaktan kasıt bir kaç öğütüm değil de belirli bir süre vakit geçirip tüm demleme türleri için denemiş olmaksa eğer.
O yüzden c40 kullananlar/kullanmak isteyenler onu seçer, azınlık olarak 1zpresso kullanıcıları da diğer seçeneği diye düşünüyorum.
İkisini yan yana koyup, kör tadım yapsak evet bu şu değirmen diyebilen varsa önünde saygıyla eğilirim.

Bu kriteri sağlayan üç kişi yoktur forumda. Kullanmaktan kasıt bir kaç öğütüm değil de belirli bir süre vakit geçirip tüm demleme türleri için denemiş olmaksa eğer.
O yüzden c40 kullananlar/kullanmak isteyenler onu seçer, azınlık olarak 1zpresso kullanıcıları da diğer seçeneği diye düşünüyorum.
İkisini yan yana koyup, kör tadım yapsak evet bu şu değirmen diyebilen varsa önünde saygıyla eğilirim.
Kriteri sağlayan 3 kişiden biri olabilirim :)

Tam da bu sabah kahve demlerken bu kıyaslamayı düşünmüştüm 😀. Oy kullanamayacağım ama sonucu merak ediyorum.

Sonuç belli değil mi? Anketin başlığı "Hangi firmanın daha çok kullanıcısı var?" olsa da olurmuş :)
Elbette sonuç belli.. Ancak ikisinide deneyenlerin, ikisinden birini deneyenlerin, ikisinden birini deneyip bir diğeri hakkında yeterli izlenimleri olduğunu düşünenlerin ve ikisini de denemeyip ikisi hakkında güzel izlenimleri olduğunu düşünenlerin yorumlarının olacağı ufak bir meclis 😊

Bu anketi gerçekten samimiyetiniz ile cevaplayın lütfen ve mümkünse sadece her iki değirmeni de kullananlar ya da gerçekten tam anlamıyla kıyas yapabilenler değerlendirirse daha hoş istifade ederiz. Tabii herkes araştırmış olabilir ve yorum yapabilir. Keyifli bir konu olacaktır 😀 Linç edilme endişesi olmadan samimiyetle tartışılabilir. Şerif hocanın malum storysinden sonra bu anketin ve değerlendirmelerin elzem olduğunu düşünüyorum...
Şerif Hoca'ya Comandante sorusu sorulunca hızımı alamayıp ben de 1Zpresso'yu sorayım dedim, forum ikiye bölündü neredeyse :ROFLMAO: . Bu anketin cevabını gerçekten çok merak ediyorum. Konu bu iki değirmen olunca artık gerçekten para işin içinden çıkıyor. Dilerim bu konu altında bu iki değirmenle ilgili seviyeli bir sohbet, tartışma (kavga olmayan) olur ve bilgi dağarcığımız genişler. Kişisel görüşüm Comandante kazanacak gibi duruyor.

Bu arada bence anketin ismi Türkiye Ağırsiklet El Değirmeni Şampiyonluk maçı olsun :ROFLMAO:

Şerif Hoca'ya Comandante sorusu sorulunca hızımı alamayıp ben de 1Zpresso'yu sorayım dedim, forum ikiye bölündü neredeyse :ROFLMAO: . Bu anketin cevabını gerçekten çok merak ediyorum. Konu bu iki değirmen olunca artık gerçekten para işin içinden çıkıyor. Dilerim bu konu altında bu iki değirmenle ilgili seviyeli bir sohbet, tartışma (kavga olmayan) olur ve bilgi dağarcığımız genişler. Kişisel görüşüm Comandante kazanacak gibi duruyor.

Bu arada bence anketin ismi Türkiye Ağırsiklet El Değirmeni Şampiyonluk maçı olsun :ROFLMAO:
Sonuç belli ya. Maksat hoş sohbet 😊

Şerif Hoca'nın yanıtladığını gördüğümde özel mesajdan müsait bir zamanında kendi izlenimlerini paylaşıp paylaşamayacağını sordum, fakat mesajı gördü ama henüz cevaplamadı, ki çok normal bunda bir sorun yok çünkü son 24 saatte onlarca soru cevapladı tek tek detaylı bir şekilde, gözünden kaçmıştır diye düşünüyorum ama daha da darlamak istemedim. Olur da bir yanıt gelirse kendisinin iznini sorup bu başlığa ekleyebilirim cevabına göre.

Şerif Hoca'nın yanıtladığını gördüğümde özel mesajdan müsait bir zamanında kendi izlenimlerini paylaşıp paylaşamayacağını sordum, fakat mesajı gördü ama henüz cevaplamadı, ki çok normal bunda bir sorun yok çünkü son 24 saatte onlarca soru cevapladı tek tek detaylı bir şekilde, gözünden kaçmıştır diye düşünüyorum ama daha da darlamak istemedim. Olur da bir yanıt gelirse kendisinin iznini sorup bu başlığa ekleyebilirim cevabına göre.
Yürüyün herkes yazsın😅 izlenimlerinizi isterük deyü 😅

Yürüyün herkes yazsın😅 izlenimlerinizi isterük deyü 😅
Peki gördüğüm kadarıyla siz de bir K-Pro kullanıcısısınız. Sizin görüşleriniz neler? Artı eksi olarak neler düşünüyorsunuz? Mesela temizlik yaptıktan sonra kalibrasyon yaptığınızda örneğin 7.4 ayarına getirdiğinizde yine aynı sonucu elde ediyor musunuz?

Forumda hiç bahsedilmiyor Chestnut X'ten, bu da ilginç aslında. Sonuçta Chestnut X'de high-end bir ürün fakat kullanıcısını hiç görmedim.
Chestnut X güzel görünüyor fakat herkes elden kaydığını söylüyor. Bir de Timemore'a ben pek güvenmiyorum. Şöyle güvenmiyorum: Comandante'nin daha önce başka versiyonları var mıydı bilmiyorum ama bu versiyonu sanıyorum ki yıllardır var. Timemore'un önümüzdeki yıl Timemore X Plus, Timemore XS XR fasa fiso çıkarıp elimizdekini bi anda eski moda yapıp yapmayacağı belli değil. Tabi moda diye değirmen almıyoruz ancak bir sonraki yıl acaba bazı sorunların giderildiği bir versiyon daha çıkarırlar mı diye düşünürüm.

Peki gördüğüm kadarıyla siz de bir K-Pro kullanıcısısınız. Sizin görüşleriniz neler? Artı eksi olarak neler düşünüyorsunuz? Mesela temizlik yaptıktan sonra kalibrasyon yaptığınızda örneğin 7.4 ayarına getirdiğinizde yine aynı sonucu elde ediyor musunuz?
Evet kullanıcısıyım ancak @teyyaredenkahve gibi malesef iki değirmeni de inceleyip yorum yapmak haddim değil. Ancak değerlendirecek olursam kalibreder sonra şahsen ben bir fark hissetmedim. Hatta ürün bana geldiğinde tam olarak 0 noktasında değil 1 klik gerideydi. Korkarakta olsa kalibrasyonu yaptığımda aslında ciddi bir sorun olmamasını görmek beni rahatlattı. Ben açıkçası sözen değirmenden k pro ya geçmiş biriyim. Haliyle sözenin kolunun kısalığından sonra k pronun kol uzunluğunu yadırgayacağımı düşünüyorken yine rahat bir şekilde öğütümlerimi yaptım. Genel olarak şahsen comandante ve k pro yu üstün körü karlılaştıracak olursam bu karşılaşmaların bence farklı başlıklarda yapılırsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Misal, comandante nin kutu sunumu bence gayet şık çok güzel. K pronun ve plus ın çantası ile gelmesi ise kullanışlık açısından çok güzel. Comandante red klik te tek tek sayma olayını bence artık geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum çünkü bugün şuan burda bu başlığı açabildiysek comandante ye azda olsa ciddi de olsa bir rakibin olduğunu görebiliyoruz. Ben k pro da belki de sadece 2 saniye de istediğim klik ayarına getirebiliyorum. Bu ciddi bir kolaylık. Öğütüm konusunda ikisini kıyaslayanlara baktığımızda ciddi farklar olmadığını görüyoruz sanki artık. Parça sök tak kıyasına baktığımızda comandante bence birkaç tık daha kolay k prodan. Ancak k pro da her parçanın çıkabilmesi belki artı bir handikap sağlayabilir, bu kişiden kişiye değişir. Bence olumlu güzel birşey parçalara daha fazla ayrılması. Çünkü burda bulunma nedenimiz genel olarak keyif almak ve bu işlerle de uğraşmak şahsen bana keyif veriyor. Ben tasarımcıyım ve minimalist biriyim. Bu açıdan comandante nin sadeliğini beğeniyorum. Ancak öğütüm sırasında ele oturmasına baktığımızda k pro sanki biraz daha iyi ele oturuyor. Hele birde o yanında verdikleri 2 lastik aparat ile daha kaydırmaz oluyor. Cesaret ister ama mesela türk kahvesi öğütümünde ben k pronun öğütüm sırasında kişiye bi tık daha az zorluk yaşatacağını düşünüyorum. Uzun lafın kısası şahsen ben değirmen alacağım sırada açıkçası comandante alacaktım ancak sıfır olarak hiçbir sitede bulamadım. Tüm stoklar tükenmiş görünüyordu. Zaten bir aklım aceba k pro alsammıda iken comandante stoğunun olmaması beni ona yöneltti. Keyif alıyorum. Hepimiz de keyif alalım :)

Bu arada @teyyaredenkahve son mesajım yanlış anlaşılmasın. Haddim değil derken benim haddim değil demek istedim. Siz ikisini de kullandınız. İkisini birden kullanmayan biri olarak benim değerlendirmem haddim değil demek istedim. Benimkiler naçizane burda sadece yorum :)

Geri