• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket ⛔Anket Ağustos 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği - Anket

Sizce hangi kahve firması bu ay toplu alımımızda yer alsın ?(Oy vermeden Sitelerine Lütfen Bakınız)

• 3 Cores Coffee

Oy: 2 0.4%
  • Aroasting Lab

Oy: 8 1.6%
  • At Origin

• Baristocrat 3rd Cafe & Roastery

Oy: 7 1.4%
  • Caffe Di Toee

Oy: 0 0.0%
  • Strong Coffee Beans

• Celsius Roastery

Oy: 4 0.8%
  • Clean Cup

Oy: 16 3.3%
  • Coffee Department

Oy: 150 30.5%
  • Coffee Friend Zone

• Coffee Manifesto

• Coffee Sapiens

• Coffee Tropic

• Coffee.dat Roastery

Oy: 1 0.2%
  • Coffeemamma

• Eleonora Coffee

• Gordion Coffee Roastery

Oy: 11 2.2%
  • Gourme Coffee Roasting

• Incommon Coffee

• Kahve Fabrikası

Oy: 38 7.7%
  • Kava Coffee Roasting

Oy: 5 1.0%
  • Kernel Coffee

Oy: 17 3.5%
  • Kimma Coffee Roaster

Oy: 3 0.6%
  • Kronotrop

Oy: 14 2.9%
  • Lot Coffee Roastery

• Maple Coffee Shop

• Molecule Coffee

• Nok Coffee

Oy: 10 2.0%
  • Old Java Coffee Roasters

• Ordinarius Coffee Roastery

• Paper Coffee & Chocolate

Oy: 14 2.9%
  • Poka Coffee Roastery

• R.O.R (Rate Of Rise) Cafe & Roastery

• Sezy Coffee

Oy: 21 4.3%
  • Story Coffee Roasters

• Troika

• Firma1

• Vitus Coffee&Roastery

Oy: 107 21.8%
  • Zümrüt Karaca

• Kullanılan toplam oy
    491
  • Anket kapatılmış .
Oyumuzu Vitus’a verdik ama vermez olaydık! Overdose hariç, İzmir kahveceliriyle hep kötü tecrübelerim oldu. Overdose haricinde 3 yerden aldığım kahveler genelde aşırı kavrulmuş gelmişti. Zaten sırf değişiklik olsun diye vitusa çekinerek oy verdim. Anlaşılan Vitusun da Kazanma şansı artınca fiyatları arttırmış. Bence etik olmamış. Anket başlamadan arttırsaydı daha hoş olurdu. Problem artırması değil zamanlaması. Hayırlı olsun diyelim
+1
oyumu değiştirme imkanım var ise Vitus'u çıkarmak isterim, zamanlaması da çok manidar olmuş.

Vitus seçmeni, veto ediyorsa ikinci alternatif olan Coffee Department'a yürüyebiliriz. Yeni kahvelerde gelmiş.

Ne bu arkadaşlar, dereyi görmeden ta belinize kadar sıvadınız paçaları, burda bunu yazıp oy vereceklerin seyrini de değiştiriyorsunuz, oylama bitsin sonra görürüz ne olur ne biter :d

Ne bu arkadaşlar, dereyi görmeden ta belinize kadar sıvadınız paçaları, burda bunu yazıp oy vereceklerin seyrini de değiştiriyorsunuz, oylama bitsin sonra görürüz ne olur ne biter :d
Arkadaşlar belki çılgın bir indirim oranıyla zammı telafi ederler. Hemen enseyi karartmayın

Bu iyi bir şey. Değişiklik var bildiriliyor.
Bugün 25 Temmuz sizce Vitus kazandı da onlara bilgisi verilmiş olabilir mi? arada 13 oy var @kahveanalisti girişir mi bu riske belki son anda değişecek sonuçlar, toplu alım öncesi zam yapıldı falan diyorlar, adamlar daha seçildi mi seçilmedi mi onu bilmiyordur, ayağını herkes yorganına göre uzatıyor toplu alıma göre değil, belkilerle de ticaret yürümez, son 1 2 gün kalsa zam yapsa yine belki bu muhabbetler konuşulurdu ama sonuçlar açıklanmadan yine iki ihtimal var;

1. Toplu alım öncesi kötü düşünüp zam yaptılar demek
  2. Alıma seçilemeyeceklerini öğrendiler o yüzden eski fiyatlara zam yaptılar demek

İsteyen istediği şıkka kendini inandırabilir tabi ama şuan zam oldu, o oldu,bu oldu, Vitus naptınnn? demek biraz abes kaçıyor çünkü daha 6 gün var, özelden sonuçlar falan mı söylendi? Herkeste bir Vitus rüzgarı görüyorum :D

Wuhuuuuu vitus %30 zam yapmış.

Tamamen katılıyorum Ethiopia Bombe Ayla listemdeydi kg fiyatı 684-> 864 olmuş
Aslına bakarsanız Bombe ayla diğer kavuruculara göre zamma rağmen ucuz kalmış.

Walter’s 250grm 315tl
Celcius 250gram 330tl
Minima coffee 250gram 280tl
Bi Paper var 250gram 225tl den veriyor.

Bence fiyatlar Vitus da hala uygun daha uygun isterseniz buyrunuz

Ekran görüntüsü 2023-07-26 010941.png

İsteyen istediği şıkka kendini inandırabilir tabi ama şuan zam oldu, o oldu,bu oldu, Vitus naptınnn? demek biraz abes kaçıyor çünkü daha 6 gün var, özelden sonuçlar falan mı söylendi? Herkeste bir Vitus rüzgarı görüyorum :D
İlk postta @kahveanalisti tablo paylaşıyor bizde ona göre oy veriyoruz ya.
Vitus da fiyatı uygun diye seçildi. Yorumları okursanız anlarsınız.

Dolayısıyla burdan sonra oy verecekleri bu konuda uyarmak mantıklı olan. Bu kötü bir şey değil. Bunu anlatmaya çalıştım.
Basit.

Arkadaşlar ankette sonuçları yakın olan firmalarla kendilerini hazırlama adına bazı bilgileri paylaşıyorum. bunu yapmak zorundayım. Firmalarda kendilerini hazırlama adına benimle bilgi paylaşımı yapıyorlar gerek yoğunluk gerek stok durumlarıyla ilgili.Özellikle stok konusunda çözüm üretmeleri önemli olabiliyor. Çünkü anket sonucuna göre hiç bir firma 2 çeşit çekirdekle size toplu alım sunmak istemiyor.

Burada bazı bildirdiğimiz firmaların en baştan beri bu ay zam yapacağı konusunda bilgisi zaten vardı.Bu ay gıda konusunda çoğu firma asgari zam ve artan maliyetler nedeniyle zam yapacaktır. Ancak burada firma kim olursa olsun indirim konusu olduğu zaman farklı senaryolarda firmalardan indirim talep edebiliyoruz. Bu da bir anlamda x veya z hangi firma seçilirse indirim konusunda ek indirimleri veya size daha uygun olabilecek durumları konuşuyoruz. Bu süreçte bana hangi firma zam konusu sıkıntı olur mu seçilirsek veya nasıl olur gibi sorduğu takdirde ben planlı süreçlerini devam ettirmeleri gerektiğini söylüyorum. anketin sonucu kestirmek zor olabileceğini nedeniyle kimsenin planını bu noktada engelleme çabasına girmediğimi belirtmek isterim.

Burada 1 ay boyunca ankette seçilip seçilmeyeceği belli olmayan bir firmanın var olan bir zam planını engelleme şansımız yok.
Şunu firmaya diyemem ben "evet seçilebilirsiniz ondan dolayı zam yapmayın". Bu konuda yardım edemem siz planınıza göre devam edin sonra kazanırsanız detaylı indirim veya ek indirimleri konuşuruz diye bildiriyorum bu süreçte.

Son düzenleme:
İlk postta @kahveanalisti tablo paylaşıyor bizde ona göre oy veriyoruz ya.
Vitus da fiyatı uygun diye seçildi. Yorumları okursanız anlarsınız.

Dolayısıyla burdan sonra oy verecekleri bu konuda uyarmak mantıklı olan. Bu kötü bir şey değil. Bunu anlatmaya çalıştım.
Basit.
Bence fiyatlar Vitus da hala uygun daha uygun isterseniz buyrunuz

Ekli dosyayı görüntüle 27787
250 tl üstü kahve yok sizce de hala uygun değil mi, yoksa günümüz Türkiyesi azcık unutuldu mu? Yukarıda ki websitesine bakarsanız görürsünüz 240 tl altı kac tane nitelikli kahve ya da nitelikli kavurucu var, başından beri Vitustan da uygunu Sezy vardı, 180 tl verip nitelikli kahve sanıp başka kavuruculardan Supremo almak yerine ya da 2020 hasat Burtukaana almak yerine Sezy Ambaye ya da Vitus Bombe falan alırım çünkü piyasaya göre hala uygun, benim bahsettiğim mevzu 6 gün var sonuç belli değil, forumdan gördüler zam yaptılar demeleri, tablo falan demişsiniz de bence tekrar gidip bakın en yüksek fiyatı 250 tl altında olup daha önce denenmis ya da riski olmayan, seçkisi düzgün kavuruculara, kac tane var?

Kimse fiyatlar ucuz pahalı demedi ki, fiyatlarına zam yapmış firma bunu da toplu alım anketi sonuçlanmadan 5 gün önce yapmış.
Firma zaten sektörde ne eşsiz kavrumlarıyla meşhur, ne de ender bulunan özel seçkiye sahip. İnsanların oy vermesindeki tek motivasyon piyasa şartlarına göre bir nebze uygun fiyatlı olmasıydı.
Kimse ülkenin mevcut durumunu gözardı etmiyor. Deselerdi ki, fiyatlarımıza -atıyorum- 5 aydır bir güncelleme yapmadık, ülke şartları malum, bu ay ancak %10 indirim yapabiliyoruz hiç kimse de bir şey demez, anlayışla karşılardı. Sonuçta bir işletme, buradaki tutum sadece firmanın etik anlayışını belirliyor.

Geri