• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ankara Kahve Festivali

Deal Coffee

Yaklaşık 4 senedir tanımaktayım; gerçekten muazzam kahveleri var. Geçen seneki kahve seçkileri çok çok iyiydi. Festivalde son 2 senedir standlarında gösterdikleri güler yüzlülük ve her bir kahvelerinin tekrar tekrar kendine baktırması gerçekten beni çok etkiledi. Her seferinde çok memnun kaldım.

Spada Coffee

Her sene olduğu gibi gerçekten “Ben buradayım!” dedirten kahveleriyle yine çok iyiydiler. Bu sene özellikle küçük şişe şeklindeki kahveleri muazzamdı. Sahipleri bizi görünce, “Deal Coffee’den zaten siz alışveriş yapmışsınız, buraya gelmenize gerek yok.” diye şakalaştık. 😄

Baristaları olsun, diğer çalışanları olsun hepsi çok ilgiliydi. Her bir kahveyi çok güzel bir şekilde tadım yaptım. Üstüne bir de Motion Espresso kahve hediye ettiler. Buradan kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum.

Cho Coffee

Bu sene en çok merak ettiğim ve seçkileriyle beni içine çeken firmalardan biriydi. Gerçekten muazzam kahveler getirmişler. Kavurmaları ve tatları çok çok iyiydi. Kendileri de çok ilgili ve nazikti. Tanıştığıma gerçekten çok memnun oldum.

Özellikle Opel Geisha kahvelerine ayrıca parantez açmak istiyorum: Gerçekten çok iyiydi!

Meetlab Coffee

Kendileri bu sektörde gerçekten nitelikli kahveleriyle kendilerini kanıtlamış ve çok iyi kavurmuşlar. Espresso için gerçekten mükemmel kahveleri vardı; bayıldım.

Öncelikle buradaki uğrama amacım, yaklaşık 2 ay önce “Gerçekten bu kahvelere bu para verilir mi? Çok pahalı.” dememdi. Fakat gerçekten yanıldığımı gördüm.

Hem sahibi hem de baristaları gerçekten çok ilgiliydi. Her bir sorumu cevapladılar ve hangi kahvenin espressoya daha iyi yakışacağını detaylı bir şekilde anlattılar. Colombia Pink Bourbon gerçekten mükemmeldi.

Filtre kahve için ise meyvemsi tatlarıyla Etiyopya Lalesa gerçekten müthişti.

Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Firma1

Bu sene kendi standları yerine La Marzocco standında yer almışlardı. Her sene daha da iyiye gidiyorlar. Omni ve Origin yine müthişti. Özellikle espresso seçeneklerinde çok başarılı buldum.

Montag Coffee

Ah ah… O 4 sene önceki Funky Berry’yi gerçekten özlüyorum. 😄

Bu sene standda yeni gelen Lollipop, Irish Cream ve Raspberry seçeneklerini denedim. Hatta ofisteki arkadaşlarıma da aldım. Onlar pek beğenmedi ama ben beğendim. 😄

İlgi, alaka ve sohbetleri yine çok iyiydi. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Seneye tekrar görüşmek üzere!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ankara kahve festivaline ilişkin aklımda kalanlar; olumsuz yorum yapmayacağım genelde olumlu yorumlarımı aktaracağım bari böyle festivallerde topluca bir keyif alalım kavurcusundan ev demleycisine mutlu bir gün olsun sadece yapıcı bazı eleştirilerim olabilir. (25 Eylül Cuma ilk seans)

Cho Coffee Roastery

Çok çeşitli kahveleri var, çoğunu demliyorlar, öz verili fiyatları uygun

Niji

Ali Reza Bey ve Kevser Hanım sürekli oradaydı her önünden geçtiğimde gördüm emek verdikleri belli, kavrumları güzel yeni kahveleri var.

Raku

Çok çeşitli co fermente kahveleri var, ilgi güzel, ilk defa denediğim co fermente kahveler var.

Spada

Stand geniş bütün kahveleri deneyebilirsiniz, seçkisinin çoğunu açan yerler daha bir güzel.

Meet Lab

Sitedeki seçkileri özel siteyi biliyoruz, mail ve instagram hesabından demleme barında ve espressoda neler olacağını önceden paylaştılar, buna göre çok değerli kahveleri demleyecekler ben gittiğimde Cuma lalesa vardı. Maili kontrol edip talep edilebilir.

Wo

İlgili insanlar, keyifli bir stand.

Grizzly

İlgiliydi istediğiniz kahveyi demleyelim dediler bütün seçkiyi önümüze serdi diyebilirim. Biz gidip makine demlemesi içtik biraz doyuma ulaşmıştık galiba yeni bir kahve istemedik.

Montag

Ahududu fermente kahve ve funky berry denedim ilk defa denediğim co fermenteler ben de kısmen etki yaratıyor bu da öyle oldu, termosta kahveleri oluyor aslında festival için kaçınılmaz sürekli kahve olursa her gelen beklemeden alıyor, kahve çeşidi fazla.

Drupe

Çocukların enerjisi yüksek her çekirdeği ikram ettiler, opel geisha yı kokusundan dolayı içmiyordum ilk defa burada içtim ellerine sağlık güzeldi.

Nitka

Muhabbet güzel kavurucu da orada olunca daha bir keyifli oluyor.

La Marzacco standı dikkatli geçilmeli önemli roasteryler var sırt sırta

Ben gittiğimde homestead vardı, lot vardı, tough love coffe vardı

Özellikle Espresso için uğrayın derim ilk ve tek espressomu orada içtim keyifliydi.

Deal

Çok hareketliydi uğramadım ama festivalin hakkını veriyorlardı.

Whole Bean’e uğramak isterdim, coffee department’a uğrayamadım, nikaderin standı da unutuluyor çok değerli baristalar ve kavurucular bulunuyor...

Son düzenleme:
Dün ilk defa festivale katıldım ve çok beğendim. Herkes çok sıcakkanlı ve çok samimiydi. Firma temsilcileri ve baristalarıyla kahve üzerine sohbet etmek de harikaydı. Özellikle Espresso Perfetto standında Kaan abi çok güleryüzlü, videolardaki gibi harika bir insan. Kendisine güzel sohbbeti için buradan da teşekkür edeyim.

Toplam 3 farklı çekirdek satın aldım. Rose Tea'nin Honey processini Deal standında filtre olarak, Natural processini ise espresso olarak A4 standında @Sefer Dağ Bey'in elinden denedim. İki türlüsünü de çok beğendim, filtre kavrumunu Deal'dan satın aldım.
Ekim ayının muhtemel toplu alım firması Coffee Department standında ise internet sitelerinde olmayan, festivale özel getirdikleri Natural Anerobic Endonezya Argopuro'yu @metin Bey'in tavsiyesi üzerine deneme fırsatı buldum ve beğenerek satın aldım.

Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim, keyif alarak geçirdiğim bir etkinlik oldu.

Son düzenleme:
Bu yıl festivalin 2. gününde öğlen saatlerinde katılım sağladım. Kalabalık olmayan saatlerde gidip sevdiğim veya merak ettiğim kavurucularla sohbet etmeyi hedefliyorum ve seans değişimine yakın biz zamana denk geldiğimden yine nispeten sakin bir zamandı.

Bu yıl yine ticari kahveciler ve eşantiyon dağıtıcılara yoğun bir ilgi vardı ve kalabalığın çoğu oradaydı. Bundan artık şikayet etmiyorum zira hemen giriş kısımda yer alan bu standlar için muhtemelen ciddi ücretler ödüyorlardır ve katılımcının çok olması festivalin devamlılığı açısından önemli. Ancak geçen yıl festivalde görmekten mutlu olduğum bazı kavurucuların stand açmadıklarını görmek üzücüydü.

Deal: İlk durağım yine deal oldu. Standları yine çok minimal ve renkliydi. Çok ilgili davrandılar 4 tane kahvelerini denedim, güzel sohbet ettik ve 2 tane kahve alarak önümüzdeki yıl tekrar görüşmek üzere vedalaştık. Bu arada İstanbul'da yeni açtıkları Deal Reserve dükkanı harika görünüyor. İstanbul'a gidince uğramak üzere listede.

Spada: Geniş ve renkli standıyla ve bol kahve çeşidiyle festivalin tam ortasında, kalbinde yer alıyorlardı. Burada 5 çeşit kahve denedim, bazılarını 2 kez denedim. Denediklerimden 1 tanesini satın aldım. Her yıl spada'da hatırı sayılır miktarda vakit geçiriyorum. Bu yıl Cihan Yüce ile sohbet ettik. İlgisi için buradan tekrar teşekkür etmiş olayım. Ankara'ya şube açmaları yönünde talebimi yineledim. Spada sevdiğim ve düzenli alışveriş yaptığım bir kavurucu.

Coffee Department: Metin Beyle kahve seçkisi üzerine sohbet ettik. 3 farklı kahvelerini denedim ve beğendiğim bir tanesini satın aldım. Merak ettiğim bir kahveyi derhal demleyerek sundular. Bu konuda her yıl aynı şekilde özenli davranıyorlar kendilerine teşekkür ediyorum.

Ordinarius Coffee: Önceki festivallerde var mıydı bilmiyorum ama bu yıl ilk kez uğradım buraya. 3 tane kahvelerini denedim ve bir tane kahvelerini satın aldım. Maalesef elimde çok kahve biriktiği için fazlasını alamadım ancak kahvelerim tükendiğinde kendilerinden muhakkak yeniden alışveriş yapacağım. Ombligon ve Endonezya'yı yazdım kenara. Standda bir hanımefendi bizimle ilgilendi ve kızıma da latte ikram etiler. Çok ilgili ve naziktiler. Eskişehirde iyi bir kahveci olduğunu not ettik.

Kızımla beraber olduğumuz için Yuzu'dan dondurma da denedik ve beğendik. Porsiyonları büyüktü ve dondurmaların şeker oranı iyi ayarlanmıştı. Bizim ufaklık sıkılmasaydı biraz daha kalıp 3-4 farklı kavurucuya daha uğramayı düşünüyordum ancak bu yıl böyle oldu. Gelecek yılı sabırsızlıkla bekliyorum.

Ankara Kahve Festivali boyunca standımızı ziyaret eden, kahvelerimizi deneyimleyen ve bizimle kahve üzerine sohbet eden tüm kahveseverlere teşekkür ederiz.

Festival süresince standımıza gösterilen yoğun ilgi, kahvelerimize duyulan merak ve ziyaretçilerimizden aldığımız güzel geri dönüşler bizim için oldukça değerliydi.

Özellikle kahve tadımlarımız ve farklı demleme deneyimleri üzerine gerçekleştirdiğimiz sohbetler, festival boyunca bizim için keyifli anlar oluşturdu.

Kahveyi yalnızca bir içecek değil; üretimden kavruma, demlemeden fincandaki deneyime uzanan bir yolculuk olarak görüyoruz.

Standımızı ziyaret eden, kahvelerimizi deneyen ve bu güzel atmosferi bizimle paylaşan herkese teşekkür ederiz.

CHO Coffee Roastery

Geri