• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ankara-İzmir-İstanbul En iyi 5 Kahve Noktası Projesi

Buna katılıyorum hatta bazı markaların şubeleri arasında bile çok fark var diyebilirim. Hatta çalıştırdıkları bazı barista arkadaşların demleme konusuna çok hakim olmadıklarına da şahit oldum. Bunun için kimseyi suçlamıyorum çünkü iyi bir barista bulmak ve elde tutmak şu piyasada cidden zor.
ek olarak içtiğin kahve saatten saate değişiyor vardiyadan dolayı. çok iyi kahve hazırlayan barista dinlenme gününde olabiliyor veya gittiğin saatte dükkanda olmayabiliyor veya yemekte/tuvalette/sigarada olabiliyor, diğer barista ise çok daha düşük seviyede demleyebiliyor.
projeyi teorik olarak çok mantıklı bulmakla birlikte pratikte yukarıda sayılan sebeplerden pek işe yaramayacağını düşünüyorum. rozet verilen dükkanda gidip kötü kahve içersen/içen olursa kahve kulübü adına da olumsuz bir intiba bırakabilir. pek tabii bunların hiçbiri de olmayabilir ama benim öngörüm tersi yönünde. görev alanlara kolaylıklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar

Bazı forumdaşlarla paylaştığım yeni bir proje var aklımızda. Ivır zıvır yok hurriyet.com yok milliyet.com cart curt comlardan sıkılan ve diğer objektif olmayan forum veya sitelerde paylaşılan bilgileri egale ederek 3 ilde pilot olarak başlayıp En iyi 5 Cafe mekanı listemiz için sizlerden katılmak isteyenleri bu başlıkta toplamak istedik.

Bu forumun etki alanı gerçekten geniş arkadaşlar ve sizin gibi yetkin bir çok kullanıcıyı bir arada bulmak ve objektif müşteri fikirleriyle oluşturulmuş bir liste gerçekten bir çok kahveseverin işine yarayacaktır.

Katılmak isteyen her 10 kullanıcıyla ayrıca bir whatsapp grubu kurulup üzerinden 3 ilin en iyi 5 cafesini 6 ayda bir güncelleyebileceğimiz bir liste yapmak istiyoruz.

Bu kullanıcıları etkinliğine ve forumda yazılarının yetkinliğine göre seçeceğiz. (En az 1 Yıllık Forum Üyeliği)

Bu başlıkta önce kriter noktaları oluşturacağız . Sonra kriter noktaları kesinleşince gruplarda bu 10 yetkili arkadaşlar ile 10 en iyi cafe arasından detaylı puanlarını ve yorumlarını yazdıkları bilgiler ile en iyi 5 cafeye kadar bu listeyi filtreleyeceğiz. Böylece en iyi 5 cafe listesine ulaşacağız.

Burada atmosfer, sütlü kahve servisi, filtre kahve çeşitliliği, hizmet ve 3.nesil yetkinliği gibi temel başlıklar altında puanlamalar olacak.

Bu 5 cafeyi 6 ayda bir güncelleyip en iyi cafeler listemizde yer alan cafelere birer kahvekulubu.net şehrin en iyi 5 Cafesinden biri gibi bir etiket vermeyi düşünüyoruz. Kabul ederlerse tabi bunu asabilirler etmezlerse hiç sorun yok :)

Burada beyin fırtınasını başlatabiliriz arkadaşlar. Bu arada Ankara-İstanbul-İzmir arasında hangi ilde bu en iyi cafe listesi için katılmak isteyen gönüllü arkadaş olursa lütfen "Katılmak istiyorum-Ankara" gibi yazarsa altına da boşluk bırakıp fikirlerini yazabilir.
Dışarıda harcanan paranın bu kadar kıymetli olduğu günlerde güzel fikir ama 10 ar kişi ve 5 er mekan bence yetersiz. İstanbul özelinde 10 kişinin oluşturacağı liste “Kadıköy Top 5” gibi bir şey olacaktır. Diğer konu ise forumda sevilen marka kavurucular ve kafeleri hemen listeye girebilecekken aylık alım anketine katılmak istemeyen Petra gibi yerlere karşı ön yargı olabilir.

Eskiden Oğuz Yenihayat’ın kendi sitesinde Google haritalar temelli lezzet haritası vardı bu tarz bir harita yapıp gönüllü üyelerin/editörlerin forum üyelerinin puanlarını bu haritaya editleyeceği bir sistem olabilir mi? Üyeler puan verirken cafelere gittiğine dair fiş görüntüleri istenebilir vs.

Yazılım bilgim pek olmadığı için yazdıklarım ne kadar mümkün bilmiyorum ama Google a Sarıyer 3. Nesil kahve yazınca Kahvekulubu.net/harita adresine yönlendirmesi seçilen mekan için yorumlarında forum sayfasına bağlanması çok şık olur.
Harita.png

Katılmak istiyorum-İstanbul

Eskişehir olsa katılmak isterdim😅 Türkiyenin en iyi kahve noktalarından biri şehrimde bulunduğu için şanslıyım😀 @Kokopellicoffeeco

Dışarıda harcanan paranın bu kadar kıymetli olduğu günlerde güzel fikir ama 10 ar kişi ve 5 er mekan bence yetersiz. İstanbul özelinde 10 kişinin oluşturacağı liste “Kadıköy Top 5” gibi bir şey olacaktır. Diğer konu ise forumda sevilen marka kavurucular ve kafeleri hemen listeye girebilecekken aylık alım anketine katılmak istemeyen Petra gibi yerlere karşı ön yargı olabilir.

Eskiden Oğuz Yenihayat’ın kendi sitesinde Google haritalar temelli lezzet haritası vardı bu tarz bir harita yapıp gönüllü üyelerin/editörlerin forum üyelerinin puanlarını bu haritaya editleyeceği bir sistem olabilir mi? Üyeler puan verirken cafelere gittiğine dair fiş görüntüleri istenebilir vs.

Yazılım bilgim pek olmadığı için yazdıklarım ne kadar mümkün bilmiyorum ama Google a Sarıyer 3. Nesil kahve yazınca Kahvekulubu.net/harita adresine yönlendirmesi seçilen mekan için yorumlarında forum sayfasına bağlanması çok şık olur.
Ekli dosyayı görüntüle 32270

İstanbul nerdeyse 2 şehir gibi düşünebiliriz. Oraya özel bir uygulama olabilir. ya da Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olarak 2'ye bölebiliriz.

İstanbul nerdeyse 2 şehir gibi düşünebiliriz. Oraya özel bir uygulama olabilir. ya da Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olarak 2'ye bölebiliriz.
İstanbul özelinde fiyat baremine göre değerlendirme de olabilir. Misal Cup of Joy Bebek Voi Coffee Feriye hatta Espressolab Sarıyer Eski Büyükdere İskelesi'nin fiyatları oldukça sevimsiz ama lokasyonları dünyanın en güzel lokasyonlarından birinde. Onları neye göre değerlendirebileceğiz? Müthiş kahve apartman manzarası mı yoksa üzmeyen kahve ve boğaz havası mı?

Katılmak isterim, Ankara
İyi fikir, yukarıda projeye getirilen eleştiriler var. Evet karar verirken, puanlama yaparken çok fazla değişken var. Ancak bunlardan çok fazla değişkenin olduğu pek çok liste hazırlanıyor dünyada.

Pek çok farklı sivil toplum kuruluşunun dünyanın en kötü ve en iyi listeleri belirlenirken belli puanlama sistemleri kullanıyor, ben bir tanesini detaylı incelemiştim.

Bir puanlama belirlenip ona göre seçim yapılır, önemli olan tarafsızlık.

Sonuçta bir liste çıkacak ve buna göre cafeler kendilerini geliştirebilir ya da umursamaz.
Müşteriler de o cafeleri tercih eder ya da etmez.

Sonuçta bu listeler de burada yayınlanıp eleştiriler alınacak. Bence daha nitelikli cafe'ye doğru güzel bir adım.

Zamanında ara ara alışveriş yaptığım bir yemek firması tarafından random olarak "gizli müşteri" seçilmiştim. Görevim her zaman olduğu gibi markanın herhangi bir şubesine gidip yemeğimi yiyip kalkmak ve bana verilen formdaki maddeleri puanlamaktı. Masa düzeninden tutun garsonların kılık kıyafetine, yemeğin sunumundan lezzetine her şeyi istemişti adamlar. Anket çalışmalarının temelinde örneklem büyüklüğü mevzusu olduğu için sadece benim puanlarıma göre bir sonuca varmamışlardır muhtemelen. Aynı şubeye giden 10 müşterinin ortalamasını almışlardır kabaca.

Dolayısıyla bu girişimde de kritik nokta bu bence. Standart sorular ve bu sorulardan oluşan formları "mümkün olduğunca" objektif (dolayısıyla subjektif:)) şekilde dolduran mümkün olduğunca çok sayıda müşteri. Bu şekilde Sir Alex Ferguson'ın işaret ettiği kadar bir çıkarım elde etsek yeterli diye düşünüyorum, fazlasına gerek yok.

Katılmak istiyorum, Ankara.
Halihazırda Ankara'da ufak bir arkadaş grubumuz var. Diğerleri forumda pek aktif değiller ancak haftada bir toplanıp merak ettiğimiz yeni açılmış bir mekana gidiyoruz. Ya da bildiğimiz mekanlarda yeni kahveler gelmişse onları deniyoruz. Aldığımız kahveleri kendi aramızda bölüşüp tadım yapıp yorumluyoruz veya hep beraber demliyoruz. Kısacası, bu tarz aktivitelerden keyif alıyorum ve burada yapılmak istenen çalışmanın da içinde yer almak isterim.
Mekanlar için herhangi bir kıymeti olmasa bile forum kullanıcıları için güzel bir indeks oluşturulabilir bu sayede. Ayrıca, buradaki 3. nesil yetkinliği ifadesini kıymetli buluyorum zira foruma katkı sunan, evinde iyi kahveyi düzenli olarak tüketen bizler için önemli bir parametre bu.
Keyifli, güzel ve anlamlı bir çalışma olacak gibi görünüyor. İçerisinde bulunmayı isterim fakat bulunmasam da merakla takip ediyor olacağım.

Katılmak istiyorum - İzmir

her Coffeenutz buluşmasında planlayıp bi türlü uygulamaya koyamadık. Umarım bu başlık düzenli buluşmalara nasip olur
Eğer beni cafeden sayarsanız :ROFLMAO: Sizleri ağırlamaktan her zamanki gibi mutlu olurum, yeni single doz öğütücümü beraber kurcalarız:)

Yer kaldıysa ben de katılmak isterim İzmirden ✋

Kahvenin Michelin'i gibi :)
Şaka bir yana katılmayı çok isterdim ama dışarıda kahve tüketmiyorum.
Sahip çıkılması gereken hatta katılımcılara objektif ve genel prensipler ile değerlendirme yapma zorunluluğu gereken bir proje.

İyi akşamlar,

Bu proje hakkında herhangi bir gelişme var mı? Proje gerçekleştirilecek mi ve değerlendirme tablosu nasıl olacak?

Katılmak istiyorum — İzmir

Katılmak istiyorum - Ankara birçok Kahve kavuran tadan olsun ankarada iletisimdeyiz bu ara çok aktif olamasakda yakında aynı tempoda devam edeceğimi düşünüyorum iyi forumlar

Geri