• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Amatör Ev Baristaları İçin Bütün Dripperlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eemreeh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, altı güzelce doldurulabilecek bir başlık gibi. Ben Timemore Crystal Eye Dripperı uzun süre kullandım ve kendisi bana kısa demlemelerin de güzel sonuçlar çıkarabileceğini kanıtladı. V60 filtrelerinin V60'dan daha rahat yüzeye yapıştığı ve asiditeyi biraz daha ön plana çıkararak aynı zamanda temiz ve keyifli bardaklar çıkarmaya yardımcı olduğunu söyleyebilirim.
Cam mı plastik mi? Ve ne kadarlık bir süre farkı var sizce?

Cam mı plastik mi? Ve ne kadarlık bir süre farkı var sizce?
Plastik olanı kullandım, süre konusunda kendi deneyimlerimden yola çıkarak en az 20 sn gibi bir farklılık söyle bilirim. Öğütümümü incelterek V60dan farklı bardaklar çıkartabildim tabi bu durum kullandığınız cekirdeğe, döküs tarzınıza, değirmeninize göre farklılık gösterebilir.

2841CA46D24868D2C6A01EB2E501D5A94338.png

Link

Son düzenleme:
@kahve123 kullandınız mı bu ürünü? Kullandıysanız bilgilerinizi aktarır mısınız?

Çeşitli dripperların varlığından haberdardım ama bu kadar çok çeşit dripper olduğunu bilmiyordum. Her dripper için kendine özgü filtresi mi var yoksa standart başka filtreleri kabul ediyor mu yazılabilir.

Öte yandan, dripperların görselliklerinin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Dripper kolleksiyonculuğu diye bir şey olur bence. Şöyle camdan bir vitrinde LED aydınlatmalı raflarda çok dekoratif olabilir...

Merhaba, gerçekten faydalı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık. Son zamanlarda Hario Switch kullanıyorum ve yeni başlayanların hem switch li hem de switch siz rahatlıkla kullanabileceği ve kullanmaktan keyif alacağı bir dripper olduğunu söyleyebilirim.

Resimdeki filtreyle kullanıyorum.
Olağanüstü harikulade müthiş lezzetler çıkıyor demek isterdim. Lakin kahveyi de kendim kavurduğum için değişken sayısı yüzlerce oldu. Göreceli durum iyice arttı. Tarif sorarsanız bildiremem.

İyi bence.
Gerçekten ilk defa sizin sayenizde gördüm. İlk mesajımdaki listeye ekliyorum. Teşekkürler.

Ülkemizde satılıyor olması ve forumda az da olsa kullanıcılarının da bulunması sebebiyle Brewista Smart Filter'in eklenebileceği kanaatindeyim. Hario Switch-Clever Dripper benzeri bir plastik ekipman. Youtube'da demleme örnekleri de mevcut.

HARIO W60 Dripper
*v60 filtresi kullanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 11925
Orea Brewer
*Kalita filtresi kullanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 11954

Lili Dripper

*Kalita wave filtresi kullanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 11955

Driver小山濾杯 (Drivecup)

*Kendinden LilyDripli dripper.
Ekli dosyayı görüntüle 11956
Selçuklu Dripper
Ekli dosyayı görüntüle 11968
Burada selcuklu drippera ayrica yer vermek lazim bence, tamamen ozgun kopyalanmamis ve ardinda bir felsefesi olan ulkemizde tasarlanmis ve el emegi uretilmis bir dripper. Daha iyilestirilebilir, gelisebilir belki ama fikir ve tasarim cok guzel. Markalari hep yazmisiz bu yuzden eskisehirli seramik atolyesi mimesis seramik'e ayrica tesekkur edebiliriz :)

Dripper v60a kiyasla biraz daha yavas, haliyle biraz daha govdeli kahveler veriyor. İsitmasi kolay, v60 tarifleriyle degil urune gore recete adapte etmeniz gerekebilir.
(Uretici ile alisverisim olmustur, kibar, kahve konusunda bilgi sahibi birisi.Herhangi bir ticari baglantim yoktur.)

HARIO W60 Dripper
Ekli dosyayı görüntüle 11925
Orea Brewer
*Kalita filtresi kullanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 11954

Lili Dripper

*Kalita wave filtresi kullanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 11955

Driver小山濾杯 (Drivecup)

*Kendinden LilyDripli dripper.
Ekli dosyayı görüntüle 11956
Selçuklu Dripper
Bunlara birde filtre kapıdı önerisi gerek bence

@qwez0r Teşekkür ederim öneriniz için. Ekliyorum.
@mkorayt yorumunuzu ekliyorum hocam. Teşekkür ederim.
@benim.acikahvem Kusura bakmayın tam anlayamadım da. Nasıl bir filtre kağıdı önerisi? Marka olarak mı?

yeni konu acmak istemedim buradan soruyorum:

•• klasik v60 dripperi olan birine en farkli tecrubeyi hangi dripper sunuyor sizce? Demleme metodu ayni oldugu icin aeropress-v60 arasindaki gibi cook fark beklemiyorum; ama tecrubelilerin “ya bu dripperin ciktilari v60’daki kahveye hic benzemiyor” dediginiz dripper var mi merak ediyorum

Geri