• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Amatör Ev Baristaları İçin Bütün Dripperlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eemreeh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eemreeh

Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Değirmen
1Zpresso JX
Ekipmanlar
V60, Moledrip, Origami, Hario switch, Kalita, Lilydrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Urla
Merhaba ev baristaları. Bugün size bildiğim bütün dripperları listelemek istiyorum. Tabi ki unuttuklarım ve eklemediklerim olacak. Lütfen yorumlarda eklemek istediklerinizi ve eğer kullandıysanız dripperın kısaca özelliğini söylerseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

NOT: Daha önce hiç kahve demlemediyseniz ve hangisinden başlayayım diye düşünüyorsanız. V60 veya Kalita alamanızı size öneririm. Fakat pour overla uğraşmak istemiyorum, az uğraşa güzel kahve yapmak istiyorum derseniz de size Clever Dripperı öneririm.

Amacım piyasadaki bütün dripperları sıralamaktan ziyade, kendi çapında bir fark katabilmiş olanları size sunmak istedim. Ayrıca bir posta en fazla 6 resim eklenebildiği için de bazı durumlarda bir tercih yapmak zorundayım. Bu sebeple göstermeye çok değer bulmadıklarımı hemen aşağı sadece yazı olarak listeleyeceğim.

V60
*Konik yapılıdır.
*İçerisindeki spiral çıkıntılar suyun girdap oluşturarak akmasını sağlar.
*60 derece bir açıya sahiptir.
*v60 filtresi kullanıyor.

1619806947704.png
Chemex
*Filtre kağıdı kalın olduğu için temiz fincanlar çıkartır.
*Konik yapıdadır.
*Kendi chemex filtresini kullanıyor.

1619807011543.png

Kalita Wave 155/185
*Düz tabanlıdır.
*Dengeli fincanlar çıkartır.
*V60'a göre daha affedici bir yapıya sahiptir. Demlemesi daha kolaydır.
*Kalita wave filtresini kullanıyor.

1619807103990.png
Melitta 102

*Yorumlarınızı bekliyorum
*Kendi filtresi var.

1619807259078.png
Cafec Flower
*Konik yapılıdır.

1619807187861.png
Hario Immersion Dripper Switch
*Hem pecolation hem de immersion demleme yapmaya olanak sağlayan bir anahtarı vardır.
*Konik yapılıdır.

1619807285155.png

Son düzenleme:
Clever Dripper
*Immersion bir dripperdır. Bardağa koyduğunuz an su akmaya başlar.
*Standart kahve makinesi filtresi kullanıyor.

1619807502613.png
Origami Dripper
*Hem düz hem de konik yapılı filtreleri kullanabileceğiniz bir yapıdadır.
*Hem v60 hem de kalita wave filtresi kullanabiliyor.

1619807483173.png
Espro Bloom
*Kendi özel filtresi olan, akış hızı yüksek bir dripperdır.
*Kendi filtresi var.

1619807528085.png
Blue Bottle Dripper
*Düz tabanlıdır.
*Kötü kahve demelenin zor olduğu söylenen bir dripperdır.
*Kendi filtresi de var fakat kalita wave filtresi de kullanabiliyor.

1619807549743.png
December Dripper
*Akış hızı, altta bulunan deliklerin sayısının değiştirilebilmesi sayesinde ayarlanabilen bir dripperdır.
*Düz tabanlıdır.
*Kalita wave filtresi kullanıyor.

1619807576532.png
April Brewer
*Akış hızı yükektir.
*Düz tabanlıdır.
*Kendi filtresi de var fakat kalita wave filtresi de kullanabiliyor.

1619807637708.png

Son düzenleme:
The Gabi Master A
*Sadece suyunu döktüğünüz ve üstünden suyu yavaşça kendinin akıttığı bir sisteme sahiptir.
*Düz tabanlıdır.

1619807711647.png
Loveramics Coffee Drippers
*3 farklı hız seçeneği vardır ve bu seçeneklere göre deseni değişir.
*Konik yapılıdır.

1619807757424.png
Stagg Pour-Over Dripper
*Kendi filtresi var.
1619807804916.png
Timemore Crystal Eye Dripper
*Konik yapılıdır.
*İçerisindeki girintiler hava akışını sağlar. Bu, hızlı akış sağlar ve tıkanmanın önüne geçer.
@DesMoines => Ben Timemore Crystal Eye Dripperı uzun süre kullandım ve kendisi bana kısa demlemelerin de güzel sonuçlar çıkarabileceğini kanıtladı. V60 filtrelerinin V60'dan daha rahat yüzeye yapıştığı ve asiditeyi biraz daha ön plana çıkararak aynı zamanda temiz ve keyifli bardaklar çıkarmaya yardımcı olduğunu söyleyebilirim.

1619807838760.png
Torch Mountain Dripper
*"Can use cone, fan, or Kalita wave filter." ibaresi yer alıyor.
1619807860070.png
MUNIEQ Tetra Drip
*Sağlam bir yapıdadır. Kampçılar için çok uygundur.

1619807980950.png

Son düzenleme:
COFIL Fuji Dripper
*Filtre kağıdı kullanmadan demleme yapabileceğiniz seramik bir dripperdır.
*Dripperın kendisi seramik bir filtre. Bu sebeple filtre gerektirmiyor.

1619808061343.png
CU-P Dripper
*Specific Coffee'nin üretimini yaptığı bir dripperdır.
*Düz tabanlıdır.

1619809745088.png
Dripmaker Kahve Demleme Aparatı
*Isıyı muhafaza etme konusunda kötüdür fakat ön ısıtma da gerektirmez.
*Konik yapıdadır.

1619809975600.png
Phoenix70
*70 derece bir açıya sahiptir.
*Isı yalıtımı kötüdür.
*Kendi özel filtresini kullanıyor.

1619810027464.png

50° Ceramic Dripper (HSIAOCOFFEE)

*Konik yapılıdır.
*Akış hızı düşüktür.
*v60 filtresi kullanıyor fakat yanında gelen aparatla küçük bir modifiye yapılıyor.
1619810332187.png
GINA Smart Coffee Brewer
*Akış hızı ayarlanabilir.
*Akıllı bir dripperdır.
1619812317712.png

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Sadece dripper'lar değil de mesela hangi dripper ne işe yarıyor, diğerlerinden ayıran özelliği nedir, artıları ve eksileri ne gibi şeyler yazılırsa güzel olur. Kaç çeşit dripper'ın olduğunu bilmek pek yararlı değil, hmm bunlarda varmış denilip geçilir.

Sadece dripper'lar değil de mesela hangi dripper ne işe yarıyor, diğerlerinden ayıran özelliği nedir, artıları ve eksileri ne gibi şeyler yazılırsa güzel olur. Kaç çeşit dripper'ın olduğunu bilmek pek yararlı değil, hmm bunlarda varmış denilip geçilir.
Dediğiniz gibi düşündüm fakat bunu sizin de yardımızla oluşturmak istiyorum. Şu anda ilk sayfadakilere kabaca ekledim. Sizin de bildikleriniz ve eklememi istedikleriniz varsa beklerim. Teşekkür ederim.

Başlık hatalı bence, yeni başlayandan ziyade daha tecrübeli demleyiciler için olması gerekiyor bu başlığın. Yeni başlayan birisi bu başlığı görürse kafa karışıklığından başka hiçbir şey elde edemez diye düşünüyorum.

Yeni başlıyorsanız, uğraşmayı seviyorum derseniz alın v60, ben daha az müdahale edeyim diyorsanız alın Kalita bitsin. Onlarda tecrübelendikçe hangi drippera yönleneceğinize, veya onlarda kalmaya, bu başlıkta çeşitliliği görerek ve çekirdekler/bardaklardan nasıl bir profil çıkarmak istediğinize göre bir veya birkaç drippera karar verebilirsiniz. Ama en başta üstten dökmeli yöntemlerin temellerini bir kavramak gerekiyor ki bu kadar çok çeşidin olma sebebini anlayabilelim.

Ben böyle yaklaşıyorum olaya.

Filtre kahve makineleri de bu başlığa eklenmeli tüm dripperlar dendiği için.

Başlık hatalı bence, yeni başlayandan ziyade daha tecrübeli demleyiciler için olması gerekiyor bu başlığın. Yeni başlayan birisi bu başlığı görürse kafa karışıklığından başka hiçbir şey elde edemez diye düşünüyorum.

Yeni başlıyorsanız, uğraşmayı seviyorum derseniz alın v60, ben daha az müdahale edeyim diyorsanız alın Kalita bitsin. Onlarda tecrübelendikçe hangi drippera yönleneceğinize, veya onlarda kalmaya, bu başlıkta çeşitliliği görerek ve çekirdekler/bardaklardan nasıl bir profil çıkarmak istediğinize göre bir veya birkaç drippera karar verebilirsiniz. Ama en başta üstten dökmeli yöntemlerin temellerini bir kavramak gerekiyor ki bu kadar çok çeşidin olma sebebini anlayabilelim.

Başlığı değiştirdim fakat filtre kahve makinalarının bu listeye eklenmesi mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Hem o konuda yeterli bilgiye sahip değilim hem de makinalara girersek, işin içinden çıkamayabiliriz diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.

Moca Master gayet iyi

Güzel olmuş hepsi bir yerde.

Şunu da ekleyebiliriz. Bakınca alasım geliyor fiyatını görünce kaçasım :)
Bu da hepsi bir arada bir alet.
Bluetooth tartı özelliği olan da var. Bizim kulüpte sahibi olan var mı acaba ?

Ekli dosyalar

• 22-23-13-51s37EZx7XL._AC_SY580_.jpg
    22-23-13-51s37EZx7XL._AC_SY580_.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 59
Yararlı bir konu olmuş. Çok fazla seçenek var. Belki sınıflandırma yapsak daha kolay ayrıştırabiliriz. Taban tipi vs gibi seçenkler ile.

Bir dönem yanımda taşımak için dripper arıyordum. İki ürüne yoğunlaşmıştım.

Satın aldığım ürün

Bu üründe yine benzer mantıkla ilgimi çekmişti:
Beğendiğim Ürün

Kullanıyor muyum peki şu anda, pek sayılmaz. Artık seyahat için delter press taşıyorum.

Son düzenleme:
Güzel olmuş hepsi bir yerde.

Şunu da ekleyebiliriz. Bakınca alasım geliyor fiyatını görünce kaçasım :)
Bu da hepsi bir arada bir alet.
Bluetooth tartı özelliği olan da var. Bizim kulüpte sahibi olan var mı acaba ?
Hoffmann videosunu izlediniz mi? Hevesinizi alır belki🤣

Konunun fikri bence çok güzel ve gelişmeye açık. Daha önce duymadığım bir kaç dripper olduğunu gördüm.

Başlığı açan arkadaşında dediği gibi, bilgisi veya tecrübesi olan üyeler yorumlarını paylaşırlarsa ilk mesajlara eklenerek çok güzel bir "Dripper Rehberi" olur. Yeni başlayan, merak edip araştırmayı seven veya yeni ekipmanlar denemek isteyen kahveseverlere de faydalı olur bence.

Bence de güzel bir konu olmuş, konuyu açan arkadaşın eline sağlık. Forumda bazı dripperlar popüler olsa da, diğer çeşitli dripperları kullanmış arkadaşların geri bildirimleri ile yararlı bir kılavuza dönüşebilir. Yurtdışında bulunan baristaların bu aralar apple ve orea yı sıklıkla kullandıklarını görüyorum İnstagramda, ancak büyük ihtimalle reklam anlaşmaları olduğu için objektif bir yorumda beklemiyorum. Bu forumdan daha sağlıklı bilgiler edinilebilir.

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, altı güzelce doldurulabilecek bir başlık gibi. Ben Timemore Crystal Eye Dripperı uzun süre kullandım ve kendisi bana kısa demlemelerin de güzel sonuçlar çıkarabileceğini kanıtladı. V60 filtrelerinin V60'dan daha rahat yüzeye yapıştığı ve asiditeyi biraz daha ön plana çıkararak aynı zamanda temiz ve keyifli bardaklar çıkarmaya yardımcı olduğunu söyleyebilirim.

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, altı güzelce doldurulabilecek bir başlık gibi. Ben Timemore Crystal Eye Dripperı uzun süre kullandım ve kendisi bana kısa demlemelerin de güzel sonuçlar çıkarabileceğini kanıtladı. V60 filtrelerinin V60'dan daha rahat yüzeye yapıştığı ve asiditeyi biraz daha ön plana çıkararak aynı zamanda temiz ve keyifli bardaklar çıkarmaya yardımcı olduğunu söyleyebilirim.
Teşekkür ederim. Deneyimlerinizi posta ekledim.

Yalnız bu konu hiç iyi olmadı, o kadar özenle ve güzelce, göze hitap ederek hazırlanmış ve her dripper da birbirinden çekici, direnmekte zorlanıyor insan :ROFLMAO: . Elinize sağlık, çok güzel bir konu olmuş, umarım zamanla sizin ve kullanıcıların deneyimleriyle daha da ilerler.

Geri