• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Ağustos 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şunu soracaktım ek olarak, nitelikli kahve demlemelerinde reçetede yazan 530 um cmdde 17 clicke denk geliyor biraz ince gibi geldi bana.(pink bourbon için demleme yapacaktım) doğru mudur bu?converter ile çevirdim de
Merhabalar Sayın zierox ,

17 click evet ince fakat kaç gr kahve kullanacağınız da burada önemli eğer 15 gr kullanmayı planlıyorsanız 17 click mümkün olabilir hızlı akış bir dripper ile birlikte. 20-22 click arasında 18gr için ideal olacaktır tabiki değirmen bıçağınızın kondisyonunu değişken olarak baz almazsak.

Sevgiler ,
Meet Lab Coffee

Son düzenleme:
Merhaba, Espresso için meyvemsi karakter olarak Beriti öneriyorsunuz sanırım. Önerebileceğiniz başka var mıdır, merak etmekteyim.

Merhaba, Espresso için meyvemsi karakter olarak Beriti öneriyorsunuz sanırım. Önerebileceğiniz başka var mıdır, merak etmekteyim.
Merhabalar Sayın Ahznlich ,

Aslında espresso için meyvemsi karakter arayanlara yalnızca Beriti’yi önermiyoruz. Beriti bu profilin daha floral, canlı ve temiz örneklerinden biri olduğu için sık önerdiğimiz kahvelerden; ancak seçkimizde espresso olarak çok güzel işlenebilen başka meyvemsi kahveler de bulunuyor.

Daha parlak, narenciye ve kırmızı meyve odaklı bir espresso için Colombia Arturo Arango tercih edilebilir. Asiditesi daha belirgin ve modern bir espresso karakteri verir.

Daha dengeli, tatlı ve meyvemsi ama espresso olarak daha geniş bir damak zevkine hitap eden bir seçenek arıyorsanız Colombia Carambolo bizim daha güvenli önerilerimizden biri. Meyve karakteri mevcut ancak gövde ve tatlılıkla daha dengeli ilerliyor.

Daha floral, kompleks ve aromatik bir profil için Pink Bourbon da espresso tarafında oldukça güzel sonuç verir. Filtre demlemede daha şeffaf ve çiçeksi algılanırken espresso olarak meyve yoğunluğu ve tatlılığı daha belirgin hale gelir.

Ethiopia Lalesa da meyvemsi ve floral karakter arayanlar için değerlendirilebilir. Daha zarif, canlı ve aromatik bir espresso verir.

Daha ileri seviyede, proses ve meyve karakterinin daha belirgin olduğu fincanlar için Bamissa, Finca Soledad Sydra ve Typica Mejorado gibi kahveler de espresso olarak kullanılabilir. Bunlarda fincan daha katmanlı ve alışılmış espresso profilinden biraz daha uzak olacaktır.

Kısacası Beriti sadece seçeneklerden biri. Meyvemsi espresso için kahveyi, aradığınız karaktere göre seçmek daha doğru:

Dengeli ve tatlı: Carambolo
Parlak ve citrus: Arturo Arango
Floral ve meyvemsi: Beriti / Lalesa
Kompleks ve aromatik: Pink Bourbon
Daha yoğun proses karakteri: Bamissada / Sydra / Typica Mejorado

Aslında seçkimizdeki kahvelerin büyük bölümünü espresso olarak kullanmak mümkün; farkı yaratan nokta hangi meyve karakterini, ne kadar asiditeyi ve ne kadar proses etkisini sevdiğiniz.

Sevgiler ,
Meet Lab Coffee

Merhaba,hiçbir şekilde fermante tatlar barındırmayn kahveleriniz hangileri?Teşekkürler.. @meetlabcoffee

Merhaba @meetlabcoffee floral, kompleks ve aromatik olarak Pink bourbon ile El Diviso Geisha yı kıyaslayabilir misiniz? Her birinin güçlü olduğu karakter yanı hangisidir?

Merhaba,hiçbir şekilde fermante tatlar barındırmayn kahveleriniz hangileri?Teşekkürler.. @meetlabcoffee
Merhabalar Sayın İnçeli ,

Öncelikle küçük bir teknik ayrım yapalım. Aslında kahvede “hiç fermente olmamış” bir proses tanımlamak çok doğru değil. Kahve kirazı hasat edildikten sonra yüzeyindeki doğal maya ve bakterilerin metabolik faaliyetleri başlıyor; klasik yıkanmış proseslerde bile müsilajın parçalanması sırasında belirli ölçüde fermantasyon gerçekleşiyor. Buradaki esas fark fermantasyonun varlığı değil, süresi, ortamı, kontrol biçimi ve bunun fincanda ne kadar hissedildiği.

Eğer aradığınız şey fincanda mümkün olduğunca temiz, floral, çayımsı veya klasik; fermantasyon karakterinin duyusal olarak öne çıkmadığı kahveler ise mevcut seçkimizden öncelikle şunları öneririz:

Finca Soledad Gesha → Bu kriterde ilk tercihimiz olur. Yıkanmış proses; çok temiz, floral, narenciye ve çay karakterinde. Fermente tat aramayanlar için seçkimizin en güvenli seçeneklerinden.
Colombia El Diviso Geisha → Yine daha floral, zarif ve çayımsı tarafta. Yoğun olgun meyve veya alkolsü fermantasyon karakterinden ziyade çiçekler ve temiz aromatik yapı ön planda.
Brazil Amora → Daha klasik bir profil isterseniz; çikolata, kuruyemiş ve tatlılık ekseninde, daha düşük asiditeli ve fermente algısından oldukça uzak bir seçenek.
Colombia Carambolo → Daha dengeli, tatlı ve günlük içimi kolay; meyve karakteri bulunmasına rağmen “fermente” diyebileceğimiz bir profile gitmiyor.

Özellikle Sydra XDT, Typica Mejorado, Pink Bourbon, Yemen serisi veya Bamisa tarafına ise bu beklentiyle ilk etapta yönlendirmeyiz; bunlarda proses, olgun meyve veya fermantasyon kaynaklı aromatik katmanlar daha belirgin hissedilebilir.

Kısacası, “yoğun fermente tat kesinlikle istemiyorum” derseniz ilk önerimiz Finca Soledad Gesha; daha klasik bir fincan isterseniz Brazil Amora olur. Burada fermantasyonun teknik olarak gerçekleşip gerçekleşmediğinden çok, fincanda duyusal olarak hissedilip hissedilmediğini baz almak daha doğru olacaktır.

Sevgiler ,
Meet Lab Coffee

Merhaba @meetlabcoffee floral, kompleks ve aromatik olarak Pink bourbon ile El Diviso Geisha yı kıyaslayabilir misiniz? Her birinin güçlü olduğu karakter yanı hangisidir?
Merhabalar Sayın Türkkan ,

İkisi de floral, aromatik ve kompleks kahveler ancak kompleksitelerini farklı yönlerden gösteriyorlar.

Pink Bourbon daha dışa dönük ve meyve odaklı bir profil sunuyor. Daha juicy, canlı ve yoğun; narenciye, tropikal/olgun meyve ve belirgin tatlılık tarafı güçlü. Proses karakteri de fincanda daha görünür olduğu için aromalar daha yüksek ve çarpıcı algılanıyor. Özellikle meyvemsi kahveleri seven biri için daha kolay dikkat çeken taraf Pink Bourbon olacaktır.

El Diviso Geisha ise daha zarif ve katmanlı ilerliyor. Floral karakteri Pink Bourbon’a göre daha güçlü; çiçeksi, limon otu, lavanta ve çay benzeri nüanslar daha belirgin. Gövdesi daha narin, fincan temizliği daha yüksek ve aromalar birbirinden daha kolay ayrışıyor. Buradaki kompleksite yoğunluktan ziyade zarafet ve aromatik detaydan geliyor.

“Hangisi daha kompleks?” derseniz ikisi de kompleks; sadece Pink Bourbon kompleksitesini meyve ve proses, Geisha ise floralite, temizlik ve aromatik katmanlar üzerinden gösteriyor.Dolayısıyla meyve yoğunluğu ve daha güçlü aromatik etki arıyorsanız Pink Bourbon; floralite, çay karakteri ve rafine bir fincan arıyorsanız El Diviso Geisha tarafını öneririz.

Sevgiler ,
Meet Lab Coffee

Sayın Üyeler ,

Kahve Kulübü toplu alımında son haftaya girerken, öncelikle gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz siparişler için çok teşekkür ederiz.

Umarız bugüne kadar sizlere ulaşan siparişlerde herhangi bir olumsuzluk yaşamamış, kahveleri keyifle deneyimleme fırsatı bulmuşsunuzdur.

Bu son haftayı yalnızca bir satın alma dönemi olarak bırakmak istemiyoruz. Biraz daha interaktif hale getirerek, Kahve Kulübü üyelerine elimizden geldiğince ekstra bilgi ve deneyim aktarabileceğimiz, aynı zamanda birbirimizi biraz daha yakından tanıyabileceğimiz bir alan açmak istiyoruz.

Bu nedenle sadece kahvelerle ilgili değil, Meet Lab ile ilgili merak ettiklerinizi de bize sorabilirsiniz. Nasıl kahve seçtiğimiz, neden bazı lotları tercih ettiğimiz, kavurma yaklaşımımız, üretim süreçlerimiz, ekipman seçimlerimiz, araştırmalarımız, projelerimiz ya da markanın arkasındaki düşünce yapısı dahil aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz.

Kahve tarafında ise çekirdek seçimi, varyeteler, prosesler, kavurma, ekstraksiyon, espresso, filtre demleme, su kimyası, duyusal analiz, kahve kültürü, tarih, üretim ve bilimsel çalışmalar üzerine merak ettiklerinizi paylaşabilirsiniz.

Özellikle sektörde sıkça doğru kabul edilen ama aslında tartışmaya açık olan konular, “Ben bunu hep böyle biliyordum, gerçekten doğru mu?” dediğiniz bilgiler veya farklı kaynaklardan duyup emin olamadığınız noktalar varsa onları da konuşmak isteriz.

Biz de sorularınızı mümkün olduğunca kişisel yorumdan ziyade kendi üretim deneyimimiz, saha gözlemlerimiz ve ulaşabildiğimiz akademik bilgiler üzerinden cevaplamaya çalışacağız.

Kahvenin yalnızca tat notalarından ibaret olmadığını; tarım, kimya, fizik, duyusal bilim, kültür ve insanla birlikte çok daha geniş bir alan olduğunu düşünüyoruz. Bu toplu alımı da yalnızca kahvelerimizi deneyimlediğiniz değil, karşılıklı bilgi paylaşabildiğimiz ve daha yakın iletişim kurabildiğimiz bir sürece dönüştürebilirsek bizim için ayrıca değerli olacak.

Kısacası, gerek bizimle gerek kahveyle ilgili merak ettiğiniz ne varsa sorularınızı bekliyoruz.

Sevgiler
Meet Lab Coffee

Sayın Üyeler ,

Kahve Kulübü toplu alımında son haftaya girerken, öncelikle gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz siparişler için çok teşekkür ederiz.

Umarız bugüne kadar sizlere ulaşan siparişlerde herhangi bir olumsuzluk yaşamamış, kahveleri keyifle deneyimleme fırsatı bulmuşsunuzdur.

Bu son haftayı yalnızca bir satın alma dönemi olarak bırakmak istemiyoruz. Biraz daha interaktif hale getirerek, Kahve Kulübü üyelerine elimizden geldiğince ekstra bilgi ve deneyim aktarabileceğimiz, aynı zamanda birbirimizi biraz daha yakından tanıyabileceğimiz bir alan açmak istiyoruz.

Bu nedenle sadece kahvelerle ilgili değil, Meet Lab ile ilgili merak ettiklerinizi de bize sorabilirsiniz. Nasıl kahve seçtiğimiz, neden bazı lotları tercih ettiğimiz, kavurma yaklaşımımız, üretim süreçlerimiz, ekipman seçimlerimiz, araştırmalarımız, projelerimiz ya da markanın arkasındaki düşünce yapısı dahil aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz.

Kahve tarafında ise çekirdek seçimi, varyeteler, prosesler, kavurma, ekstraksiyon, espresso, filtre demleme, su kimyası, duyusal analiz, kahve kültürü, tarih, üretim ve bilimsel çalışmalar üzerine merak ettiklerinizi paylaşabilirsiniz.

Özellikle sektörde sıkça doğru kabul edilen ama aslında tartışmaya açık olan konular, “Ben bunu hep böyle biliyordum, gerçekten doğru mu?” dediğiniz bilgiler veya farklı kaynaklardan duyup emin olamadığınız noktalar varsa onları da konuşmak isteriz.

Biz de sorularınızı mümkün olduğunca kişisel yorumdan ziyade kendi üretim deneyimimiz, saha gözlemlerimiz ve ulaşabildiğimiz akademik bilgiler üzerinden cevaplamaya çalışacağız.

Kahvenin yalnızca tat notalarından ibaret olmadığını; tarım, kimya, fizik, duyusal bilim, kültür ve insanla birlikte çok daha geniş bir alan olduğunu düşünüyoruz. Bu toplu alımı da yalnızca kahvelerimizi deneyimlediğiniz değil, karşılıklı bilgi paylaşabildiğimiz ve daha yakın iletişim kurabildiğimiz bir sürece dönüştürebilirsek bizim için ayrıca değerli olacak.

Kısacası, gerek bizimle gerek kahveyle ilgili merak ettiğiniz ne varsa sorularınızı bekliyoruz.

Sevgiler
Meet Lab Coffee
İnsanlar seçki ve fiyat konusunda çok yorum yaptı ama bence tam tersine hem verdiğim siparişte içtiğim kahveler hem de forumda verilen cevaplar ve toplu alım etkinliğine gösterilen özen ile baya olumlu bir ay oldu diyebilirim.

Benim sorum şu: Bir kahvenin yeşil çekirdek olarak seçkinizde yer sahibi olmasına nasıl karar veriyorsunuz?

İnsanlar seçki ve fiyat konusunda çok yorum yaptı ama bence tam tersine hem verdiğim siparişte içtiğim kahveler hem de forumda verilen cevaplar ve toplu alım etkinliğine gösterilen özen ile baya olumlu bir ay oldu diyebilirim.

Benim sorum şu: Bir kahvenin yeşil çekirdek olarak seçkinizde yer sahibi olmasına nasıl karar veriyorsunuz?
Merhabalar Sayın Zgrzr ,

Öncelikle güzel geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz. Özellikle toplu alım boyunca yalnızca kahvelerin değil, verdiğimiz bilgilerin ve gösterdiğimiz özenin de karşılık bulması bizim için oldukça değerli.

Yeşil kahve seçiminde aslında tek bir kriterimiz yok ve yalnızca cupping skoruna bakarak karar vermiyoruz. Hatta bazen yüksek puanlı bir kahve, seçkimize hiç girmeyebiliyor.

İlk baktığımız şey kahvenin net bir karakterinin olup olmadığı. Fincanı tattığımızda bize bir şey anlatmasını istiyoruz. Çok temiz olabilir, çok meyvemsi olabilir, alışılmadık bir varyete veya proses olabilir; ama mutlaka diğer kahvelerin arasında kendine ait bir kimliği olması gerekiyor.

İkinci önemli konu temizlik ve denge. Özellikle fermentasyonlu kahvelerde prosesin kahvenin önüne geçmesini çok istemiyoruz. Fermantasyon meyveyi, tatlılığı veya kompleksiteyi destekliyorsa bizim için değerli; fakat bütün varyeteleri birbirine benzeten yoğun alkolik/funky bir karakter oluşuyorsa genellikle daha mesafeli yaklaşıyoruz.

Sonrasında varyete, rakım, terroir, hasat zamanı, proses yöntemi, yeşil çekirdeğin fiziksel durumu, nem ve su aktivitesi gibi teknik parametrelere bakıyoruz. Kahvenin sadece geldiği gün güzel olması değil, depolama sürecinde ne kadar stabil kalacağı ve kavrulduğunda ne kadar tutarlı davranacağı da önemli.

Üretici tarafı da bizim için oldukça belirleyici. Mümkün olduğunca kahvenin kim tarafından, nerede ve nasıl üretildiğini bilmek; üreticiyle iletişim kurabilmek ve aynı çiftliği farklı yıllarda takip edebilmek istiyoruz. Finca Soledad gibi üreticilerle çalışmanın bizim için değerli taraflarından biri de bu yalnızca bir lot değil, yıllar içerisinde değişimini takip edebildiğimiz bir üretim anlayışını satın alıyoruz. Pepe bizi oğlu ile ziyaret ettiğinde ona bizim tüketicimizin seviyesi işte bu demek gurur veriyor. Oğluna adadığı Putushio bir anda bizim için 2222 masl nin hakkını verecek bir doruk noktasında tatmine ulaştırıyor. Yemen için imkansız denilen 4 farklı lotu aynı anda barındırma bizi 500 yıl öncesine götürüyor ve dünyaya bu topraklarda bu kahvenin zaten bilindiğini hatırlatmanın bir farkındalık yarattığına inanıyoruz.

Bir diğer kriter de seçkinin kendi içindeki dengesi. Elimizde üç tane birbirine çok benzeyen floral Gesha varsa dördüncüsünü yalnızca çok iyi olduğu için almak yerine, seçkiye başka bir şey katacak bir kahve arayabiliyoruz. Daha klasik, daha erişilebilir kahvelerin de; deneysel, yüksek skorlu ve daha pahalı lotların da aynı seçkide bir amacı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Fiyat da elbette kararın bir parçası. Ancak burada yalnızca “ucuz veya pahalı” diye bakmıyoruz. Yeşil kahvenin fiyatı ile fincanda verdiği karşılığın tutarlı olup olmadığına bakıyoruz. Çok pahalı olup bizi heyecanlandırmayan bir kahveyi sırf nadir olduğu için almak istemiyoruz. Buna karşılık fiyatının üzerinde bir deneyim verdiğini düşündüğümüz daha ulaşılabilir kahveleri özellikle seviyoruz.

En son aşamada ise kahveyi birkaç farklı kavrum ve demleme senaryosunda değerlendiriyoruz. Çünkü cupping masasında çok etkileyici olan bir kahvenin tüketicinin kullanacağı V60, espresso veya diğer ekipmanlarda aynı performansı vermediği durumlar olabiliyor.

Kısacası bizim için seçim genelde şu soruya geliyor:

“Bu kahvenin anlatmaya değer bir hikâyesi, ayırt edilebilir bir fincan karakteri ve ödediğimiz bedelin karşılığını veren bir kalitesi var mı?”

Üçüne de evet diyebiliyorsak seçkiye girme ihtimali oldukça yükseliyor.

Sevgiler
Meet Lab Coffee

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene İstanbul kahve festivalinde meet lab yoktu. Bu sene iyi ki katılıyorsunuz :) festival için özel kahveler olacak mı, mevcut seçki dışında

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene İstanbul kahve festivalinde meet lab yoktu. Bu sene iyi ki katılıyorsunuz :) festival için özel kahveler olacak mı, mevcut seçki dışında
Merhabalar Sayın Typicano ,

Teşekkürler iyi dilekleriniz için :)

Evet festival için özel kahveler olacak ayrıca yarışma serisi kahvelerin espresso ve filtre olarak deneme imkanı sunacağız. Ayrıca Koray bey ( MLC Head of Coffee ) yarışmaya katıldığı çekirdekleri Türk Kahvesi ile yorumluyor olacak.

Sevgiler
Meet Lab Coffee

Merhaba @meetlabcoffee. Bunu aslında bir geri bildirim niteliğinde yazıyorum. Benim aldığım Pink Bourbon çekirdeklerinin kavrumlarında bir tutarsızlık var gibi hissettim ya da bana öyle denk gelmiş de olabilir. Bunların dışında çekirdeğin kavrum profili de böyle olabilir. Bu nedenle yazmak istedim aslında. Çekirdeğe gelecek olursak ben çok beğendim. Bu konuda ise genel olarak çok açık renkli blonde çekirdekler yanında daha kavruk koyu renkli çekirdeklerin olduğu bir karışım. Bilmediğim için sizlere iletmek istedim durumu.

Merhaba @meetlabcoffee. Bunu aslında bir geri bildirim niteliğinde yazıyorum. Benim aldığım Pink Bourbon çekirdeklerinin kavrumlarında bir tutarsızlık var gibi hissettim ya da bana öyle denk gelmiş de olabilir. Bunların dışında çekirdeğin kavrum profili de böyle olabilir. Bu nedenle yazmak istedim aslında. Çekirdeğe gelecek olursak ben çok beğendim. Bu konuda ise genel olarak çok açık renkli blonde çekirdekler yanında daha kavruk koyu renkli çekirdeklerin olduğu bir karışım. Bilmediğim için sizlere iletmek istedim durumu.
Merhabalar Sayın Mrdawn ,

Öncelikle detaylı geri bildiriminiz ve kahveyi beğenmiş olmanız için çok teşekkür ederiz.

Pink Bourbon’da gözlemlediğiniz renk farklılığının önemli bir kısmı doğrudan uygulanan prosesle ilişkili olabiliyor. Bu kahvede olgun kirazlar natural ve kontrollü fermantasyon yöntemiyle işleniyor. Önce 48 saat kontrollü oksidasyon, ardından kirazlar 72 saat torbalar içerisinde fermantasyon sürecinden geçiyor.Bu tip uzun ve meyve üzerinde gerçekleşen proseslerde yeşil çekirdeğin kendi renginde de homojen olmayan tonlar oluşabiliyor. Fermantasyon sırasında kirazın farklı bölgelerindeki oksijen teması, müsilaj ve meyve suyunun çekirdekle etkileşimi, pH değişimleri, şekerlerin ve organik asitlerin dönüşümü ile kurutma sırasında gerçekleşen reaksiyonlar bazı çekirdeklerin yeşil halde daha sarı, daha koyu veya farklı tonlarda görünmesine neden olabiliyor.

Dolayısıyla kavurmaya giren yeşil kahve zaten tamamen tek renkte değilse, özellikle bizim kullandığımız gibi daha açık kavrumlarda bu farklar kavrum sonrasında daha görünür hale gelebiliyor. Koyu kavrumda renk gelişimi bu farkların büyük bölümünü örterken, açık kavrumda çekirdeğin proses ve fiziksel yapısından gelen farklılıklar daha rahat görülebiliyor.

Bunun yanında çekirdeğin yüzeyinde kalan silver skin/chaff miktarı da bazı çekirdeklerin olduğundan daha açık görünmesine sebep olabiliyor. Bizim için esas kontrol noktası yalnızca görsel renk değil; kavrum sonrasında çekirdeğin iç-dış gelişimi, homojenliği ve en önemlisi fincandaki duyusal sonuç.

Ancak tarif ettiğiniz fark gerçekten belirgin seviyedeyse bunu da normal kabul edip geçmek istemeyiz. Üretimde her batch’i kayıt altında tutuyoruz ve böyle geri bildirimler bizim için oldukça değerli. Paketinizin kavrum tarihini gönderirseniz ilgili batch’i tekrar kontrol etmek isteriz.

Kısacası, bu Pink Bourbon’da gördüğünüz ton farklarının bir bölümü 48 saatlik oksidasyon + 72 saatlik fermantasyon + natural kurutma sürecinin yeşil çekirdekte oluşturduğu doğal renk farklılığının açık kavrumda görünür hale gelmesinden kaynaklanıyor. Biz yine garantiye almak adına kavrum tarihine bakarak lota bakalım bir kez daha.

Sevgiler ,
Meet Lab Coffee

Herkese merhaba,

Olumlu/olumsuz deneyiminiz paylaşmayı davet ediyorum
:)

Kararsız olanlara yardım edin, son 3 gün

Merhabalar Sayın Mrdawn ,

Öncelikle detaylı geri bildiriminiz ve kahveyi beğenmiş olmanız için çok teşekkür ederiz.

Pink Bourbon’da gözlemlediğiniz renk farklılığının önemli bir kısmı doğrudan uygulanan prosesle ilişkili olabiliyor. Bu kahvede olgun kirazlar natural ve kontrollü fermantasyon yöntemiyle işleniyor. Önce 48 saat kontrollü oksidasyon, ardından kirazlar 72 saat torbalar içerisinde fermantasyon sürecinden geçiyor.Bu tip uzun ve meyve üzerinde gerçekleşen proseslerde yeşil çekirdeğin kendi renginde de homojen olmayan tonlar oluşabiliyor. Fermantasyon sırasında kirazın farklı bölgelerindeki oksijen teması, müsilaj ve meyve suyunun çekirdekle etkileşimi, pH değişimleri, şekerlerin ve organik asitlerin dönüşümü ile kurutma sırasında gerçekleşen reaksiyonlar bazı çekirdeklerin yeşil halde daha sarı, daha koyu veya farklı tonlarda görünmesine neden olabiliyor.

Dolayısıyla kavurmaya giren yeşil kahve zaten tamamen tek renkte değilse, özellikle bizim kullandığımız gibi daha açık kavrumlarda bu farklar kavrum sonrasında daha görünür hale gelebiliyor. Koyu kavrumda renk gelişimi bu farkların büyük bölümünü örterken, açık kavrumda çekirdeğin proses ve fiziksel yapısından gelen farklılıklar daha rahat görülebiliyor.

Bunun yanında çekirdeğin yüzeyinde kalan silver skin/chaff miktarı da bazı çekirdeklerin olduğundan daha açık görünmesine sebep olabiliyor. Bizim için esas kontrol noktası yalnızca görsel renk değil; kavrum sonrasında çekirdeğin iç-dış gelişimi, homojenliği ve en önemlisi fincandaki duyusal sonuç.

Ancak tarif ettiğiniz fark gerçekten belirgin seviyedeyse bunu da normal kabul edip geçmek istemeyiz. Üretimde her batch’i kayıt altında tutuyoruz ve böyle geri bildirimler bizim için oldukça değerli. Paketinizin kavrum tarihini gönderirseniz ilgili batch’i tekrar kontrol etmek isteriz.

Kısacası, bu Pink Bourbon’da gördüğünüz ton farklarının bir bölümü 48 saatlik oksidasyon + 72 saatlik fermantasyon + natural kurutma sürecinin yeşil çekirdekte oluşturduğu doğal renk farklılığının açık kavrumda görünür hale gelmesinden kaynaklanıyor. Biz yine garantiye almak adına kavrum tarihine bakarak lota bakalım bir kez daha.

Sevgiler ,
Meet Lab Coffee
Öncelikle geri dönüşleriniz için teşekkür ediyorum. Detaylı bilgilendirmeniz doğrultusunda böyle bir durum söz konusu olması normal gibi görünüyor. Benim elimdeki paket 31 Temmuz Kavrumlu.

Herkese merhaba,

Olumlu/olumsuz deneyiminiz paylaşmayı davet ediyorum
:)

Kararsız olanlara yardım edin, son 3 gün
Arturo Arango çok hoşuma gitti benim ama son iki paketi ben aldım sanırım. Bunun dışında pink bourbon u deneyin derim. O da aynı şekilde denediklerim arasında çok beğendiklerimden.

Geri