• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Ağustos 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar.

Ağustos ayı anketimiz sonuçlanmıştır. Kazananımız @meetlabcoffee . Tebrik ederiz.

Nitelikli ve Signature Series:
View hidden content is available for registered users!

Competition Series:

Cafec ürünleri:

Signature series vakumlu pakette mi geliyor? Finca soledadlardan bahsediyorum. 1-2 yıl önceden aldığım brezilya çekirdekleri vardı onlar da buna benzer silindir kutularda vakumlu plastik içerisinde gelmişti.

Merhaba arkadaşlar.

Ağustos ayı anketimiz sonuçlanmıştır. Kazananımız @meetlabcoffee . Tebrik ederiz.

Nitelikli ve Signature Series:
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Competition Series:

Cafec ürünleri:

Tekrar Merhaba Kahve Kulübü !

Değerli Kahve Kulübü Üyeleri,

Meet Lab Coffee olarak bu yılda Kahve Kulübü’nün ağustos ayı toplu alım seçkisine dahil edilmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizi Kahve Kulübü topluluğuyla buluşturma fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederiz ve her zaman olduğu gibi heyecanlıyız.

Ağustos ayı boyunca aşağıdaki kahvelerimizi Kahve Kulübü üyeleriyle buluşturacağız.

Nitelikli Kahve Series / 250 Gr

• Colombia Pink Bourbon
  • Colombia El Diviso Geisha
  • Ethiopia Lalesa
  • Ethiopia Halo Beriti
  • Brazil Amora
  • Colombia Carambolo
  • Colombia Arturo Arango

Signature Series / 4x25gr Vakumlu

• Finca Soledad Gesha
  • Finca Soledad Sydra XDT
  • Finca Soledad Typica Mejorado

Competition Series / 4x30gr Tüp

• Yemen Al-Ofairi XI Kent
  • Yemen Al - Ofairi Peaberry
  • Colombia Rio Bamisa Gesha

Bigten Lots – Meet Lab 10. Yıl Özel Seçkisi / 250 Gr

• Bigten Lot by Jose & Pepe Jijon ’26 – Putushio
  • Bigten Lot by Pepe Jijon ’26 – Soledad

Meet Lab seçkisinde yer alan kahveler; üretim miktarı sınırlı çiftliklerden, nitelikli üreticilerden ve izlenebilir lotlardan özenle seçilmektedir. Her kahvenin satın alma, saklama, kavurma ve kalite kontrol süreci; çekirdeğin karakterini en doğru şekilde yansıtacak biçimde yürütülmektedir. Amacımız yalnızca iyi bir kahve sunmak değil; üreticinin emeğinin, kahvenin yetiştiği coğrafyanın ve fincandaki duyusal potansiyelin korunabildiği bütünlüklü bir deneyim oluşturmaktır.

Her kahvemizi; üreticisinin emeğini, yetiştiği bölgenin karakterini ve çekirdeğin kendine özgü duyusal potansiyelini en iyi şekilde yansıtacak biçimde seçiyor ve kavuruyoruz. Bu seçkiyle farklı coğrafyaları, varyeteleri ve işleme yöntemlerini keşfedebileceğiniz kapsamlı bir kahve deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.Kahve Kulübü üyelerine keyifli bir toplu alım süreci ve her pakette yeni keşiflerle dolu güzel fincanlar dileriz.

Sipariş ve Mobil Uygulama

Kahvelerimizi incelemek ve siparişlerinizi oluşturmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

Web sitesi:
https://www.meetlabcoffee.com

Daha hızlı ve kolay bir alışveriş deneyimi için Meet Lab Coffee mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz. Uygulama üzerinden kahvelerimizi inceleyebilir, siparişlerinizi oluşturabilir, blog içeriklerimizi ve etkinlik takvimimizi takip edebilirsiniz.

iOS – App Store:
https://apps.apple.com/tr/app/meet-lab-coffee/id6670164274?l=tr

Android – Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meetlabcoffee

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederiz.

Sevgilerimizle,
Meet Lab Coffee

Signature series vakumlu pakette mi geliyor? Finca soledadlardan bahsediyorum. 1-2 yıl önceden aldığım brezilya çekirdekleri vardı onlar da buna benzer silindir kutularda vakumlu plastik içerisinde gelmişti.
Sayın Yasha ,

Signature Seri kahveler 25gr x 4 : 100 Gr olarak silindir kutu ile gönderilmektedir

Sevgilerimizle,
Meet Lab Coffee

@meetlabcoffee Uc sene once Peru'dan Cafe Del Futuro diye bir cekirdek denemistim sizden ve cok begenmistim. Ona yakin bir secenek var mi espresso icin bu seferki seckide? :)

@meetlabcoffee Uc sene once Peru'dan Cafe Del Futuro diye bir cekirdek denemistim sizden ve cok begenmistim. Ona yakin bir secenek var mi espresso icin bu seferki seckide? :)
Merhaba Sayın Muratti ,

Ekvador - Peru komşu coğrafyalar profiller normal şartlarda %40-50 yaklaşabilirdi birbirine bunun nedeni iki ülkede de And Dağları etkisinin, yüksek rakım üretiminin ve Typica–Bourbon genetik grubundan gelen çeşitlerin bulunmasıdır. Caturra da Bourbon’un doğal mutasyonudur; dolayısıyla benzer genetik materyal kullanıldığında fincanda ortak özellikler görülebilir.

Örneğin Finca Soledad Typica Mejorado, Sidra veya Gesha kahvelerini, Peru’dan gelen standart bir yıkanmış Caturra–Catimor lotuyla karşılaştırırsak benzerliği yalnızca %25–30 görürüz. Çünkü bu Ekvador çeşitleri daha çiçeksi, katmanlı, tropikal ve parfümsü karakter gösterebilir.
Buna karşılık Peru’nun Cajamarca, Jaén veya Piura çevresinden, 1.500–1.900 metre rakımda yetişmiş, yıkanmış Typica/Bourbon ağırlıklı bir kahve; Güney Ekvador’daki Loja veya Zamora Chinchipe kahvesiyle %65–80’e kadar benzerlik gösterebilir.

Fakat Soledad söz konusu olduğunda bambaşka bir seviyede konumlandığı için şuanki Ekvador u tercih edebilirsiniz direkt diyemeyiz en azından Peru / Del Futuro ile kıyas mümkün değil. Niye bu kadar açıkladınız derseniz normal şartlarda Soledad bahsetmiyor ve bir seçenek olmasaydı Ekvador önermemiz doğru olabilirdi.

Sevgilerimizle,
Meet Lab Coffee

Merhaba Sayın Muratti ,

Ekvador - Peru komşu coğrafyalar profiller normal şartlarda %40-50 yaklaşabilirdi birbirine bunun nedeni iki ülkede de And Dağları etkisinin, yüksek rakım üretiminin ve Typica–Bourbon genetik grubundan gelen çeşitlerin bulunmasıdır. Caturra da Bourbon’un doğal mutasyonudur; dolayısıyla benzer genetik materyal kullanıldığında fincanda ortak özellikler görülebilir.

Örneğin Finca Soledad Typica Mejorado, Sidra veya Gesha kahvelerini, Peru’dan gelen standart bir yıkanmış Caturra–Catimor lotuyla karşılaştırırsak benzerliği yalnızca %25–30 görürüz. Çünkü bu Ekvador çeşitleri daha çiçeksi, katmanlı, tropikal ve parfümsü karakter gösterebilir.
Buna karşılık Peru’nun Cajamarca, Jaén veya Piura çevresinden, 1.500–1.900 metre rakımda yetişmiş, yıkanmış Typica/Bourbon ağırlıklı bir kahve; Güney Ekvador’daki Loja veya Zamora Chinchipe kahvesiyle %65–80’e kadar benzerlik gösterebilir.

Fakat Soledad söz konusu olduğunda bambaşka bir seviyede konumlandığı için şuanki Ekvador u tercih edebilirsiniz direkt diyemeyiz en azından Peru / Del Futuro ile kıyas mümkün değil. Niye bu kadar açıkladınız derseniz normal şartlarda Soledad bahsetmiyor ve bir seçenek olmasaydı Ekvador önermemiz doğru olabilirdi.

Sevgilerimizle,
Meet Lab Coffee
Vakit ayirdiginiz ve uzun uzun acikladiginiz icin cok tesekkurler.

@meetlabcoffee merhabalar. Finca Soledad Sydra ve Mejorado'da fermante tatlar baskın mı? serinin diğer kahvesi olan Gesha yıkanmış ve anaerobik fermante değil sanırım onda fermente tat olacağını düşünmüyorum. aynı şeyi Pink Bourbon içinde soracağım.
Yemen Bait Waseel kahvenizi denemiş ve çok beğenmiştim. sanırım stok bitmiş. yeni yemen kahveleriniz benzer profilde mi? teşekkürler şimdiden.

@meetlabcoffee merhabalar. Finca Soledad Sydra ve Mejorado'da fermante tatlar baskın mı? serinin diğer kahvesi olan Gesha yıkanmış ve anaerobik fermante değil sanırım onda fermente tat olacağını düşünmüyorum. aynı şeyi Pink Bourbon içinde soracağım.
Yemen Bait Waseel kahvenizi denemiş ve çok beğenmiştim. sanırım stok bitmiş. yeni yemen kahveleriniz benzer profilde mi? teşekkürler şimdiden.

Merhabalar Sayın Drcaffeine ,

Öncelikle küçük ama önemli bir ayrım yapmak gerekiyor: Bir kahvenin fermantasyon aşamasından geçmesi, fincanda mutlaka baskın bir “fermente tat” bulunacağı anlamına gelmiyor. Bizim için önemli olan, uygulanan prosesin kahvenin varyete ve terroir karakterinin önüne geçmemesi.

Finca Soledad Sydra kontrollü bir fermantasyondan geçiyor; ancak fincanda alkollü, likörümsü, sirkeyi veya aşırı olgun meyveyi çağrıştıran baskın bir karakter yok. Daha çok sarı meyveler, armut, limon otu, botanik notalar ve şurupsu bir yapı öne çıkıyor.

Typica Mejorado’da da fermantasyon karakteri ana eksen değil. Daha temiz, canlı ve tatlı; varyetenin kendi karakterini ve Finca Soledad’ın bulunduğu ekosistemi daha belirgin hissettiren bir fincan olduğunu söyleyebiliriz.

Gesha konusunda haklısınız. Kirazların pulpesi aynı gün alınıyor ve kahve yıkanıyor; uzatılmış anaerobik bir fermantasyon uygulanmıyor. Bu nedenle serinin en temiz, floral ve çay benzeri kahvesi. Fermente bir tat yerine çiçekler, limon çayı, narenciye ve yaban mersini gibi daha zarif notalar hissediliyor.

Pink Bourbon’da da yaklaşımımız aynı. Proses kahveyi destekliyor fakat varyetenin önüne geçmiyor. Yoğun “boozy” veya rahatsız edici fermente tatlar yerine daha floral, parlak, meyvemsi ve temiz bir yapı bekleyebilirsiniz.

Yemen Bait Waseel ne yazık ki tükendi. Yeni Yemen kahvelerimiz onun birebir devamı değil; farklı bölge ve lotlardan geliyorlar. Ancak Bait Waseel’de sevdiğiniz yoğun meyve, kakao, baharat ve katmanlı Yemen karakterine yakın bir çizgideler. Özellikle Al-Ofairi XI Kent; menekşe, siyah kiraz, yaban mersini ve bitter çikolata yönüyle Bait Waseel’i seven birinin oldukça keyif alabileceği bir kahve. Biraz daha floral ve koyu meyve odaklı olduğunu söyleyebiliriz.

Özetle, Finca Soledad serisinde amacımız fermantasyonu tattırmak değil; aynı çiftlikte yetişen farklı varyetelerin karakterlerini mümkün olduğunca temiz biçimde göstermek.

Sevgilerimizle,
Meet Lab Coffee

Sepeti hazırlayayım maaş yatınca alırım diye siteye gittim ve henüz o seviyede bir mühendis olmadığım gerçeğiyle yüzleştim. Ben bu ay eski dostlardan devam edeyim tadına bakabilen tarif etsin de sebeplenelim.

@meetlabcoffee merhabalar. Türk Kahvesi için önereceğiniz çekirdekler hangileri?
Merhabalar Sayın Zgrzr ,

Türk kahvesinin tarihsel yolculuğunda Yemen kahvelerinin çok önemli bir yeri var. Asırlardır Türk kahvesi olarak bildiğimiz ve tükettiğimiz lezzetin kökeninde büyük ölçüde Yemen’den gelen kahveler bulunuyor.

Biz de bu konuda bir farkındalık yaratmak amacıyla mağazalarımızda genelde Türk kahvesini Competition Series Yemen kahvelerimizle hazırlıyoruz ve öneriyoruz. Elbette maliyet açısından daha yüksek ve günlük tüketim için pahalı sayılabilecek bir seçenek; ancak Türk kahvesinin tarihsel kökenini ve ulaşabileceği lezzet seviyesini deneyimlemek isteyenler için özel bir alternatif olduğunu düşünüyoruz. Maliyetli ama en üst seviye Türk Kahvesi deneyimi için bir seçenek olarak Yemen i köşede tutalım.

Daha meyvemsi, aromatik ve canlı bir Türk kahvesi için Ethiopia Beriti’yi önerebiliriz. Son yüz yılda alıştığımız daha klasik, çikolata, fındık ve yoğun gövde odaklı Türk kahvesi profilini arıyorsanız ise Amora en yakın seçenek olacaktır.

Bunların dışında seçkideki tüm kahvelerle Türk kahvesi hazırlamak mümkün. Burada önemli olan aradığınız tat profiline odaklanmak.

Sevgilerimizle,
Meet Lab Coffee

Site sorunlu. Kahve sayfaları ve sepet açılmıyor. @meetlabcoffee

Bir de kahvelerin degass süreleri nelerdir?

Son düzenleme:
Geri