• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress vs. Cleverdripper evlilik yıldönümü hediyem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crwnts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu arada aeropressim çok hızlı geldi. İlk demlememi şu an için içiyorum. Şerif Bey'den gelen Bomba da Fruta ile kalan son 17 gramımı demledim. İlk demleme için sonuç iyi hatta V60 göre tatlılık ön planda ama o kadar dengeli bir fincan değil sadece genelde yaşadığım damakta kuruluk hissi hiç olmadı.

Güle güle kullanın. Benim bir tavsiyem olacak: Aeropress'te çıktıları suyla inceltmekten korkmayın. Bunun için gözden çıkarabileceğiniz çekirdeklerle sık sık deneme yapmanızı tavsiye ederim. Mesela 30 gram kahveye alabildiği kadar su (bol bol karıştırıp kahveye iyice yedirerek) ekleyin, tarifin kalan kısımlarını tercihinize göre belirleyin; demlenmiş kahveyi birkaç bardağa bölüp farklı miktarlarda suyla incelterek sonuçları tecrübe edebilirsiniz. Bazen çok kişiye yaptığım demlemeler tek kişiliklerden daha iyi sonuç veriyor, bunu fark ettiğim için bu tavsiyeyi veriyorum.

Güle güle kullanın. Benim bir tavsiyem olacak: Aeropress'te çıktıları suyla inceltmekten korkmayın. Bunun için gözden çıkarabileceğiniz çekirdeklerle sık sık deneme yapmanızı tavsiye ederim. Mesela 30 gram kahveye alabildiği kadar su (bol bol karıştırıp kahveye iyice yedirerek) ekleyin, tarifin kalan kısımlarını tercihinize göre belirleyin; demlenmiş kahveyi birkaç bardağa bölüp farklı miktarlarda suyla incelterek sonuçları tecrübe edebilirsiniz. Bazen çok kişiye yaptığım demlemeler tek kişiliklerden daha iyi sonuç veriyor, bunu fark ettiğim için bu tavsiyeyi veriyorum.
Öneriniz için çok teşekkürler bende oynamayı çok seviyorum tariflerle bahsettiğiniz gibi bir iki şampiyon tarifi gördüm. Mutlaka deneyeceğim.

@nuclearmoonrise , sende aore ve clever vardı galiba. Sen ne diyorsun? Bir aoro kaldı aklımda kalan (ameus filtrelerde kutusunda. 😁)

Ben nadiren aeropress kullanıyorum. Zamanında iyi sonuçlar aldım ama sonra bıraktım. Aeropress benim için çok uğraştırıcı geliyor. V60'tan daha uğraştırıcı. Yine de cold drip vs. yapıyorum yazın.
Bana da öyle uğraştırıcı gelecek muhtemelen.

Ben nadiren aeropress kullanıyorum. Zamanında iyi sonuçlar aldım ama sonra bıraktım. Aeropress benim için çok uğraştırıcı geliyor. V60'tan daha uğraştırıcı. Yine de cold drip vs. yapıyorum yazın.

Bana da öyle uğraştırıcı gelecek muhtemelen.
Aeropress ve Delter Press pratik diye pazarlanıyor veya herkesin aklında böyle bir imaj var ama hiç de öyle değil bence. Bu noktada size katılıyorum. Ben Delter kullanıyorum, nazlı bir ekipman. Deliklerinde tıkanıklık olmaması için kullandıktan sonra sıcak ve deterjanlı suyla preslemek gerekiyor. İçini güzel kurulamazsan damla lekeleri kalıyor mesela. İçini kurulamak da tahmin edeceğiniz üzere pratik değil.

Pratiklik istenen yerlerde Hario Switch ve Clever kesinlikle çok daha pratik. Filtreyi at, suyla durula bitti gitti.

Aeropress ve Delter Press pratik diye pazarlanıyor veya herkesin aklında böyle bir imaj var ama hiç de öyle değil bence. Bu noktada size katılıyorum. Ben Delter kullanıyorum, nazlı bir ekipman. Deliklerinde tıkanıklık olmaması için kullandıktan sonra sıcak ve deterjanlı suyla preslemek gerekiyor. İçini güzel kurulamazsan damla lekeleri kalıyor mesela. İçini kurulamak da tahmin edeceğiniz üzere pratik değil.

Pratiklik istenen yerlerde Hario Switch ve Clever kesinlikle çok daha pratik. Filtreyi at, suyla durula bitti gitti.
Tartım ve kazboyun ısıtıcım varsa V60
Sadece tartım varsa Aeropress
Hiçbirşey yoksa Delter Press
:)

Son denemelerimde V60 tadını hep daha çok sevdim. Sanırım elim yatkınlaştı. :)

Tartım ve kazboyun ısıtıcım varsa V60
Sadece tartım varsa Aeropress
Hiçbirşey yoksa Delter Press
:)

Son denemelerimde V60 tadını hep daha çok sevdim. Sanırım elim yatkınlaştı. :)
Evet, pratiklik aramıyorsam ve ekipmanım varsa V60’dan başkasına bakmam. Evdeki demlemelerimde tercihim her zaman bu yönde :)

Bu arada Delter’ı da kesinlikle seviyorum. Zarif tatlara sahip kahveler çıkarabiliyorsunuz kolayca. Sadece pratiklik konusuna itiraz ediyorum.

Bu arada aeropress tercihimden şimdilik memnunum bir çok tarif denedim snırım en çok aşağıda linkte bulunan tarifi beğendim hem görece pratik hemde benim damak zevkime bir kaç farklı çekirdek ile denememe rağmen uydu.

Geri