• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress vs. Cleverdripper evlilik yıldönümü hediyem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crwnts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crwnts

Barista
İsim
İlkay
Daha fazla  
İsim
İlkay
Espresso Makinesi
Lelit Glenda PID, Arçelik K-3185
Değirmen
Eureka Mignon Zero, Zwilling Grinder, 1Zpresso Jx-pro, Arzum beangourmet
Ekipmanlar
Hario V60 Decanter, Aeropress, Joepresso
Merhablar çok kararsız kaldım. Eşim ile evlilik yıldönümüm ve kendisi bana hediye alacak. Ya aeropress ya cleverdripper alacağım. Halihazırda evde ve ofiste V60 ile evde de emektar k-3185 Arçelik ile espresso demlemekteyim. Hangisi sizce daha mantıkılı. Çok kararsız kaldım. Diğeri için 1 yıl beklemem lazım :)

Öncelikle nice mutlu, sağlıklı yıldönümleri dilerim. Clever dripperi öneririm, kullanışı kolay zahmetsiz.🙂
Kibar dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Attım ikisini de sepete bekliyorum 🧿

İyi bir tercih olmuş, clever güzel başladı ama devamı gelmedi topluluk desteği pek olmadı. Aeropress çok daha yaygın ve yapabilecekleriniz çok fazla.
Suat Bey ürün geldiği zaman günlük tarfinizi sorsam paylaşabilir misiniz?

Aeropress'ın biraz daha "oyuncak" özelliği var, demleme tarifini farklı farklı şekillerde oynayıp değiştirebiliyorsun. Clever daha sıkıcı olabilir o yüzden, öğütümü oturttuktan sonra pek bir şey kalmıyor. Bunun dışında bence Clever>Aeropress, yaptığı kahveleri daha çok beğeniyorum.

Aeropressin tek sorunu bence kapasitesi, bir bardaklık demleme yapabiliyor tek seferde. Eğer eşinizle beraber 2 bardaklık demleyecekseniz clever daha iyi bir seçim olurdu bence. Yok sadece tek ben içiyorum diyorsanız aeropress güzel seçim, diğer arkadaşlar güzelce farklarını açıklamış zaten.

Aeropressin tek sorunu bence kapasitesi, bir bardaklık demleme yapabiliyor tek seferde. Eğer eşinizle beraber 2 bardaklık demleyecekseniz clever daha iyi bir seçim olurdu bence. Yok sadece tek ben içiyorum diyorsanız aeropress güzel seçim, diğer arkadaşlar güzelce farklarını açıklamış zaten.

Aeropressle 2 kişilik demlemeler yapabilirsiniz bir çok yöntem mevcut. Kahve su oranıyla oynayıp daha sonra su eklemek gibi yada aşağıdaki gibi tarifler var.

Aeropress almanız isabetli olmuş. Hayırlı olsun. Çok renkli ve bir o kadar da pratik bir alet. Yapabileceğiniz bir sürü tarif var onları da araştırırsınız. Ek olarak clever ve hario swtich türevleri nedense gereksiz bir ekipman gibi geliyor bana.

Gelene gidene clever aldırıyorum hediye ediyorum. Herkes çok memnun.
Aeropress hediye etsem baharatlık niyetine kullanılırdı sanırım..
Clever sahibiyim. Clever kötü demedim. İkisi arasında kalan birine Aeropress öneririm. Sebebini yazdım. İstediğiniz aleti istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Bence benim mesajım olması gereken cevap sizce neden delter press tercih etmesi gerektiği veya benim öne sürmüş olduğum nedenleri yanlışlığı olabilir. Vermiş olduğunu cevap şekli sorulan soruya hiç bir katkı sağlamıyor.

Gelene gidene clever aldırıyorum hediye ediyorum. Herkes çok memnun.
Aeropress hediye etsem baharatlık niyetine kullanılırdı sanırım..
Cleveri baharatlık olarak bile kullanmam sanırım :) Aeropress gibi inavosyan ürünü ve binbir çeşit parametre ile değişik bardaklar elde etmek varken clever ve hario switch türleri maalesef bana çok uzak, denedim ve beğenemedim de maalesef.
Hario V60-Aeropress sweetspot. Ayrılamayacağım iki ekipmanım..

Clever sahibiyim. Clever kötü demedim. İkisi arasında kalan birine Aeropress öneririm. Sebebini yazdım. İstediğiniz aleti istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Bence benim mesajım olması gereken cevap sizce neden delter press tercih etmesi gerektiği veya benim öne sürmüş olduğum nedenleri yanlışlığı olabilir. Vermiş olduğunu cevap şekli sorulan soruya hiç bir katkı sağlamıyor.

Ne yazacağıma müsade edin ben karar vereyim. Clever konusuna yeterince katkı verdiğimi düşünüyorum.

Bu arada aeropressim çok hızlı geldi. İlk demlememi şu an için içiyorum. Şerif Bey'den gelen Bomba da Fruta ile kalan son 17 gramımı demledim. İlk demleme için sonuç iyi hatta V60 göre tatlılık ön planda ama o kadar dengeli bir fincan değil sadece genelde yaşadığım damakta kuruluk hissi hiç olmadı.

Geri