• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Fi tarihinde sipariş verdiğim ameuus'lar bugün ulaştı. 24 günde.

o2 için ilk izlenimler. a+b şeklinde iki filtreden oluşuyor, iki filtre birlikte üst üste kullanılıyor. Filtreler able fine'a göre çok ince. Kâğıttan daha ince neredeyse. Ve bu yüzden çok esnek. O kadar ince ki bir ara filtrelerden birini kaybettiğimi zannettim, birbirine yapışmışlar. Timemore c2 ile 15 klikte öğüttüğüm santa rosa'yı demledim. Press yaparken güç istiyor. Able fine'a kıyasla birkaç kat daha fazla güç istediğini söyleyebilirim. Standart 1 kağıt filtreye göre de daha fazla güç uygulamak gerek. Fincandaki sonuç mükemmel değildi. Fakat bu benden kaynaklı. Hala tam olarak aeropress standartım oturmadı. Ancak fincanın dibinde hiç partikül yoktu. 1 tane bile. Ki zaten fincana tortu geçmişse bunu kokudan da ilk yudumdan da direkt anlayabiliyorsunuz. O his yoktu yani tertemiz bir fincan olduğu baştan belliydi. Başka kahvelerle denemeye devam edeceğim.
Nereden temin etmiştiniz?

Aeropress ile aşk yaşıyorum birkaç aydır adeta. Tarifimi birazcık daha değiştirdim, tertemiz, tatlı mı tatlı lezzetler alabiliyorum artık. Tabii bazı kahveler iyi sonuç vermeyebiliyor. Tatların hafif acıya kaçmaları çok kolay aeropress ile. Elimdeki tarifi daha da geliştirmeye devam edeceğim ama bir yandan da çok kişilik tarifler üzerine çalışmaya başlamak istiyorum.

Tarifin son halini yazacak olursam
Ters metod
14gr kahve - comandante 28-30 kk arası
Kuzeyden Su 86 derece
200 gr su hızlıca dökülür.
İki chopstic ile 10 saniye karıştırılır (burada chopstick olması çok önemli aeropress in karıştırma çubuğu ile olmuyor)
Çift filtre ıslatılır ve kapak kapatılır
1:50 de ters çevirip hızlı bir spinle basmaya başlanır
2:50 bitecek şekilde yavaşça basılır
Fıss sesi çıkınca basma işlemi durdurulur

Bu yöntemle hiç tat alamadığım, "kötü" dediğim kahvelerden bile güzel tatlar alabildim. Bu alet gerçekten hayatımı değiştirdi :)

Son düzenleme:
Aeropress ile aşk yaşıyorum birkaç aydır adeta. Tarifimi birazcık daha değiştirdim, tertemiz tatlı mı tatlı lezzetler alabiliyorum artık. Tabii bazı kahvelermiyi sonuç vermeyebiliyor. Tatların hafif acıya kaçmaları çok kolay aeropress ile. Elimdeki tarifi daha da geliştirmeye devam edeceğim ama bir yandan da çok kişilik tarifler üzerine çalışmaya başlamak istiyorum.

Tarifin son halini yazacak olursam
Ters metod
14gr kahve - comandante 28-30 kk arsı
Kuzeyden Su 86 derece
200 gr su hızlıca dökülür.
İki chopstic ile 10 saniye karıştırılır
Çift filtre ıslatılır ve kapak kapatılır
1:50 de ters çevirip hızlı bir spinle basmaya başlanır
2:50 bitecek şekilde yavaşça basılır
Fıss sesi çıkınvçca basma işlemi durdurulur

Bu yöntemle hiç tat alamadığım, kötü dediğim khavelerden bile güzel tatlar alabildim. Bu alet gerçekten hayatımı değiştirdi :)
Şimdi denedim gerçekten çok güzel bir bardak çıktı 👏

Geri