• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Merhaba arkadaşlar bugün 2. el 100 liraya denk geldiğim bir aeropressi satın aldım. Ürünün yanında metal filtre de var. Normalde aeropressin yanında metal filtre çıkar mı?
 
Merhaba arkadaşlar bugün 2. el 100 liraya denk geldiğim bir aeropressi satın aldım. Ürünün yanında metal filtre de var. Normalde aeropressin yanında metal filtre çıkar mı?
Hayır metal filtre standart değil.
 
Sanmıyorum kontrol işini. birebir yapıyorlarmış.Sikinti yoksa hic kurcalamadan kullanin gitsin.Zaten metal filtreyi ayri alsaniz o kadar ucreti vardir diye tahmin ediyorum
Arkadaş ürünün geçen sene ona hediye olarak alındığını söyledi. Son zamanlarda bir kaç kez kullanmış zor geldiği ve uğraşmak istemediği için ilana koymuş. Belki de bu yüzden ucuza ilana verdi.
 
Son düzenleme:
Bu başlığa yazmazsam olmazdı... Nedense bu ekipmana hep uzak durdum, aslında nedeni belliydi, bir kaç yerde onunla demlenmiş kötü kahveler içmiştim... Taa ki, yaklaşık 1 ay önce Petra Maslak'ta içtiğim o keyfli kahveye kadar... Orada, hafif kilolu, çok da iyi bir barista arkadaşın demlediği o kahve adeta tüm ön yargılarımı aldı götürdü... Ancak ne yazık ki ekipman Türkiye'de bulunmuyordu... Belki yakın gelecekte gelecekti, ancak bu kez de kur farkından dolayı ciddi bir artış olacaktı fiyatında... Ben de nereden aylık kahve alsam arayışına, kahvelerin yanına, ayrıca shipping de ödememek adına, hesaplı bir aeropress de ekleyeyim bari, şeklinde yön verdim... Epey araştırdıktan sonra da hem kahvelerinden memnun olduğum, hem de aeropress fiyatını diğer kavuruculara göre nispeten hesaplı bulduğum Coffee Collective'den kahvelerle birlikte bir adet sipariş verdim... Kargo 6 günde sağlıklı bir şekilde elime ulaştı... Tabii tarif çoktu, başladım denemelere... Genelde çoğundan beklediğim sonuçları alsam da özellikle birinden, inverted metodla yapılan bir reçeteden çok memnun kaldım! Ve ne yalan söyleyeyim, o günden beri diğer ekipmanlara hiç elim gitmedi, aeropressle belki de şu ana dek evdeki demlemelerimden istisnasız en iyi fincanları aldım! Gövde desen gövde, lezzet desen vadedilen tüm tatsal notalar, aromalar, hepsi fazlasıyla keyf veriyor! Bugüne dek almadığıma pişman etti bu alet beni! O nedenle olmayanların aklında olsun, bence ne yapın ne edin bu keratadan bir tane edinin... Ben ikinciyi bile edinmeyi düşünüyorum şimdi(Aeropress Go!)! Özellikle kettle vs gibi ekipmanları almakta zorlanan arkadaşlar, bu alet tam size göre! Şimdi kalın sağlıcakla :)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Genelde çoğundan beklediğim sonuçları alsam da özellikle birinden, inverted metodla yapılan bir reçeteden çok memnun kaldım!

Inverted metodla denediğiniz reçeteyi merak ettim paylaşmak isterseniz ben de denemek isterim :)
 
eyvah @mimds de kaybettik 😂
 
Inverted metodla denediğiniz reçeteyi merak ettim paylaşmak isterseniz ben de denemek isterim :)
Tabii ki, zevkle!

15gr. kahve, Cmd ile 16 klik, orta ince
215ml. 92°C su (evdeki Ro sisteme takılmış Ph filtresi + Brita sürahiden elde edilmiş, yaklaşık 85ppm su)
Inverted metod
Zamanı başlatıyorum.
Öğütülmüş kahveyi aeropresse döküyor, üzerine 215ml. suyu ekliyorum.
Aeropress kaşığıyla 15sn. boyunca iyice karıştırıyorum.
Yaklaşık 40-45.sn.de aeropressi tartinin uzerinden alip hafifce havasını aliyor, önceden islattigim filtresi içinde olacak şekilde kapağını kapatıyorum.
01:00dk.da ters çevirip bardağın üzerine koyarak hafifce bir kac tur çevirip, yavas ancak kararlı bir şekilde presliyorum.
01:30dk.da tısss sesinin sonuna kadar pressliyorum.
Kahveyi bir kac kez bir baska servera/bardağa doldurup boşaltıyorum.
Leziz kahveniz hazır!
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Tabii ki, zevkle!

15gr. kahve, Cmd ile 16 klik, gayet ince
215ml. 92°C su (evdeki Ro sisteme takılmış Ph filtresi + Brita sürahiden elde edilmiş, yaklaşık 85ppm su)
Inverted metod
Zamanı başlatıyorum.
Öğütülmüş kahveyi aeropresse döküyor, üzerine 215ml. suyu ekliyorum.
Aeropress kaşığıyla 15sn. boyunca iyice karıştırıyorum.
Yaklaşık 40-45.sn.de aeropressi tartinin uzerinden alip hafifce havasını aliyor, önceden islattigim filtresi içinde olacak şekilde kapağını kapatıyorum.
01:00dk.da ters çevirip bardağın üzerine koyarak hafifce bir kac tur çevirip, yavas ancak kararlı bir şekilde presliyorum.
01:30dk.da tısss sesinin sonuna kadar pressliyorum.
Kahveyi bir kac kez bir baska servera/bardağa doldurup boşaltıyorum.
Leziz kahveniz hazır!
Hangi kahve ile yaptınız ?
 
Hangi kahve ile yaptınız ?
Şu ana kadar 4 ayri kahveyi bu recete ile demledim ve hep iyi sonuc aldim. Siz de kendi zevkinize göre bazı parametrelerle biraz oynayarak istediğiniz sonuclari alabilsiniz. Ornegin ben gördüğüm tarifi biraz modifiye ederek bu sonuçları aldım.
 
Tarifinizi deneyeceğim, Aeropress benim şimdiye kadar gördüğüm yeniliklere en açık olup yaptığınız yeniliklerle başarılı sonuç alma oranınızın yüksek olduğu demleme ekipmanı siz de tariflerinizde daha farklı değişiklikler yapmak istediğinizde denemeniz için kendi denemelerimde başarılı bulduğum birkaç farklı metodu paylaşmak isterim.

Farklı tarifleri denerken çift kağıt filtre kullanarak basıncı arttırabilir, yada ulaşabilirseniz "Able Fine" metal filtrelerini kullanarak aynı tariflerle bambaşka kahveler içebilirsiniz.
Kahvedeki berraklığı arttırmak için daha yavaş pressle denemeler yapabilirsiniz.
Benim en beğendiğim metodlardan birisi de değirmen ayarını V60 inceliğiyle Frenchpress arasında bir yere getirerek 80-85 derece sıcaklıklarla demleme yapmak, mutlaka denemenizi tavsiye ederim :) @mimds
 
Tarifinizi deneyeceğim, Aeropress benim şimdiye kadar gördüğüm yeniliklere en açık olup yaptığınız yeniliklerle başarılı sonuç alma oranınızın yüksek olduğu demleme ekipmanı siz de tariflerinizde daha farklı değişiklikler yapmak istediğinizde denemeniz için kendi denemelerimde başarılı bulduğum birkaç farklı metodu paylaşmak isterim.

Farklı tarifleri denerken çift kağıt filtre kullanarak basıncı arttırabilir, yada ulaşabilirseniz "Able Fine" metal filtrelerini kullanarak aynı tariflerle bambaşka kahveler içebilirsiniz.
Kahvedeki berraklığı arttırmak için daha yavaş pressle denemeler yapabilirsiniz.
Benim en beğendiğim metodlardan birisi de değirmen ayarını V60 inceliğiyle Frenchpress arasında bir yere getirerek 80-85 derece sıcaklıklarla demleme yapmak, mutlaka denemenizi tavsiye ederim :) @mimds
Tabii ben henüz yeni basladim ve evet bu alet çok farklı receteleri uygulamaya olanak veriyor gerçekten... O aralıklarda da bir kaç demleme yaptim ancak kahve miktarını oldukca artirmak ve bypass su eklemek gerekiyor sanırım. Dogru mu? 2019'da dünya şampiyonu olan kızcağızın metodu da oyle galiba.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Tabii ben henüz yeni basladim ve evet bu alet çok farklı receteleri uygulamaya olanak veriyor gerçekten... O aralıklarda da bir kaç demleme yaptim ancak kahve miktarını oldukca artirmak ve bypass su eklemek gerekiyor sanırım. Dogru mu? 2019'da dünya şampiyonu olan kızcağızın metodu da oyle galiba.

Evet ben ilk denemelerimde 30 gr kahve ve 80 derece su kullanmıştım daha sonra daha az cep yakması için su sıcaklığını 85 yapıp kahveyi 20 grama çektim yine güzel sonuçlar aldım. Bypass suyunu azaltıp daha konsantre kahveler almakta mümkün oluyor. Aeropress kullanırken sınır neredeyse yok denecek kadar az.
 
Tabii ben henüz yeni basladim ve evet bu alet çok farklı receteleri uygulamaya olanak veriyor gerçekten... O aralıklarda da bir kaç demleme yaptim ancak kahve miktarını oldukca artirmak ve bypass su eklemek gerekiyor sanırım. Dogru mu? 2019'da dünya şampiyonu olan kızcağızın metodu da oyle galiba.
Özellikle son yıllardaki aeropress şampiyonalarında çok büyük dozlar kullanılıyor, bunun yanında da düşük dereceler de fazlasıyla var. Ben 2015 şampiyonunun (Genelde cmd ile 22-23k) ve Tim Wendeloboe’nun (cmd 16-18k ile) tarifini seviyorum.

Şampiyonalardaki bu büyük dozajların sebebi sanırım Tim Wendelboe’a göre verilen kahvelerin pek parlak olmamasıymış ve şampiyonalarda ayrışmanın daha önemli olmasıymış.
 
Bende 3-4 gün önce balatta yerel bir kahveciden aeropress satın aldım, birkaç denemem oldu ve gerçekten beklemediğim, bugüne kadar alışık olmadığım bardaklar sundu. Aeropresste daha çok yeniyim ancak tariflerin bolluğu, yaratıcı sonuçlar çıkması beni her seferinde heyecanlandırıyor. Best press aeropress diyorum 😆
 
Geri
Üst