• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Abartılmış Kahve Ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yiğidim seni linç edecek bünyeyi daha analar doğurmadı :cool: melodrip konusuna gelince yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum (y) bak diyorum sana bunlar hepp o ekin'in başının altından çıkıyor :ROFLMAO:
ekin beyler gidip elden düşme melodrip almışlar >:( basın açıklaması ne zaman @Muad'dib ?

Ben de nitelikli çekirdekler ile yaptığım Türk Kahvelerini sevmezdim,acı olurdu. Sürekli ince öğütmekte ısrar ederdim,8 ile başlar,çekirdekler öğütülmeyince 9 yapar,10-11 diye giderdi. Kalın öğüttükçe acılığın azaldığını fark ettim. 1/10 oranında 70 derece suyla başlayarak 1:45-2:00 sürelerine kadar kısık ateşte pişiriyorum. Kalın öğütme üstüne çok çalışamadım hastalığım yüzünden,ama mutlaka denenmeli bence.
Dün denediğim kahveyi tm 10 klikte çektim. hafif acı tatlar alsam da bu kahvede daha önce almadığım limon tadını baskın bir şekilde aldım. İçimi keyifliydi fakat sonda o tortu gelince biraz tadım kaçtı :D genel olarak hoşuma gitti tekrar deneyeceğim

20.000 yerde filtre kahve içip hiçbirini beğenmeyebiliriz, her taraf Starbucks, gloria jeans, nero ve bir şekilde filtre kahve hazırlayan yer dolu. Bu nedenle iyi filtre kahve için dünyanın yatırımını yapıyoruz. Benzer mantıkla gider Türk kahvesi içerseniz, iyi Starbucks espressosuna denk gelme ihtimali kadar iyi Türk kahvesi içme şansınız olur. 2020 yılının içtiğim en iyi kahvesin paylaşayım, Gardelli La Cristalina ile Soy cevze, Rekrow ocak ve sufi fincan ile hazırladığım Türk kahvesi, v60, clever dripper, delter press ve brikka ile yaptığım demlemeleri sollamıştı. Diğer yöntemleri binlerce liralık ekipman ve nitelikli kahve ile yaparken rio minastan tevellüt tk içilirse, diğer demleme çeşitlerine gösterilen ihtimam Türk kahvesinden esirgenip de karşılaştırma yapılırsa böyle haksız bir sonuç ortaya çıkar. Ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte.

Ben 175 tlye almıştım, bana sorarsan 175tllik bir şey de sunmuyor.
Türk kahvesinde, Kochere Burtukaana dışında hiçbir çekirdekten istediği sonucu bir türlü alamamış birisi olarak (ki en son Gardelli semeon Abay dahi denedim) yorumunuzu okuyunca elimde kalan az miktardaki La Cristalina'nın bir kısmını tk olarak demlemeye karar verdim :) öğütme ve su tercihinizi de sorsam?

Bir şeyin abartılmış (overrated) olması için hakettiğinden çok daha fazla popüler olması ya da şişiriliyor olması gerekiyor bence. Türk kahvesinin abartılmış olması bir yana ülkemizde hakettiğinden (nitelik olarak değerlendirilme açısından) daha geri planda olduğunu düşünüyorum. Kahveyi dünya geneline yayan bir toplum olarak Türk kahvesinde geçmişte bulunduğumuz yerden hala daha geride isek bence kendimizi sorgulamalıyız. Yemen çekirdeklerinden Rio Minas'a geçmişiz, bu zaten olayı özetliyor. Geçmişte ekonomik nedenlerden ötürü Brezilya'dan alınıyordu artık alışkanlık olmuş. Binlerce lira verip kullandığımız ekipmanlar yerine içtiğimiz Türk kahvesine bir standart getirmeye uğraşsak ya da artık nerdeyse her mahallede gördüğümüz (Ankara için konuşuyorum :) janjanlı 3. nesil kahveciler Türk kahvesi üzerinde daha çok kafa yorsalar belki daha güzel şeyler ortaya çıkarılabilir. Düşünsenize o kadar basit ve etkili bir kahve metodu ki yüzyıllar boyunca hala popülaritesini yitirmemiş. İyi bir cezve ve orta halli bir değirmen almak yeterli, v60 ya da diğer demlemelerdeki gibi öyle kafa karıştıracak formüllere ya da yöntemlere bile gerek yok.

Açıkçası koyu kavrumlar haricinde mümkün olduğunca aldığım her kahveyi Türk kahvesi olarak da içmeye çalışıyorum. Sıcak su ve bakır cezve kullanarak mümkün olduğunca kısa sürede pişirmeye çalışıyorum. Her kahve iyi sonuç vermese de kendi yaptığım çok çok iyi Türk kahveleri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Has Bean Guji Ana Sora ve adını hatırlamadığım bir kavurucunun Yemen Red Haraaz kahveleri müthiş olmuştu, yıllar geçti hala unutamam. Bunların ikisi de yüksek değerlendirme puanı almış 1. sınıf kahvelerdi. Yani özetle en önemli kriter kahvenin kalitesi.

Bu kadar gelenekçi :) yaklaşımıma rağmen şunu da söylemeliyim; Espresso bana göre dünyadaki en muazzam kahve metodu. Türlü türlü ıvır zıvırlar üretilmesine rağmen hiç bir yöntemin hala bu etkiyi yakalayamadığı kanaatindeyim. Espresso'da da birincil önemli etkenler çekirdek ve kavrum kalitesi. Ekonomik şartlardan ötürü evde iyi Espresso yapamamak hepimizin kanayan yarası ama bu Espresso'nun abartılmış olduğunu göstermiyor. Gönül ister ki hepimizin evinde bir LaCimbali olsun türlü türlü kahveleri bu makinelerde deneyelim :))

Yüksek fiyatlı gooseneck kettlelar, uçuk tartılar, hario'nun türlü türlü ıvır zıvırı abartılıyor bunlara katılıyorum. Çünkü işin ucunda ciddi bir para dönüyor. Demek ki dünyada bunlara baya rağbet eden bir kesim var ki bu fiyatlara hala satabiliyorlar.

Kişisel zevkler tabi ama bana kalırsa espresso yeni bir icat olana kadar kahvenin geldiği son noktadır :D

Geri