Lorenzen
Barista
aksini iddia etmedim zatenEspresso da percolation![]()
aksini iddia etmedim zatenEspresso da percolation![]()
anlamadımhayır yani bildiğimiz kahve konisine persoleyşın, visiksti, origami, kalita vs vs deyince ekipman abartılmış (overrated) olmuyor mu![]()
sizin fikriniz, saygı duyarım. konunun açılma amacı bu zatenyani demek istiyorum ki bana göre de bu 3. nesil filtre kahve demleme ekipmanları ve demleme yöntemleri overrated.
Zaten espresso güzel ama yapımı zor demiş.Espresso da percolation![]()
yeterince ilgi görmemesinin sebebi sandığınız kadar iyi olmaması olabilir mi?Sifon'u unutmuşsunuz, ondaki hava kimde var! Temelde nitelikli kahveye pek gitmeyen bir ekipman ama havalı mı havalı
Türk kahvesi ya da cezve yöntemi tam tersinde küçünsenmiş, underrated bir yöntem. Bir kaç kez başlık açıldı neden gerekli ilgiyi görmüyor, neden diğer demleme yöntemlerinin yanında üvey evlat muamelesi görmüş vs.
Hakeza abartılmayı hakedecek bir ünü ve tarzı vardır bana göre. Ancak abartılacaklar listesi kalabalık olunca sıra gelmiyor maalesef.
Ancak 1,5 cm çeper kalınlığındaki içi gümüş kaplı bir cezveyle iyi bir çekirdek ikilisinden (eğer becerilebilinirse) içilecek bir Türk kahvesi müthiştir.

percolation methoduyla demlenmiş kahveler benim damak tadıma daha çok uyuyor.
sadece soruyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 5195
kesinlikle haklısınız. bahsettiğiniz türde bir Türk kahvesi içemedim. bir gün demlerseniz şayet içmek isterim amaSanmak fazla küçümsemek olur, yaklaşık 14 yıldır Türk kahvesi içiyorum ve kahveye 3 in 1 ile başlamadım.
Ancak belli ki siz benim bahsettiğim türden bir Türk kahvesi içmemişsiniz. Şayet Rio Minas çekirdeğinden içtiğiniz kahveyi de Türk kahvesi bellemişseniz eyvah o halde.. İnsan bilmediğinin düşmanıdır bildiğinin değil, sevdiğinin hayranıdır sevmediğinin değil. Sadece belirtiyorum.
yani tabi ki dediğiniz durum olabilir. sonuçta durmuş saat bile günde 2 kere doğruyu gösterirImmersion ile demlenen bazı kahveler "percolation bunun getir götürünü yapamaz" dedirtecek kadar iyi olabiliyorBasit bir French press demlemesi dahi.
yani tabi ki dediğiniz durum olabilir. sonuçta durmuş saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir
ama bu durum çok nadirdir.
ya da cidden o ürünün iyi olmamasına veya kendine hitap etmemesine.İyisini yiyene içene kadar her şey sizin için kötü veya abartılmış olabilir. İnsanların bir yemeği sevmemesinin nedeni ya ilk yediğinde iyisini yememiş olmamasından ya da henüz iyisi ile tanışmamış olmasından kaynaklanıyor bana göre. Türk kahvesinin ben de henüz iyisini içmedim, ben de türk kahvesi sevmiyorum![]()
daha önce de belirttiğim gibi percolation tarzı ekipmanları tercih ediyorum.Siz genelde hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?
daha önce de belirttiğim gibi percolation tarzı ekipmanları tercih ediyorum.
v60 ise favorim.