• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

Roasting lab kavrumlarında ben de acılık aldım, sıcaklık düşürüp çekimi bir iki tık kalınlaştırınca azalsa da kaybolmadı. Sütlü içecekler hazırlayarak tükettim.

Hondurası denemedim. Ama aynı parametrelere ek olarak su ısısını düşürmeyi deneseniz.🤔 Eğer ısı ayarlı kettle yada ısı ölçeriniz yoksa suyu kaynatıp 1-2 dk bekleyip demleyebilirsiniz hala acılık varsa kahvedendir acılık. Bende sürekli james hoffman usulü demliyorum cleverde hep sıfır acılık v60'a yakın temiz fincanlar çıkıyor.
I ıh, olmadı yine. Ben de Hoffman usülü demliyorum. 18 gram/300ml, su kaynadıktan 1.5 dk sonra clever'a dökerek üstüne kahve ekleyiş, 1:30 karıştırma, 2:00 server'a döküş yaptım ama acı hala. Kahveden gelen bir acılık sanırım..

I ıh, olmadı yine. Ben de Hoffman usülü demliyorum. 18 gram/300ml, su kaynadıktan 1.5 dk sonra clever'a dökerek üstüne kahve ekleyiş, 1:30 karıştırma, 2:00 server'a döküş yaptım ama acı hala. Kahveden gelen bir acılık sanırım..
Merhaba,
Cleverde ilk demlemelerimde bende su üstüne kahve ekledikten 1:30 dk. sonra karıştırıyordum, forumdan adını şuan hatırlamadığım bir arkadaşın önerisiyle sizin gibi aynı ölçüler kullanarak, yine önce su sonra kahveyi ekliyorum 1:30 da değilde 2 dk. sonra kaşığı tam dibe daldırmadan karıştırıp 3. dk. da kupaya süzdürüyorum, ayrıca kahve çekirdeği koyu kavrumsa normalden biraz daha kalın, kavrum açık ise nispeten biraz daha ince öğütmeyi tercih ediyorum, çıkan sonuçlardan memnun kalıyorum, isterseniz sizde deneyebilirsiniz.

Merhabalar,

Sipariş numaranızla birlikte benimle özel mesaj yoluyla iletişime geçer misiniz ? Konuyla hızlıca ilgilenelim :)
Hepsiburada Sipariş Numarası: 270 959 790 İlgilenmelik bir durum yok. İade yada telafi talebim bulunmamaktadır. Sadece beğenip ucuza görünce içerim ben bunu yaa demiştim. Beklentimi karşılamadı. Lütfen bunu bir geri bildirim olarak algılayın.
Not: vakumlayıp buzluğa koydum. Ara ara içip kendimi ne kadar geliştirdiğimi ölçüyorum.

Hepsiburada Sipariş Numarası: 270 959 790 İlgilenmelik bir durum yok. İade yada telafi talebim bulunmamaktadır. Sadece beğenip ucuza görünce içerim ben bunu yaa demiştim. Beklentimi karşılamadı. Lütfen bunu bir geri bildirim olarak algılayın.
Not: vakumlayıp buzluğa koydum. Ara ara içip kendimi ne kadar geliştirdiğimi ölçüyorum.
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz :) Tüm kahvelerin kontrolünü yaptıktan sonra kargoya veriyoruz. Acılık gibi durumlar tespit ettiğimizde o kahveler artık bizim için dekorasyon ürünü oluyor :) Yine de beğenmediniz kahveyi içmenizi istemeyiz. Bu gibi durumlarda %100 telafi sağlıyoruz. Lütfen yaşadığınız memnuniyetsizlikleri bize yazmaktan çekinmeyin :giggle:

Guatemala ve Honduras'ta yaşadığım acılıktan sonra Fırat Bey ile iletişime geçerek sorunu dile getirmiştim. Kendisi sağ olsun 2 kahveyi de yeniden denemem için adresime gönderdi. 15 gram kahve - 300 ml su ve Clever Dripper ile Hoffman tekniği uyguladım. 1:45 sonrası üst katmanı karıştırma, 2:30 sonrası bardağa döküş sağladım. Bardakta 1,5 dk kadar ısı düşmesini bekledikten sonraki ilk yudumda damağa yayılan portakal kabuğu tadı ve yuttuktan sonra dil kenarlarından genze doğru akan bir tatlılık hissi yakaladım. Bardak soğudukça içim zevki kaybolmadı. Kendisine kahvesinin arkasında durduğu ve müşteri memnuniyeti anlayışı için teşekkür ediyorum.

01.11 kavrumu Adado'yu moka potta iki farklı öğütüm kalınlığında denedim. İlk demleme Molent g50 ile 10, ikinci demleme de 25 klik öğütümle, Bialetti Moka Express 2 cup ile demleme yaptım. Femlemelerde hazneye 100 derece su koydum, iki deemlemede de çıkan kahveye 1:1 oranında su ekleyerek Americano şeklinde tükettim.
Minimum ve maksimum moka pot öğütüm kalınlıklarıya yaptığım denemede kalın öğütüm daha aromatik oldu. İnce öğütümde bitter tat haliyle önde oluyor ve bence hangi kahvenin kullanıldığının önemi azalıyor. Tercih meselesi elbette, sanırım moka pot demlemelerimde genel olarak maksimum kalınlıktan biraz ince öğütüm olan 20 klik kullanırım.

Şu kahveyi 79 liraya aldım Amazon'dan, şu anda içiyorum. Çok kompleks değil fakat damağı da yormuyor, hafif bir asiditesi var. Fırsat buldukça -bundan sonra bulunur mu bilmem- 1 kiloluklarını stoklamak iyi olur.

Merhaba, kahvelerinizi daha önce de zevkle tüketmiş bir müşteri olarak, aracı bir site aracılığıyla aldığım v60 çekimi deneme seti, kağıt - metal filitre çekimi olarak performans verdi, her zaman uyguladığım reçete ve ekipmana göre demlemelerim gözle görülür daha geç bitti, hatta El Salvador (50gr) isimli kahveyi aşırı toz dolayısıyla çöpe attım. İstenildiği takdirde görselleri aktarabilirim. Bilginize @firatkahriman

Güncelleme
Telefon destek hattından yetkili kişi yardımcı olarak, konuya ilişkin özürlerini diledi. Bedelsiz olarak kahvelerin tekrar gönderimini sağlayacaklar. Müşteri memnuniyeti konusundaki samimiyetleri için kendilerine teşekkür ederim. Henüz denemeyenlere A Roasting Lab'tan kahve alışverişi yapmalarını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
A roasting lab siparişimi indirim dolayısıyla son gün yapmıştım. V60'a göre öğütülmesini istemiştim. Ancak elime ulaşan kargoda kahveler önceki siparişlerime göre biraz daha ince öğütülmüş ve fazla koyu gördüm ve ne kahvelerde ne de kutuda kavrum tarihi yazmıyordu. Sevdiğim bir kavurucudan beklemediğim işler.

A roasting lab siparişimi indirim dolayısıyla son gün yapmıştım. V60'a göre öğütülmesini istemiştim. Ancak elime ulaşan kargoda kahveler önceki siparişlerime göre biraz daha ince öğütülmüş ve fazla koyu gördüm ve ne kahvelerde ne de kutuda kavrum tarihi yazmıyordu. Sevdiğim bir kavurucudan beklemediğim işler.
Kavrum tarihi paketin arka üst kısmında silik ve küçük bir şekilde yazıyor . Ben de ilk başta bulamamıştım

Geri