• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

A roasting lab siparişimi indirim dolayısıyla son gün yapmıştım. V60'a göre öğütülmesini istemiştim. Ancak elime ulaşan kargoda kahveler önceki siparişlerime göre biraz daha ince öğütülmüş ve fazla koyu gördüm ve ne kahvelerde ne de kutuda kavrum tarihi yazmıyordu. Sevdiğim bir kavurucudan beklemediğim işler.
Bu arada ben de indirimin son günü almıştım . 120 TL'ye aldığım 1 kg titan blend büyük bir zamla 257 TL olmuş 😔

Titan blend hakkında yorumlarınız nedir ? İndirimdeyken 1 kg almayı düşünüyorum da

Titan blend hakkında yorumlarınız nedir ? İndirimdeyken 1 kg almayı düşünüyorum da
Nitelikli kahve hobisinde ilk kahveni edindiğim yerdir kendisi 😁 Titan Blend kahvesini yakın zamanda (yaklaşık bir ay önce) Sözen değirmen ile bir kg olarak tükettim. Cold brew ve french press ile yaptım bütün demlemelerimi. Son kalan 20g ise arada bir ay bir süre var tabi Molent Pocket ile 30 kilkte öğütüp french pressimde demledim. Bu işte daha acemi sayıldığım için net birşey söylemem pek mümkün değil lakin hiç fena değildi lezzet olarak beklentiniz meyve aromaları ile çoşan dinamik bir bardaksa beklentinizi karşılamaya bilir, fakat nasıl tarif etsem bilemiyorum biraz daha düz bir kahve (hafif acı ufaktan çikolata notaları) demek mümkün tabi böyle bir tabir varsa.

Buradan espresso olarak 1 kg almayı düşünüyorum ama tam karar veremedim, malum kur artışımdan dolayı diğer firmalara nazaran makul kaldı fiyatları.
Daha önceden kavurucudan espresso deneyimleyen arkadaşlar tavsiyede bulunup/yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler.

V60 icin bu firmadan hangi kahveyi onerirsiniz acaba ? Yerlerine gidip almayi dusunuyorum.

Etiyopya Adado öneririm. Zaten V60 için aromaları en plana çıkan çekirdekleri bence bu. Daha düz ve alışılagelen kahve tadı isterseniz de Titan blend.

espresso için birşey diyemiyorum ancak filtre için tavsiyem yok. stoksuz kalınca birkaç ay önce yerlerinden 4-5 çeşit almıştım, kömürün tonları

Darkness blend, CMD 17 klik öğütümle moka potta çok başarılı. Hem sade hem de köpürtülmüş süt ekleyerek içtim, çok beğendim.

Darkness'ı en son sanırım geçen yıl v60'da içmiştim ve beğenmemiştim. Genel olarak bir Güney Amerika blendi. Natürel, anaerobik açık kavrum Etiyopyalarla Moka pot demlemesi yapmaya çalışmamak lazım diye düşünüyorum, son dönemde görece pahalı bu gibi kahvelerle lezzetsiz moka pot kahveleri içtim. Her kavrum profili her çekirdekte başarılı sonuç vermiyor, moka potla bu gibi nispeten biraz daha kavruk kahveler bence çok daha uyumlu.

Yeni blendleri Astrower'dan da aldım, onu v60'da deneyeceğim. Astrower daha floral olduğu belirtilen bir blend, sanırım daha ziyade V60 hedeflenerek hazırlanmış.

Uzun zaman sonra yeniden içtiğim A Roasting Lab lab kahvelerine, yeni blendleri Astrower'ı v60'da deneyerek devam ettim. Demleme kısaca 15/240 oran, 93 derce su ve CMD ile 23 klik öğütümle, blooming + 3 döküş şeklinde; 2.35'de sonlandı.
Bu blend, diğer blendlerine göre floral tadlara sahip olduğu iddiasında fakat son 1 yıldır içtiğim açık kavrum Etiyopyalar, geisha varyetesi gibi kahvelerden sonra çok yoğun kavruk bir tad aldım diyebilirim. İçtiğim kahve kötü değildi, hatta yoğun kavruk bir tadın gerisinde hafiften gelen Etiyopya türevi kahvelerin aromaları uzaktan uzağa geliyordu ve acımsılık söz konusu değildi.
Filtrede tercihim olmaz fakat Moka pot ve Türk kahvesi için son derece uygun. Yine Moka+sütlü türevler için bu şekilde "nar gibi kızarmış" kahveleri daha çok tercih ediyorum. Sanırım bir de Chemex demlemesi dener ve moka+köpürtülmüş sütle içmeye devam ederim.

Genel olarak memnun olduğum bir firma bugün ilk defa Adado kahvesini denedim en güzeli bu diyordu herkes. Daha önce diğer kahvelerinde yaptığım şekilde 92 derecede 4:6 methoduyla demledim. Hatta diğer kahvelerini genellikle Orkun Üstel'in 4 döküş methoduyla yapıyordum ama Kasuya ile bu kahveler daha başarılı geldi altındaki tatları daha belirginleştirdi. Baştan ooo çok güzel derken sonlara doğru çok fazla limonumsu bir tat ekşilik aldım ve en sonunu içemedim. Öğütümü inceltsem diye düşünüyorum fakat acılık tam sınırda. Düşünüyorum 250 gramlık paketi yeni açtım 7 gün olmuş kavrulalı kahveleri ziyan etmek istemiyorum :LOL:

Teşekkürler, peki Darkness 2. olur mu hocam
Darkness adı üstünde, koyu kavrum. Titan bu üçlü aradında orta denebilir, ama günümüz standartlarında artık o bile epey yoğun kavrum kalıyor. Senede 1-2 defa, nispeten koyu kavrum kahve canım istediğinde alıyorum.

Buradan sipariş vermeyi düşünüyorum ama şu an Efsane Kasım kampanyası var. Bir arkadaşım, Kasım ayında verilen siparişlerin problemli olduğunu söyledi. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba?

Deneme paketi almıştım,

Guatemala Huehuetenango kahvesi çok hoşuma gitti, bir tatılık var.

Brazil Bella Giana ve Etihopia Sidamo kahvesini soguk demleme methodu ile yaptım ve bunlarda hoşuma gitti.

El Salvador Shg’ı daha denemedim.

Ama Colombia Supremo’yu nasıl denedimsede bir türlü beğenemedim, kavrum yoğun diye düşünüyorum, damakta bir kuruluk bırakıyor ve içerken keyif vermiyor.

Ama Guatemala gerçekten güzeldi.

Şimdi bir şipariş daha verdim,Brazil Belle Giana’yı birde V60 da deneyeceğim. Astrower blend’i ısmarladım, soğuk demleme için deneyeceğim.

Deneme paketi almıştım,

Guatemala Huehuetenango kahvesi çok hoşuma gitti, bir tatılık var.

Brazil Bella Giana ve Etihopia Sidamo kahvesini soguk demleme methodu ile yaptım ve bunlarda hoşuma gitti.

El Salvador Shg’ı daha denemedim.

Ama Colombia Supremo’yu nasıl denedimsede bir türlü beğenemedim, kavrum yoğun diye düşünüyorum, damakta bir kuruluk bırakıyor ve içerken keyif vermiyor.

Ama Guatemala gerçekten güzeldi.

Şimdi bir şipariş daha verdim,Brazil Belle Giana’yı birde V60 da deneyeceğim. Astrower blend’i ısmarladım, soğuk demleme için deneyeceğim.

Colombia Supremo’dan espressoda çok güzel sonuçlar alıyorum. Farklı demleme yöntemleri çıktıyı etkiliyor olsa gerek.

Geri