Kahveler genel olarak orta segment diyebileceğim tarzdaydı. İki kahve içinde net bir reçete oluşturana kadar biraz uğraştım. Tabi burada bir çok parametre devreye girdi, o yüzden uğraştırdı desem yeri. Kahveler illa alıp denemeniz lazım modunda değilde daha çok olsada olur olmasada olur gibiydi. Farklı deneyim için almak istiyorum ne dersin derseniz, tamamen sizin tercihiniz diyeceğim. Yine de içtiğim kahvelere göre farklılık arz eden noktaları da oldu.
İlk kahve için (
Kenya Kahava Bora); bana verilen reçetede Cmd 21 click 90 derece su sıcaklığı ile başladım, lakin güzel bir bardak çıkmadığı için parametrelerle oynadım sürekli. Eğer alıp içerseniz farkedeceksiniz, kahve düşük bir gövdeye sahip ve her seferinde daha gövdeli bir kahve çıkması için uğraşacaksınız lakin bunun sonradan gereksiz olduğunu anlayacaksınız, çünkü her gövdeli kahve güzel olacak diye birşey yoktu, tersine gövdesiyle fazla oynamadan ama aromalarda ön planda olacak şekilde tatlı bir bardak çıkardım. Bu bağlamda (rakım, su döküş debisi, ortam sıcaklığı, su vs her zaman farklı olacaktır) Cmd 22 click 92 derece ile blooming hariç 2 set döküşü yaparak 2:30-2:40 arası bir demleme süresi yakaladım. Düşük gövdeli ama tatlı bir bardak ile kahve reçetesini bulmuş oldum. Farklı bir Kenya kahvesiydi diyebilirim.
İkinci kahve içinse (
Kolombiya La Isla La Mercedes) net bir şey hala diyemiyorum, çok farklı bi karaktere sahip çekirdeği var. Kahve asla su tutmuyor benim parametlerime göre. En son Orkun hocanın 4x60 reçetesini deneyip bir tıkta olsa güzel bir şey yakaladım diyebilirim. Kahvenin Processinden ötürü sanırsam istediğimi elde edemedim.
Extended fermentation Red Honey gibi bir processi var ve naturel kahveler gibi bardakta bekledikçe/soğudukça kendini bulan bi yapısı var.
Özet olarak, her seferinde daha farklı tatlar, daha iyi kahveler arayanlar için alınıp denenmesi gerekiyor mu, bilemiyorum, ama tercih size kalmış, biraz uğraştıracak, biraz oyalandıracak tipte iki kahveydi benim için. Farklı bir deneyime sahip oldum ama olumlu muydu olumsuz muydu ben bile tam çözemedim.

Kahvelerden bir kaç demlemelik kaldı elimde, Bursada yaşayan; içmek, denemek isteyen arkadaşlar olursa mesaj atabilir, ortak bi lokasyonda buluşup demleme ile tadına bakabiliriz.