• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3Core Roastery

çok iyi olur hocam bekliyoruz hangi çekirdekleri aldınız?
Kenya - Kahava Bora ve Kolombiya - La Isla La Mercedes
Daha önceden hiç kendilerinden sipariş vermedim, umarım beni üzmez gelen kahveler. Forumlarda da pek yorum yok kendileri hakkında ama inşallah güzel kahveler içerim de buraya da güzel yorumlar paylaşırım, diğer herkeste istifade eder bu firmadan.

Yakin zamanda elektrikli kettle almistim kendilerinden, iletişimleri gayet iyiydi. Yardımcı olmaya çalıştılar. Cekirdeklerini de denemek istiyorum.

Kahveler elime ulaştı, henüz demleme yapmadığım için deneyimlerimi içtikten sonra aktaracağım. Paketleme güzel duruyor, önceki atılan yorumlar gibi değil, detaylar vs kutunun her yerinde ayrı şekilde yazılmış notlar, bilgiler var. Sadece @Drizzt 'in de söylediği gibi malesef hasat yılı kutuda veya sitede yazmıyor, o yüzden karavana almış gibi birşey oldum. Instagram üzerinden iki defa yazdım iletişim için ama dönen olmadı malesef. Artık demleyip göreceğiz detayları aktaracağım daha sonra inşallah.

EDİT: Hasat yılları 2022 olduğu söylendi firma tarafından, bilginize.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230406-191103_Gallery.jpg
    Screenshot_20230406-191103_Gallery.jpg
    37.4 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20230406-192149_Gallery.jpg
    Screenshot_20230406-192149_Gallery.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 73
  • Screenshot_20230406-192151_Gallery.jpg
    Screenshot_20230406-192151_Gallery.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Kahveler elime ulaştı, henüz demleme yapmadığım için deneyimlerimi içtikten sonra aktaracağım. Paketleme güzel duruyor, önceki atılan yorumlar gibi değil, detaylar vs kutunun her yerinde ayrı şekilde yazılmış notlar, bilgiler var. Sadece @Drizzt 'in de söylediği gibi malesef hasat yılı kutuda veya sitede yazmıyor, o yüzden karavana almış gibi birşey oldum. Instagram üzerinden iki defa yazdım iletişim için ama dönen olmadı malesef. Artık demleyip göreceğiz detayları aktaracağım daha sonra inşallah.
Merakla bekliyoruz hocam

Kahveler genel olarak orta segment diyebileceğim tarzdaydı. İki kahve içinde net bir reçete oluşturana kadar biraz uğraştım. Tabi burada bir çok parametre devreye girdi, o yüzden uğraştırdı desem yeri. Kahveler illa alıp denemeniz lazım modunda değilde daha çok olsada olur olmasada olur gibiydi. Farklı deneyim için almak istiyorum ne dersin derseniz, tamamen sizin tercihiniz diyeceğim. Yine de içtiğim kahvelere göre farklılık arz eden noktaları da oldu.
İlk kahve için (Kenya Kahava Bora); bana verilen reçetede Cmd 21 click 90 derece su sıcaklığı ile başladım, lakin güzel bir bardak çıkmadığı için parametrelerle oynadım sürekli. Eğer alıp içerseniz farkedeceksiniz, kahve düşük bir gövdeye sahip ve her seferinde daha gövdeli bir kahve çıkması için uğraşacaksınız lakin bunun sonradan gereksiz olduğunu anlayacaksınız, çünkü her gövdeli kahve güzel olacak diye birşey yoktu, tersine gövdesiyle fazla oynamadan ama aromalarda ön planda olacak şekilde tatlı bir bardak çıkardım. Bu bağlamda (rakım, su döküş debisi, ortam sıcaklığı, su vs her zaman farklı olacaktır) Cmd 22 click 92 derece ile blooming hariç 2 set döküşü yaparak 2:30-2:40 arası bir demleme süresi yakaladım. Düşük gövdeli ama tatlı bir bardak ile kahve reçetesini bulmuş oldum. Farklı bir Kenya kahvesiydi diyebilirim.
İkinci kahve içinse (Kolombiya La Isla La Mercedes) net bir şey hala diyemiyorum, çok farklı bi karaktere sahip çekirdeği var. Kahve asla su tutmuyor benim parametlerime göre. En son Orkun hocanın 4x60 reçetesini deneyip bir tıkta olsa güzel bir şey yakaladım diyebilirim. Kahvenin Processinden ötürü sanırsam istediğimi elde edemedim. Extended fermentation Red Honey gibi bir processi var ve naturel kahveler gibi bardakta bekledikçe/soğudukça kendini bulan bi yapısı var.
Özet olarak, her seferinde daha farklı tatlar, daha iyi kahveler arayanlar için alınıp denenmesi gerekiyor mu, bilemiyorum, ama tercih size kalmış, biraz uğraştıracak, biraz oyalandıracak tipte iki kahveydi benim için. Farklı bir deneyime sahip oldum ama olumlu muydu olumsuz muydu ben bile tam çözemedim. 😁
Kahvelerden bir kaç demlemelik kaldı elimde, Bursada yaşayan; içmek, denemek isteyen arkadaşlar olursa mesaj atabilir, ortak bi lokasyonda buluşup demleme ile tadına bakabiliriz.

Kahveler genel olarak orta segment diyebileceğim tarzdaydı. İki kahve içinde net bir reçete oluşturana kadar biraz uğraştım. Tabi burada bir çok parametre devreye girdi, o yüzden uğraştırdı desem yeri. Kahveler illa alıp denemeniz lazım modunda değilde daha çok olsada olur olmasada olur gibiydi. Farklı deneyim için almak istiyorum ne dersin derseniz, tamamen sizin tercihiniz diyeceğim. Yine de içtiğim kahvelere göre farklılık arz eden noktaları da oldu.
İlk kahve için (Kenya Kahava Bora); bana verilen reçetede Cmd 21 click 90 derece su sıcaklığı ile başladım, lakin güzel bir bardak çıkmadığı için parametrelerle oynadım sürekli. Eğer alıp içerseniz farkedeceksiniz, kahve düşük bir gövdeye sahip ve her seferinde daha gövdeli bir kahve çıkması için uğraşacaksınız lakin bunun sonradan gereksiz olduğunu anlayacaksınız, çünkü her gövdeli kahve güzel olacak diye birşey yoktu, tersine gövdesiyle fazla oynamadan ama aromalarda ön planda olacak şekilde tatlı bir bardak çıkardım. Bu bağlamda (rakım, su döküş debisi, ortam sıcaklığı, su vs her zaman farklı olacaktır) Cmd 22 click 92 derece ile blooming hariç 2 set döküşü yaparak 2:30-2:40 arası bir demleme süresi yakaladım. Düşük gövdeli ama tatlı bir bardak ile kahve reçetesini bulmuş oldum. Farklı bir Kenya kahvesiydi diyebilirim.
İkinci kahve içinse (Kolombiya La Isla La Mercedes) net bir şey hala diyemiyorum, çok farklı bi karaktere sahip çekirdeği var. Kahve asla su tutmuyor benim parametlerime göre. En son Orkun hocanın 4x60 reçetesini deneyip bir tıkta olsa güzel bir şey yakaladım diyebilirim. Kahvenin Processinden ötürü sanırsam istediğimi elde edemedim. Extended fermentation Red Honey gibi bir processi var ve naturel kahveler gibi bardakta bekledikçe/soğudukça kendini bulan bi yapısı var.
Özet olarak, her seferinde daha farklı tatlar, daha iyi kahveler arayanlar için alınıp denenmesi gerekiyor mu, bilemiyorum, ama tercih size kalmış, biraz uğraştıracak, biraz oyalandıracak tipte iki kahveydi benim için. Farklı bir deneyime sahip oldum ama olumlu muydu olumsuz muydu ben bile tam çözemedim. 😁
Kahvelerden bir kaç demlemelik kaldı elimde, Bursada yaşayan; içmek, denemek isteyen arkadaşlar olursa mesaj atabilir, ortak bi lokasyonda buluşup demleme ile tadına bakabiliriz.
Merhabalar, kavrumların açıklığı/koyuluğu hakkında bir yorumunuz var mı?

Merhabalar, kavrumların açıklığı/koyuluğu hakkında bir yorumunuz var mı?
Alışık olduğumuz, genel de içtiğimiz light-light medium arası gibi değil medium kavrum duruyor. Tabi bu bi etken olmayacaktır. Process'e bağlı belki kahve açıktır bile lakin demlemede o profili çıkarmak mesele zaten.

Yakin zamanda elektrikli kettle almistim kendilerinden, iletişimleri gayet iyiydi. Yardımcı olmaya çalıştılar. Cekirdeklerini de denemek istiyorum.
Merhaba, sitesinde gözüken Konchero kettle stokları kalmamış onun yerine Theferruat kettle önerdiler. Siz hangi ısıtıcıyı almıştınız?

Merhabalar 7 Nisan kavrumlu rubi çekirdeğini içiyorum bir süredir çekirdek çok güzel şeyler vaadediyor fakat bardağa yansıtamadım henüz sorunu şimdilik kendimde görüyorum 😂
Ama bardağa yansıyanlar da fiyatını hak eden bir çekirdek ben beğendim.

IMG_20230429_213839.jpgIMG_20230429_213800.jpgRubi keyifli smooth bir anaerobik olmuş. Damağımı yormayan lezzetli bir bardaktı.

1 Temmuz'da verdiğim 10721 numaralı siparişin durumu hakkında bilgi edinmek için bugün e-postayla, telefonla ve Instagram'da ulaşmaya çalıştım ama ne yazık ki mümkün olmadı. Belki burada görürler diye düşünerek yazmak istedim.

Güncelleme: 3cores'tan cevap geldi.

Son düzenleme:
1 Temmuz'da verdiğim 10721 numaralı siparişin durumu hakkında bilgi edinmek için bugün e-postayla, telefonla ve Instagram'da ulaşmaya çalıştım ama ne yazık ki mümkün olmadı. Belki burada görürler diye düşünerek yazmak istedim.

Güncelleme: 3cores'tan cevap geldi.
Ben de aynı şeyi yaşıyorum şuan. 20 ekimde verdiğim 10756 nolu sipariş hakkında ilgi edinmek aynı yolları izledim fakat ne maile dönüş yaptılar, üzerine bir de instagram'dan görüldü yedim :) ben de cevap alabilirim umarım

Yeni eklenen ve eklenecek olan kahveler.

EL SALVADOR
Las Marias Natura Anaerobic 120h Kiwi, hindistancevizi, lime

Las Marias Natura Anaerobic 48h böğürtlen, şekerli ,şeftali/mango, kayısı Las Marias Natura Anaerobic

La Esperanza Honey kırmızı elma, limon,kırmızı orman meyveleri notları

KENYA
WANRICH Natural tatlı erik, şarabımsı, lime

NDUMA WASHED kırmızı orman meyveleri notları, çiçeksi, kuru meyveler

COLOMBIA

EL PROGRESO WASHED CARBONIC MACERATION Yasemin, nugat, rom, karamel

EL PUENTE NATURRA Citrus, wiski, fındık

EL RUBI PINK BOURBON NATURAL ANAEROBIC

COSTA RICA
CHIRIPPO MOUNTAIN WASHED armut kabugu, incir,karamel, ceviz

LAS TORRES HONEY tatlı kiraz, kırmızı üzüm, yabanmersini, vanilya

HONDURAS

JORGE LANZA NOTURAL ANAEROBIC şampanya ,nugat,üzüm

RUANDA

KİLİMBİ NATURAL hanımeli, çikolata, muskat

ETHIOPIA

GIGESA NATURAL esmer şeker, Kırmızı elma, tatlı çekirdekli meyve

NENSEBO REFISA NATURAL papaya, tropik meyveler, tatlı ayva suyu

BOMBE ADORE DRY FERMENTATED sarı üzüm, yeşil üzüm, siyah çay, söylenmesi gereken yüksek after taste

Son düzenleme:
Geri