• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

30 Eylül Çarşamba 21:00 Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri Konuğu Hakan İme Coffeerem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hakan Bey,

Cevaplar için teşekkür ederiz, güzel bir sohbet oldu. Size (ve muhtemelen diğer bazı kavurucu arkadaşlara) biraz hırçın davranıyoruz sanırım, diyalogda bir miktar kalp kırıklığı seziliyor :)

Sektörde var olan (ya da olmaya çalışan) insanların büyük çoğunluğunun nazik ve yapıcı insanlar olduğuna günbegün ben de şahit oluyorum, o açıdan size katılıyorum. (Bugün bir başkasıyla tanıştım mesela bu fikrimi destekleyen: Volkan Becerik).

Ancak bu ülkede en ufak keyifler bile öyle külfet olmaya başladı ki insanlara, siz nasıl 10 lira kazanırken 5 lirasını devlete veriyorsanız, insanlar da normal şartlar altında 25 liraya alması gereken kahveyi neredeyse 125 liraya ancak alabilecek duruma geldiği için hataya, deneme yanılma yapmaya tahammülü kalmadı kimsenin.

@kahvetrip ‘in değirmen inceleme videosunda bir genç arkadaş canlı yayında yoruma, “öğrenciyim çok param yok, az da olsa kaliteli kahve içmek istiyorum, ne yapabilirim” diye yazmıştı geçen hafta.

Son zamanlarda en üzüldüğüm şeylerden biri oldu, bu ülkenin gençleri bunu hak etmiyor. 1 bardak kaliteli kahveye para ayıramıyorlar. Siz haklısınız, müşteriniz de haklı. Haksız olanları da hepimiz biliyoruz.

Suat Bey,

Siz de gerçekten çok iyi yönlendirdiğiniz diyalogu, monologa dönüşmedi gidişat.

Size de teşekkürler.

@kahvetrip ‘in değirmen inceleme videosunda bir genç arkadaş canlı yayında yoruma, “öğrenciyim çok param yok, az da olsa kaliteli kahve içmek istiyorum, ne yapabilirim” diye yazmıştı geçen hafta.

Okudum ve olaya çok üzüldüm.

Orkun beyin (@orkunustel) youtube v-loglarının birinde Kolombiye iç pazara satılan çekirdekleri görünce de üzülmüştüm. Galiba bende kahve konusunda ki bu tarz mevzulara aşırı hassasiyet var.

Okudum ve olaya çok üzüldüm.

Orkun beyin (@orkunustel) youtube v-loglarının birinde Kolombiye iç pazara satılan çekirdekleri görünce de üzülmüştüm. Galiba bende kahve konusunda ki bu tarz mevzulara aşırı hassasiyet var.
Malesef ilk olarak, kendi ülkemizden ve sosyolojimizden gördüğüm için ilk bizim ülkemizden başlayarak söyleyebilirim ki, başta bir çok kahve çalışanı dahil olmak üzere insanların iyi kahveyi, iyi ekipmanı satın alabilme gücü giderek daha da zayıflıyor. Ülke olarak çok zor zamanlar geçiriyoruz yıllardır, Korona dönemi bunu daha da zorlaştırdı ne yazık ki. Umuyorum daha güzel günler göreceğiz.

Kolombiya konusunda ufak bir ekleme yapmak isterim, Kolombiya iç pazarında nitelikli kahve satışı yasak değil. Fakat yerel ticari kahvelerde o videoda da gördüğünüz gibi en olgunlaşmamış, en kirli, en kusurlu kahveler kullanılıyor. Bu mecburiyetten çok yerel ticari kahve firmalarının ticari kaygılarından dolayı biraz da. O kötü kahveleri görünce uluslararası tekelleşmiş ticari kahve firmalarının sattıkları dahi lüks geliyor sonrasında ticari kahve açısından. Bir yandan başka düşündürücü bir olay da çiftçilerin ve toplayıcıların kazancının daha da düşmemesi için kusurlu çekirdeklerin de dahi kullanılabiliyor olması lazım ki geçinebilsinler. Bu noktada devreye kahvelerin sınıflandırılıp ayrıştırılarak değer biçilip satılması, tüketilemeyecek kadar kötü olanların dahi satılması da hem emek israfının önüne geçiyor, hem israf önlendiği için her emekten az da olsa para kazanabiliyor çiftçi ve toplayıcılar. Bu noktada esas sürdürülebilir model çiftçilerin ve toplayıcıların devlet ve kahve örgütleri tarafından ücretsiz kaliteli eğitimlerle desteklenip, daha iyi kahveyi daha sürdürülebilir ve çok üretebilmelerini buna göre de daha iyi fiyat kazanabilmelerini sağlamak.

Malesef ilk olarak, kendi ülkemizden ve sosyolojimizden gördüğüm için ilk bizim ülkemizden başlayarak söyleyebilirim ki, başta bir çok kahve çalışanı dahil olmak üzere insanların iyi kahveyi, iyi ekipmanı satın alabilme gücü giderek daha da zayıflıyor. Ülke olarak çok zor zamanlar geçiriyoruz yıllardır, Korona dönemi bunu daha da zorlaştırdı ne yazık ki. Umuyorum daha güzel günler göreceğiz.

Kolombiya konusunda ufak bir ekleme yapmak isterim, Kolombiya iç pazarında nitelikli kahve satışı yasak değil. Fakat yerel ticari kahvelerde o videoda da gördüğünüz gibi en olgunlaşmamış, en kirli, en kusurlu kahveler kullanılıyor. Bu mecburiyetten çok yerel ticari kahve firmalarının ticari kaygılarından dolayı biraz da. O kötü kahveleri görünce uluslararası tekelleşmiş ticari kahve firmalarının sattıkları dahi lüks geliyor sonrasında ticari kahve açısından. Bir yandan başka düşündürücü bir olay da çiftçilerin ve toplayıcıların kazancının daha da düşmemesi için kusurlu çekirdeklerin de dahi kullanılabiliyor olması lazım ki geçinebilsinler. Bu noktada devreye kahvelerin sınıflandırılıp ayrıştırılarak değer biçilip satılması, tüketilemeyecek kadar kötü olanların dahi satılması da hem emek israfının önüne geçiyor, hem israf önlendiği için her emekten az da olsa para kazanabiliyor çiftçi ve toplayıcılar. Bu noktada esas sürdürülebilir model çiftçilerin ve toplayıcıların devlet ve kahve örgütleri tarafından ücretsiz kaliteli eğitimlerle desteklenip, daha iyi kahveyi daha sürdürülebilir ve çok üretebilmelerini buna göre de daha iyi fiyat kazanabilmelerini sağlamak.
Kolombiya'da coffee shoplar, ofis, fabrika, restoranlar dahil birçok yerde kahve içmeme rağmen iyi kahveye denk gelmedim. ekvador da aynı şekilde. yine de en kötüsü peru'ydu. granül kahve içiyor herkes :(
tabi ben bunun sebebini soramadım ama az çok tahmin etmiştim daha kaliteli kahveyi yurt dışına sattıklarını. çünkü buna mecburlar, ek olarak kahvede öyle kalite arayan bir millet olduklarını da sanmıyorum. aslında bu iki madde birbiriyle bağlantılı. iyi kahve iç pazara girse ülkedeki kahve anlayışı da değişecektir.

benzer bir örnek de bizim ülkemizde yaşanıyor. kaliteli çay yaprakları hep yurt dışına gidiyor malesef.

Malesef ilk olarak, kendi ülkemizden ve sosyolojimizden gördüğüm için ilk bizim ülkemizden başlayarak söyleyebilirim ki, başta bir çok kahve çalışanı dahil olmak üzere insanların iyi kahveyi, iyi ekipmanı satın alabilme gücü giderek daha da zayıflıyor.

Burası çok önemli... bir çok kahve çalışanı bir kısmımızın kullandığı o ekipmanları alamıyor ve bizler kadar iyi kahveye erişimleri yok...

Bunu da her zaman hatırlamak lazım.

Teşekkürler @orkunustel

katılamadım yayına, youtube üzerinden izlerim artık.
katılımlarından dolayı @hakanie beye teşekkürler.

Bu kadar cok konusup hicbirsey soylememek .. fermantosyon olayini hele anlamak mumkun olmadi baya bir sure sanirim kahve meyvelerine ulasabiliyor bu arkadas hasat donemi gidip farkli bir fermantasyon yapiyor diye dusundum ama bildigimiz Anaerobic processii (https://www.thebarn.de/blogs/coffee-wiki/anaerobic#:~:text=Anaerobic (oxygen-free) fermentation,own tightly-packed mucilage gel.)
anlatiyordu sonradan anladim ki islenmis satisa hazir cekirdeklere bu islemi uyguluyor ,kesinlikle kahvenin icinde bulunan bir cok seyin kaybi olacakti tabi en basta kafein!! (kafeinsiz kahve process bu sisteme benzerdir hatta artilari vardir kaybolan aroma ve asitlerin tekrardan kahvenin icine konmasi gibi sadece kafeinin alinmasi icin gereklidir (bakiniz swiss water )tabi sonra sagolsun arkadasda aklimdan gecenleri dogruladi kafein %80 oraninda kalmiyor ..sohbetin ilerleyen saatlerinde bir kere daha kotu kahvedeki kusurlari bile kaybettigini soyleyerek bir kere daha onayladi cunku gercekten islenmis kahveyi suya koyarsaniz icinden iyi ve kotu bircok ozelligi almis olursunuz ..ee neden cay demlemiyorsunuz o zaman ..keske deseydiki ben kotu niteliksiz kahveleri bile icilebilecek hale getirdim bu yontemle o zaman soylenecek bir sey yok helal olsun ..simdi esmeraldayi bu isleme tabii tutsak ne olur ? yazik olur ..diger konu yesil cekirdegin yasi biz yaptik guzel oldu diyerek bunlar arasinda fark yoktur denilebilirmi ? yani oyle bir anlatim bilgilendirme olamaz elbetteki 4 yasindaki bir kahve ile 1 yasindaki kahve farklidir ..esit sartlarda kavurdugunuzda bu farki anlarsiniz ..yasli kahveyi kavurmanin yontemleri vardir icilebilecek hale getirirsiniz ve sizin tabirle cok da guzel oldu biz ictik musterilerde cok sevdi diyebilirsiniz ama o kahve ile 1 yasindaki kahve ayni katagoriye giremez ..farkli tatlar denemek farkli seyler yapmak kahvede en guzel kisimdir ama bunu yaparken bazi kriterleri atlamamak gerekir..
diger konu SCA mevzusu bende sahsim olarak sirketi sevmem (yapilan organizasyonlardan ulke olarak kendilerine para verdigimiz icin sertifikalar egitimler vs den belli bir miktar scanin kasasina gider bu kismini sevmiyorum ama saygim var ..adamlarin olusturdugu meydana getirdigi nitelikli kahve terimini kullanip benim kendi kriterlerimi oyleymis gibi kullanmaktan cekinirim ..nitelikli kahve diyorsak konuyu sca kriterlerinde baz alarak degerlendirmemiz gerek yoksa haksizlik yapmis oluruz ..zaten scanin yaptigida budur her kafadan ses cikmasin ben yaptim oldu cokta guzel oldu denmesin bu isin bir kalibi olculebilir cercevesi olsun ..cercevede gayet mantikli bir cerceve kahvede olan asitler ,yogunluk ,tatlar aromalar yani olculebilir oranlar ..bu oronlar cercevesinde hareket etmek gerekir ..mali satarken nitelikli kahve deyip bu bana gore nitelikli cok guzel diyerek satmak belden asagi vurmak olur ..
bu yazdikarimdan yanlis anlasilma olmasin ben arkadasin cok iyi kahve kavurduguna inaniyorum 4 yasindaki bir kahveyi bircok kisi kavurmayi bilmez ziyan eder ..anlatmak istedigim kulvarlarin farkli oldugu aslinda turkiyedeki bircok kahve tartismasinin konusuda bu konusurken sca terimlerini kullanip oyle anlatmak ve satis pazarlama taktigi kullanmak ,ama yaparken kendi dogrularini (ki bu dogrular arkadsta oldugu gibi daha iyi neticeler verebilir ) kullanmak ..o zaman iste sorun oluyor bana anlattiginla yaptigin ayni degil (bu kahve guzel mi dersen evet guzel icilebilir )ama anlattigim kahvemi dersen kusura bakma degil ..ben arkadasi tekrar tebrik ediyorum ellerine saglik cok guzel isler cikartiyor ..ama bir kumastan pantolonda cikar ceketde lakin cekete ,pantalon giyemeyiz pantalonada ceket diyemeyiz ..

not :ince ogutme konusunda cok hakli gramajlar ve demleme sureleriylede oynayarak ince cekim kahvelerden daha tatli icecekler elde edebilirsiniz ..
Bir göz atmanızda fayda var => http://www.tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/noktalama-isaretleri-aciklamalar

Emeği geçenlerin eline sağlık, program uzun olduğu için henüz yarıya kadar gelebildim ancak hoş bir sohbet olmuş.

Bir konuda sanıyorum eksik bir bilgi (bu bende de olabilir bu sebeple linki de aşağıya özellikle bıraktım) var. Hakan Bey biraz da sitem ederek sanırım Muttley & Jack'teki Dhilgee Chelbesa 2017 olabilir diye bir yorum verip, Nordic Approach bu kahvenin yeni hasatlarını almıyor biliyorum diye de ekledi.

Eğer yanlış görmüyor isem bu kahve Nordic Approach ve 2020 hasatı.

Son düzenleme:
ingilizce ve thaice klavye var ve sabah 4.30 yazdim mesaji saat olarak turkiyeden 5 saat ilerdeyiz konum olarak ,mutlaka grammer hatalarim olmustur ..ayrica cok uzun suredir yurtdisinda yasadigim icin bazi eksikliklerim olmus olabilir uyarinizi dikkate almaya calisirim tesekkur ederim,anlamadiginiz kisimlari ozel mesaj atip sorarsaniz aciklamaya calisirim ,bazi harflere ( "ı, ğ, ü, ç, ş" vb gibi ) noktalari kafanizda siz koyarsaniz daha anlasilir hale gelicektir (

Son düzenleme:
ingilizce ve thaice klavye var ve sabah 4.30 yazdim mesaji saat olarak turkiyeden 5 saat ilerdeyiz konum olarak ,mutlaka grammer hatalarim olmustur ..ayrica cok uzun suredir yurtdisinda yasadigim icin bazi eksikliklerim olmus olabilir uyarinizi dikkate almaya calisirim tesekkur ederim
esas anlatılanı gölgede bırakacak kadar bir imla hatası olduğunu düşünmüyorum. maksat hasıl olmuş....

esas anlatılanı gölgede bırakacak kadar bir imla hatası olduğunu düşünmüyorum. maksat hasıl olmuş....
bes dil konusuyorum ama kendi anadilimde hatalar yapmisim arkadasin uyarisi ne niyetde olursa olsun yapici bir etki olusturacaktir bende ,sorun degil elestirileri dikkate almak lazim ..

ingilizce ve thaice klavye var ve sabah 4.30 yazdim mesaji saat olarak turkiyeden 5 saat ilerdeyiz konum olarak ,mutlaka grammer hatalarim olmustur ..ayrica cok uzun suredir yurtdisinda yasadigim icin bazi eksikliklerim olmus olabilir uyarinizi dikkate almaya calisirim tesekkur ederim,anlamadiginiz kisimlari ozel mesaj atip sorarsaniz aciklamaya calisirim ,bazi harflere ( "ı, ğ, ü, ç, ş" vb gibi ) noktalari kafanizda siz koyarsaniz daha anlasilir hale gelicektir (

Ufuk açıcı bir mesaj oldu kendi adıma. Yapılan işleri sorgulamak ve zihinlerde soruları çoğaltmak her zaman güzel oluyor. Sağolun değerli görüşleriniz için...

Okurken otomatik boşlukları dolduruyorum Mustafa abi :) o saatte olur o kadar.

Emeği geçenlerin eline sağlık, program uzun olduğu için henüz yarıya kadar gelebildim ancak hoş bir sohbet olmuş.

Bir konuda sanıyorum eksik bir bilgi (bu bende de olabilir bu sebeple linki de aşağıya özellikle bıraktım) var. Hakan Bey biraz da sitem ederek sanırım Muttley & Jack'teki Dhilgee Chelbesa 2017 olabilir diye bir yorum verip, Nordic Approach bu kahvenin yeni hasatlarını almıyor biliyorum diye de ekledi.

Bence kimse bilmediği bir konu hakkında konuşmamalı.

Evet şimdi detaylıca araştrıdım öyle gözüküyor. Suat bey de benimle faturalarını paylaştı. Sitelerinde hasat belirtmedikleri ve ben de 3 sene önce Dhilgee ve Mahembe kahvelerinin ikisini kavurduğum için böyle bir düşünce kafamda oluşmuştu. Umarım bundan sonra hasat tarihlerini belirtirler sitelerinde.

Geri