• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

30 Eylül Çarşamba 21:00 Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri Konuğu Hakan İme Coffeerem

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Çarşamba akşamı 21:00 da Sevgili Hakan Bey (@hakanie) ile soru cevap tarzında bir yayın yapmayı planlıyoruz. Diğer yayınlarımızda olduğu gibi zoom üzerinden yayını gerçekleştireceğiz. Ufak bir eğitim toplantısı gibide olacak. Sorularınızı isterseniz Canlı yayında isterseniz bu konuya yazabilirsiniz.


 
Son düzenleme:
İyi bir yayın olur umarım. Hakan Bey'e sorum:

Türkiye'deki nitelikli kahve kavurma sektöründeki kalite seviyesiyle ilgili izlenimi nedir? Piyasadaki genel ortalamayı -puanlardan bağımsız- gerçekten 'nitelikli' olarak isimlendirebilir mi? Kahve piyasasındaki birçok başarısız (herhangi bir nedenle) çekirdekten başarılı bir sonuç çıkarmaya çalışan, çıkaramadığında da hatayı üstlenmek zorunda kalan büyük bir kahve sever kitle olduğu fikrine katılıyor mu? Daha üst düzey (ve dolayısıyla daha pahalı) yeşil çekirdeğin temin edilmesinin ve kavrulmasının Türkiye'deki alım piyasasında karşılık bulamayacağını düşünüyor mu?
 
Son düzenleme:
İyi bir yayın olur umarım. Hakan Bey'e sorum:

Türkiye'deki nitelikli kahve kavurma sektöründeki kalite seviyesiyle ilgili izlenimi nedir? Piyasadaki genel ortalamayı -puanlardan bağımsız- gerçekten 'nitelikli' olarak isimlendirebilir mi? Kahve piyasasındaki birçok başarısız (herhangi bir nedenle) çekirdekten başarılı bir sonuç çıkarmaya çalışan, çıkaramadığında da hatayı üstlenmek zorunda kalan büyük bir kahve sever kitle olduğu fikrine katılıyor mu? Daha üst düzey (ve dolayısıyla daha pahalı) yeşil çekirdeğin temin edilmesi ve kavrulmasının Türkiye'deki alım piyasasında karşılık bulamayacağını düşünüyor mu?
Çok güzel sorular. Umarım gerçek cevaplarını bulur. Bugün düzenlenen yurtdışı alımı bile stok tüketecek noktaya geliyorsa, birilerinin oturup uzun uzun düşünmesi lazım. (Düşünmesi gereken Hakan bey değil bu arada. Kahvelerini yeni demlemeye başladım, çok keyifli)

Hakan beye benim sorum (eğer zoom yayınına katılamazsak) : Online eğitim için sabırsızlıkla bekleyen bir kitlesi var bu eğitim olucak mı?
 
Çok güzel sorular. Umarım gerçek cevaplarını bulur. Bugün düzenlenen yurtdışı alımı bile stok tüketecek noktaya geliyorsa, birilerinin oturup uzun uzun düşünmesi lazım. (Düşünmesi gereken Hakan bey değil bu arada. Kahvelerini yeni demlemeye başladım, çok keyifli)

Hakan beye benim sorum (eğer zoom yayınına katılamazsak) : Online eğitim için sabırsızlıkla bekleyen bir kitlesi var bu eğitim olucak mı?

Evet en kısa zamanda online eğitim olacak.

Edit: Bu cevap ilk paragraf için, sektörde iyi şeyler yapmaya çalışan bir çok meslektaşım var. Tanıdığım her işletme de inanın sizlere farklı ve iyi kahveler sunabilmek için kafa patlatıyor. Her şey imkanlara bağlı, 6-7 yıl içinde bir yol kat ettik. Dahası da olacaktır elbet :)
 
Eylül ayı toplu alım başlığı altında bu zamana kadar süregelen metotları reddeden bi kahve saklama yöntemi önermişti Hakan Bey ve açıkcası ben de dahil, büyük bi kesmin aklına yatmamıştı bu yöntem :D umarım bu konuya da değinirsiniz :)
 
Eylül ayı toplu alım başlığı altında bu zamana kadar süregelen metotları reddeden bi kahve saklama yöntemi önermişti Hakan Bey ve açıkcası ben de dahil, büyük bi kesmin aklına yatmamıştı bu yöntem :D umarım bu konuya da değinirsiniz :)
neydi bu yöntem?
 
Youtube üzerinden canlı olarak yayınımızda olacak.
 
çok güzel, bilgilendirici ve izlemesi keyifli bir yayın oldu. Suat hocama ve Ahmet beye teşekkürler. devamını bekleriz..:)
 
Umarım keyifli olmuştur, tek başına idare etmesi biraz zor oldu sormayı unuttuğum bir soru olduysa kusura bkmayın. Foruma yazarsanız Hakan Bey @hakanie cevaplayacaktır.

Yayın teklifini kabul ettiği için Hakan Bey'e teşekkürler.
 
Çok teşekkür ederiz. Konusunda ehil birisinin konuşması her zaman keyif ve istifade veriyor. Ağzınıza sağlık.
 
Çok keyifli oldu, teşekkürler. Emeklerinize sağlık.
 
Kusura bakmayın arkadaşlar şarjım bitti :( umarım keyifli bir yayın olmuştur. Cevaplamadığım sorular varsa burdan yazabilirsiniz.
Yayından sonra aklıma bu soru geldi; neredeyse bütün sektörler artık kendilerini akademi ile iç içe olan teknoparklarda ifade edip, ar-ge çalışmalarını oralarda devam ettiriyorlar. Kurumlar vergisi, gelir vergisi, SGK yardımları gibi birçok teşviğin de bulunduğu bu bölgelerde kahve işinin "Ar-Ge"si sayılacak alanlarla meşgul olmanızdan dolayı hiç bulunmayı düşündünüz mü? @hakanie
 
Yayından sonra aklıma bu soru geldi; neredeyse bütün sektörler artık kendilerini akademi ile iç içe olan teknoparklarda ifade edip, ar-ge çalışmalarını oralarda devam ettiriyorlar. Kurumlar vergisi, gelir vergisi, SGK yardımları gibi birçok teşviğin de bulunduğu bu bölgelerde kahve işinin "Ar-Ge"si sayılacak alanlarla meşgul olmanızdan dolayı hiç bulunmayı düşündünüz mü? @hakanie

Evet aslında bununla ilgili bizim de bir araştırmamız oldu. Eğer uygun bir destek ve yer bulabilirsek olabilir :)
 
Bu kadar cok konusup hicbirsey soylememek .. fermantosyon olayini hele anlamak mumkun olmadi baya bir sure sanirim kahve meyvelerine ulasabiliyor bu arkadas hasat donemi gidip farkli bir fermantasyon yapiyor diye dusundum ama bildigimiz Anaerobic processii (https://www.thebarn.de/blogs/coffee... fermentation,own tightly-packed mucilage gel.)
anlatiyordu sonradan anladim ki islenmis satisa hazir cekirdeklere bu islemi uyguluyor ,kesinlikle kahvenin icinde bulunan bir cok seyin kaybi olacakti tabi en basta kafein!! (kafeinsiz kahve process bu sisteme benzerdir hatta artilari vardir kaybolan aroma ve asitlerin tekrardan kahvenin icine konmasi gibi sadece kafeinin alinmasi icin gereklidir (bakiniz swiss water )tabi sonra sagolsun arkadasda aklimdan gecenleri dogruladi kafein %80 oraninda kalmiyor ..sohbetin ilerleyen saatlerinde bir kere daha kotu kahvedeki kusurlari bile kaybettigini soyleyerek bir kere daha onayladi cunku gercekten islenmis kahveyi suya koyarsaniz icinden iyi ve kotu bircok ozelligi almis olursunuz ..ee neden cay demlemiyorsunuz o zaman ..keske deseydiki ben kotu niteliksiz kahveleri bile icilebilecek hale getirdim bu yontemle o zaman soylenecek bir sey yok helal olsun ..simdi esmeraldayi bu isleme tabii tutsak ne olur ? yazik olur ..diger konu yesil cekirdegin yasi biz yaptik guzel oldu diyerek bunlar arasinda fark yoktur denilebilirmi ? yani oyle bir anlatim bilgilendirme olamaz elbetteki 4 yasindaki bir kahve ile 1 yasindaki kahve farklidir ..esit sartlarda kavurdugunuzda bu farki anlarsiniz ..yasli kahveyi kavurmanin yontemleri vardir icilebilecek hale getirirsiniz ve sizin tabirle cok da guzel oldu biz ictik musterilerde cok sevdi diyebilirsiniz ama o kahve ile 1 yasindaki kahve ayni katagoriye giremez ..farkli tatlar denemek farkli seyler yapmak kahvede en guzel kisimdir ama bunu yaparken bazi kriterleri atlamamak gerekir..
diger konu SCA mevzusu bende sahsim olarak sirketi sevmem (yapilan organizasyonlardan ulke olarak kendilerine para verdigimiz icin sertifikalar egitimler vs den belli bir miktar scanin kasasina gider bu kismini sevmiyorum ama saygim var ..adamlarin olusturdugu meydana getirdigi nitelikli kahve terimini kullanip benim kendi kriterlerimi oyleymis gibi kullanmaktan cekinirim ..nitelikli kahve diyorsak konuyu sca kriterlerinde baz alarak degerlendirmemiz gerek yoksa haksizlik yapmis oluruz ..zaten scanin yaptigida budur her kafadan ses cikmasin ben yaptim oldu cokta guzel oldu denmesin bu isin bir kalibi olculebilir cercevesi olsun ..cercevede gayet mantikli bir cerceve kahvede olan asitler ,yogunluk ,tatlar aromalar yani olculebilir oranlar ..bu oronlar cercevesinde hareket etmek gerekir ..mali satarken nitelikli kahve deyip bu bana gore nitelikli cok guzel diyerek satmak belden asagi vurmak olur ..
bu yazdikarimdan yanlis anlasilma olmasin ben arkadasin cok iyi kahve kavurduguna inaniyorum 4 yasindaki bir kahveyi bircok kisi kavurmayi bilmez ziyan eder ..anlatmak istedigim kulvarlarin farkli oldugu aslinda turkiyedeki bircok kahve tartismasinin konusuda bu konusurken sca terimlerini kullanip oyle anlatmak ve satis pazarlama taktigi kullanmak ,ama yaparken kendi dogrularini (ki bu dogrular arkadsta oldugu gibi daha iyi neticeler verebilir ) kullanmak ..o zaman iste sorun oluyor bana anlattiginla yaptigin ayni degil (bu kahve guzel mi dersen evet guzel icilebilir )ama anlattigim kahvemi dersen kusura bakma degil ..ben arkadasi tekrar tebrik ediyorum ellerine saglik cok guzel isler cikartiyor ..ama bir kumastan pantolonda cikar ceketde lakin cekete ,pantalon giyemeyiz pantalonada ceket diyemeyiz ..

not :ince ogutme konusunda cok hakli gramajlar ve demleme sureleriylede oynayarak ince cekim kahvelerden daha tatli icecekler elde edebilirsiniz ..
 
Geri
Üst