• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Cmd almayı düşüyordum ama şuan K-pro ve K-plus arasında çok gidiyor geliyorum. Espresso'dan cold brew kalınlığına kadar kullanacağım. Sizce ne tercih etmeliyim?

Bugün değirmenim geldi, yaklaşık 100 gr kahve harcayarak Espresso 'da doğru aralığa ulaştım. FP2 için bu değer bir tam tur + 9 oldu benim için. 8-9 arası 4 click 'de de gidip gelebilirim ama aldığım shot olarak konuşacak olursak en parlak espresso shot'ıma ulaştım diyebilirim. Azıcık kahveyi ıslatıp öğütüm de yaptım, bu durumda neredeyse zero-retention oluştu. Bununla ilgili yakında bir içerik oluşturup paylaşıyor olurum.

Özetle Espresso için hayal ettiğim manuel setime kavuştum diyebilirim. Bu arada F/P açısından da güzel bir alım oldu tekrar tekrar teşekkürler ön ayak olanlara...

Bugün değirmenim geldi, yaklaşık 100 gr kahve harcayarak Espresso 'da doğru aralığa ulaştım. FP2 için bu değer bir tam tur + 9 oldu benim için. 8-9 arası 4 click 'de de gidip gelebilirim ama aldığım shot olarak konuşacak olursak en parlak espresso shot'ıma ulaştım diyebilirim. Azıcık kahveyi ıslatıp öğütüm de yaptım, bu durumda neredeyse zero-retention oluştu. Bununla ilgili yakında bir içerik oluşturup paylaşıyor olurum.

Özetle Espresso için hayal ettiğim manuel setime kavuştum diyebilirim. Bu arada F/P açısından da güzel bir alım oldu tekrar tekrar teşekkürler ön ayak olanlara...

Selamlar,

Bir tek ben mi kompresso için 1 Tam Tur + 3 Step - 4 Step aralığında geziniyorum,acaba yanlış mı yapıyorum? :unsure:

Mokapotta 1 Tam Tur + 9.5 Step öğüttüğüm çekirdekler oldu,ben mi konuyu çok yanlış anladım?

Selamlar,

Bir tek ben mi kompresso için 1 Tam Tur + 3 Step - 4 Step aralığında geziniyorum,acaba yanlış mı yapıyorum? :unsure:

Mokapotta 1 Tam Tur + 9.5 Step öğüttüğüm çekirdekler oldu,ben mi konuyu çok yanlış anladım?
1 tam tur ve 3 , 4 stepte ben cikti alamadim 11 bara ciktim ve daha da devam ettirmedim. 18 gr kullaniyorum bu arada, kompresso ile ilgili bir durum olabilir belkide..

Selamlar @koroglu

Öncelikle dönüşün için teşekkür ederim.

Kompressonun portafiltresi 15-15.5 gram aralığında alıyor,funnel sipariş ettim onunla belki 16-17 gram almasını sağlayabilirim.Tabii kompresso da baaınç ölçer olmadığı için ölçüm yapmak çok mümkün değil.

Selamlar @koroglu

Öncelikle dönüşün için teşekkür ederim.

Kompressonun portafiltresi 15-15.5 gram aralığında alıyor,funnel sipariş ettim onunla belki 16-17 gram almasını sağlayabilirim.Tabii kompresso da baaınç ölçer olmadığı için ölçüm yapmak çok mümkün değil.
selamlar @NoPainNoCoffee :-)
o grama ciksaniz bile kompresso geleneksel bir espresso icin gerekli profili olusturmaniz imkansiz gibi ( flair de bile bir ton daha coarse a gitmek gerekiyor)

bir kere Ankara bulusmasinda deneme sansim olmustu, Molent 5 click de deneme yapmistik belki karsilastirma yapmak acisindan forumdan bir arkadasimiz yonlendirebilir.

selamlar @NoPainNoCoffee :)
o grama ciksaniz bile kompresso geleneksel bir espresso icin gerekli profili olusturmaniz imkansiz gibi ( flair de bile bir ton daha coarse a gitmek gerekiyor)

bir kere Ankara bulusmasinda deneme sansim olmustu, Molent 5 click de deneme yapmistik belki karsilastirma yapmak acisindan forumdan bir arkadasimiz yonlendirebilir.

Tekrar Selamlar @koroglu

İlgin için çok teşekkür ederim.Kompresso basınıcını belki bir nebze öğütümün inceliğinden alıyor olabilir.

Haklısın layıkı ike bir espresso çıkartması beklenmesi çok zor bu ekipman ile 11 bar basınçtan söz ediyoruz kolay değil :=))

Bir sonraki yorumda etiketlemiş olduğunuz arkadaşımız eğer öğütüm derecesinde bir fikir verirs onuda denerim :=))

Açıkçası indirimden faydalanıp k pro ya da plus modelini edinmeyi şöyle bir düşündüm, üstten klik ayarlama oldukça pratik olmuş hakikaten. Düşünürken izlediğim birkaç inceleme videosunda denk geldiğim statik (koyu ve açık her iki kavrumda da) comandante'ye kıyasla abartı boyutta gördüğüm kadarıyla. Şimdilik vazgeçtim.

Bu ne yahu her seferinde bununla uğraşılmaz ki.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210506-182928_YouTube.jpg
    Screenshot_20210506-182928_YouTube.jpg
    95.8 KB · Görüntüleme: 95
Açıkçası indirimden faydalanıp k pro ya da plus modelini edinmeyi şöyle bir düşündüm, üstten klik ayarlama oldukça pratik olmuş hakikaten. Düşünürken izlediğim birkaç inceleme videosunda denk geldiğim statik (koyu ve açık her iki kavrumda da) comandante'ye kıyasla abartı boyutta gördüğüm kadarıyla. Şimdilik vazgeçtim.

Selamlar @florence

Yaklaşık 3 aydır JX Pro modelini kullanıyorum lakin böyle bir statik ils hiç karşılaşmadım.Bir çok kez türk kahvesi derecesinde de öğüttüm ama bu kadar statik hiç olmadı.

Tekrar Selamlar @koroglu

İlgin için çok teşekkür ederim.Kompresso basınıcını belki bir nebze öğütümün inceliğinden alıyor olabilir.

Haklısın layıkı ike bir espresso çıkartması beklenmesi çok zor bu ekipman ile 11 bar basınçtan söz ediyoruz kolay değil :=))

Bir sonraki yorumda etiketlemiş olduğunuz arkadaşımız eğer öğütüm derecesinde bir fikir verirs onuda denerim :=))

Asagida birisi deney yapmis max 5 bara cikabildigini soyluyor o da cok konforsuz olmus, tabi deneyde kullanilan parcalar cok bilimsel degil ama keyifli bir icerik bakin isterseniz

Önceki kampanya ile K-Pro almıştım. Düzenli bir şekilde kullanıyorum ve hiç bu kadar statiklenme ile karşılaşmadım. 2-3 farklı kavurucu ve 7-8 çekirdek denedim.
Olur da bir çekirdekte denk gelirse öğütümden önce çok hafif nemlendirerek bu sorun aşılır diye düşünüyorum.

Selamlar,
Ben molent ile 3 - 5 click aralığında kullanıyordum kompressoyu. Açıkçası elimde 1zpresso bir değirmen olmadığı için çok yardımcı olamıyorum. Sonrasında gerek hevesimi almak gerekse efektif kullanamama kaynaklı elimden çıkarttım. Özür dileyerek yardımcı olamayacağım maalesef.

Ama funnel olayını kendi imkanlarım ile 5 litrelik pet şişenin ağzını kullanarak yapmıştım. Eğer ihtiyacı olan varsa naçizane tavsiyem tam oturuyor ve işlevsel.

Onun dışında kullanan arkadaşlara afiyet olsun ve keyifli içimler diliyorum :)

O kadar kafam karıştı ki sadece pour over için en iyi değirmenleri hangisi anlayamadım..
Benim önceki yorumlardan anladığım eğer espresso'ya inmeyecekseniz Jx bile yeterli olacaktır. Yakın arkadaşıma aldırdım ben de bundan ve kendisi çok memnun.

Comandante ile kıyaslandığında hızı çok iyi zaten

Selamlar,
Ben molent ile 3 - 5 click aralığında kullanıyordum kompressoyu. Açıkçası elimde 1zpresso bir değirmen olmadığı için çok yardımcı olamıyorum. Sonrasında gerek hevesimi almak gerekse efektif kullanamama kaynaklı elimden çıkarttım. Özür dileyerek yardımcı olamayacağım maalesef.

Ama funnel olayını kendi imkanlarım ile 5 litrelik pet şişenin ağzını kullanarak yapmıştım. Eğer ihtiyacı olan varsa naçizane tavsiyem tam oturuyor ve işlevsel.

Onun dışında kullanan arkadaşlara afiyet olsun ve keyifli içimler diliyorum :)

Selamlar @b_atamentes

Dönüşün için çok teşekkür ederim.Forumdan bir arkadaşımızdan 3d yazıcıda bir funnel yaptırdım ve ihtiyacı olan arkadaşlar için tavsiye ederim,ekonomik olarakta çok maliyetli değil.Geldiğinde öğütümümü biraz kalınlaştırarak kahve miktarını 16 - 16.5 grama çıkartmayı deneyeceğim.Gerçi ekipman için 15 gram tavsiye ediyorlar ama kahve miktarını arttırmanın bir sakıncası olur mu?

Selamlar @b_atamentes

Dönüşün için çok teşekkür ederim.Forumdan bir arkadaşımızdan 3d yazıcıda bir funnel yaptırdım ve ihtiyacı olan arkadaşlar için tavsiye ederim,ekonomik olarakta çok maliyetli değil.Geldiğinde öğütümümü biraz kalınlaştırarak kahve miktarını 16 - 16.5 grama çıkartmayı deneyeceğim.Gerçi ekipman için 15 gram tavsiye ediyorlar ama kahve miktarını arttırmanın bir sakıncası olur mu?
Rica ederim. Ben 15 gram üstüne çıkmadım hiç. Ekipmanın kendi başlığından aktif olarak kullanan değerli üyelerimize danışmanızı tavsiye ederim :)

Geri