• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Toz vs bi yana ben aynı su, ekipmanlar, kahve ve ayarlar ile (Comandante,V60) aynı tada sahip 2 kahveyi üstüste yapamıyorum ☺️ sonuç piyango gibi sanırım işin bu kısmıda hoşuma gidiyor.

Şurada reddit r/JamesHoffmann World's Largest Coffee Tasting 2020 pour over Öğütüm ayarları verilmiş çeşitli el değirmenleri için.

İçinde Jx ve Jx Pro da var. Tabloyu tam anlayamadım çarpı işareti vs. ama Jx için 22 numara (click değil) sanırım.

Anlayan biri varsa tabloyu yorumlayabilir mi? çarpı,çizgi, daire falan var.

Kaynak:

Şurada reddit r/JamesHoffmann World's Largest Coffee Tasting 2020 pour over Öğütüm ayarları verilmiş çeşitli el değirmenleri için.

İçinde Jx ve Jx Pro da var. Tabloyu tam anlayamadım çarpı işareti vs. ama Jx için 22 numara (click değil) sanırım.

Anlayan biri varsa tabloyu yorumlayabilir mi? çarpı,çizgi, daire falan var.

Kaynak:

Bu tabla WLCT de kullanılan kahveler ile ilgili.

Bu kadar detaya inmek yerine, elinizde kruve de varken, kendinize kolayca bir başlangıç ayarı bulabilirsiniz. Başkalarının kullandığı ayar, sizin için doğru olmayabilir.

O grafikler Box and Whisker Chart diye geçer. Ortalamayı, alt ve üst değerleri, persentilleri, vs gösterir.

@teyyaredenkahve abi inceleme muazzam olmuş eline sağlık.Çok detaylı.Olumsuz bulduğun şeyler de hep ergonomi için düşunülmüş sen daha iyi bilirsin.Gordugum kadariyla pudra kivaminda bile kaymak gibi dönuyor.Comandanteyle o kıvama inmek istesem alet elimde durmaz fırlar tıkanır durur.Şuan comandantenin desteğinden başka artisi kalmadi bana göre .Red clixle 2500 diye düşünülürse hiç mantıklı değil.Çok çok sağlam muhendislik var.Bu biraz boş golf polo araçların ulkemizde yok satmasına benzedi bence.Tok kapı sesi muhabbeti yani basit ama işini yapan.Uzun dönem kullanimi da sorunsuzsa bence mükemmel olmuş.3 rulaman koymakta çok mantıklı. Ayar mekanizması komple sökülmesi vs hepsi de iyi duşunulmuş

1 seneyi aşkın kullanıyorum, hiç zor bir süreç değil. Aksine değirmene alıştıkça çok çok kolay geliyor.
Bilmeyen biri icin biraz farkli geliyor. Benim gibi pinpirikli birisi icin İki cizgiyi denk getirmek acaba sorulari olabilir gibi geldi. Ancak daha once dedigim gibi degirmen muhtesem duruyor. Kalinlik ayarlamadaki kolaylik cok cezbedici. İndirimdeki fiyatida gayet makuldu.

Bilmeyen biri icin biraz farkli geliyor. Benim gibi pinpirikli birisi icin İki cizgiyi denk getirmek acaba sorulari olabilir gibi geldi. Ancak daha once dedigim gibi degirmen muhtesem duruyor. Kalinlik ayarlamadaki kolaylik cok cezbedici. İndirimdeki fiyatida gayet makuldu.
Hocam eline almadan önce öyle geliyor ama emin ol 1 günde alışıyorsun

Benim de JX-pro değirmenim bugün geldi. Kalibrasyonunu çok sevdim. Bana basit geldi. Ayrıca ayarlaması aşırı pratik. Espresso konusunda çok başarılı sonuç aldım. Sadece değirmende statikleşme sorunu olduğunu söyleyebilirim. Çekim konusunda çok üst düzey sonuç veriyor.

Comandante ile karşılaştırdığımda ince çekimlerde çok daha rahat öğütülüyor. Bir kinu hissiyatı var değirmende...

Pour over da denedim o da gayet çok başarılı ama dürüst olmak gerekirse jx pro pour over demlemelerinde comandante kadar iyi değil. Espresso öğütümlerinde ise tam tersi öne geçiyor gibi gözüküyor. Lakin pour overda da gayet yeterli sonuç verdi bana. Espresso için önümüzdeki haftalarda boş bir vaktimde ek-43 den çekim yaparak ikisinin bardaktaki sonucunu kıyaslayacağım.

Ekli dosyalar

• dems coffeee.jpg
    dems coffeee.jpg
    72.3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
@teyyaredenkahve abi inceleme muazzam olmuş eline sağlık.Çok detaylı.Olumsuz bulduğun şeyler de hep ergonomi için düşunülmüş sen daha iyi bilirsin.Gordugum kadariyla pudra kivaminda bile kaymak gibi dönuyor.Comandanteyle o kıvama inmek istesem alet elimde durmaz fırlar tıkanır durur.Şuan comandantenin desteğinden başka artisi kalmadi bana göre .Red clixle 2500 diye düşünülürse hiç mantıklı değil.Çok çok sağlam muhendislik var.Bu biraz boş golf polo araçların ulkemizde yok satmasına benzedi bence.Tok kapı sesi muhabbeti yani basit ama işini yapan.Uzun dönem kullanimi da sorunsuzsa bence mükemmel olmuş.3 rulaman koymakta çok mantıklı. Ayar mekanizması komple sökülmesi vs hepsi de iyi duşunulmuş
Teşekkür ederim Emre. Elimden geldiğince detaylı incelemeye çalıştım. Comandante ile ufak bir elek testi de yaptım. El değirmenleri ile ilgili bilgiler de verdim.

Youtuba a da yorum yazabilirsiniz :)

Son düzenleme:
Ben bu değirmenlerin klik sistemini hala tam olarak anlamadım :D Konuyu her gördüğümde tekrar araştırmaya başlayıp sonra beceremeyince vazgeçiyorum. En sonunda değirmeni sırf çözebilmek için bir tane de ben alacağım o olacak :D

Geri