• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Jx pro mu aldınız? 😃
evet fiyatı çok uygun geldi aldım, specialitayı aratmazsa ayda iki çeşit kahve içiyorum biri genelde medium - dark arası oluyor biri de açık kavruma daha yakın. specialitada bir kademeyi aşan öğütüm ayarı yapmam gerekebiliyor :) bakalım umarım öğütüm süresiyle, kullanım keyfiyle mutlu eder.
cmd espresso için pek efektif çalışmıyordu.

evet fiyatı çok uygun geldi aldım, specialitayı aratmazsa ayda iki çeşit kahve içiyorum biri genelde medium - dark arası oluyor biri de açık kavruma daha yakın. specialitada bir kademeyi aşan öğütüm ayarı yapmam gerekebiliyor :) bakalım umarım öğütüm süresiyle, kullanım keyfiyle mutlu eder.
cmd espresso için pek efektif çalışmıyordu.
Bende aynısından aldım bakalım heyecanla bekliyorum. Umarım espresso'da istenen performansı verir

Kararsızlıktan alamadım birşey. Türk kahvesi, moka pot, sifon ve french press gibi geniş bir aralıkta, en az tozu üretecek ve en homojen parçacık boyutu dağılımını yakalayacak değirmen şu seçeneklerden hangisidir?

-Molent G50
-1zpresso JX (espresso yapmadığım için prodaki çok daha hassas ayar imkanına ihtiyacım yok)
-Timemore slim plus
-Timemore G1 plus

Kararsızlıktan alamadım birşey. Türk kahvesi, moka pot, sifon ve french press gibi geniş bir aralıkta, en az tozu üretecek ve en homojen parçacık boyutu dağılımını yakalayacak değirmen şu seçeneklerden hangisidir?

-Molent G50
-1zpresso JX (espresso yapmadığım için prodaki çok daha hassas ayar imkanına ihtiyacım yok)
-Timemore slim plus
-Timemore G1 plus
Verdiğiniz kriterlere göre Molent G50 daha mantıklı gibi geldi

Fiyatı ve yerli olması sebebiyle benim de aklıma yatan o fakat bir kere alıp, evladiyelik kullanmak amacıyla, özellikle JX'in kaliteli yapısı cezbediyor. :unsure:

Fiyatı ve yerli olması sebebiyle benim de aklıma yatan o fakat bir kere alıp, evladiyelik kullanmak amacıyla, özellikle JX'in kaliteli yapısı cezbediyor. :unsure:
Ben bu konuyu 1 aydır araştırıyorum, şahsi tercihim şu yönde oldu, öncelikle Molent'in renkleri çok cezbetti, ekipmanlarımla da uyuyordu, o yüzden çok istiyordum. Molent konusunu baştan sona kadar okudum, arada toz konusunda şikayetçi olanlar vardı, her ne kadar toz değil tadım testi önemli deseler de Molent'in benim Sözen değirmenle aynı oranda toz çıkarmasını görünce çok canım sıkıldı, illa ki toz testi de önemlidir bence.

Ben Jx siparişi verdim, çünkü sadece pour over demlemeler yapıyorum, tip olarak hala Molent daha güzel geliyor :D Jx tasarımını pek begenemedim.

Ama senin demleme aralığına da en ideal Molent gider bence.

Ben de JX değirmeni aldım. Sadece pour over yöntemleri kullandığım için işimi göreceğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler! :)

Hayırlı olsun öncelikle. Molent'i tam tersi az toz çıkarıyor diye biliyordum. C2-Comandante-G50 testindeki pour over öğütümü elek testinde az toz molentteydi diye hatırlıyorum hatta.

Şuan kullandığım sözen'le bir tek türk kahvesinde sorun yaşamıyorum. :D Moka pot için kötü. Sifon ve french press için de tozu mutfak eleğiyle eleyince iş görüyor. Bu yüzden artık düzgün bir değirmene geçmek istiyorum.

JX, indirim ve peşin fiyatına 6 taksit avantajıyla G50'yle fiyat farkını kapatıyor aslında baya. Fakat satış sonrası destek nasıl oluyor bilmiyorum. Kapanmadığı sürece Molent'in bu konuda avantajı var.

Evde Comandante kullandığım için araçta bulundurduğum v60 seti içinde 2. Cmd’yi almaktı niyetim ama bi şans verelim dedim ve az önce bir JX modelide ben sipariş ettim bakalım, ki kısa süre önce Timemore Slim S kullanıyordum onunlada mutluydum, değişik ekipmanlar denemeyi seviyorum, hepimize tekrar hayırlı olsun.

Evde Comandante kullandığım için araçta bulundurduğum v60 seti içinde 2. Cmd’yi almaktı niyetim ama bi şans verelim dedim ve az önce bir JX modelide ben sipariş ettim bakalım, ki kısa süre önce Timemore Slim S kullanıyordum onunlada mutluydum, değişik ekipmanlar denemeyi seviyorum, hepimize tekrar hayırlı olsun.
Bir karşılaştırma inceleme bekliyoruz o zaman hocam

Q2 muadili Timemore Nano çok daha tatlı bence :D
espresso için elektrikli öğütücüm var, sadece pour over için yeter yazıyordu o yüzden aldım indirimi görünce. siz böyle diyince biraz pişman oldum, hata mı yaptık acaba? hayır, forumdan da yardım alamayacağız gibi "q2 mi ıyhhh ne kadar banal" der gibi bakılıyor şu an. walla biri çıkıp abi onla karabiber bile öğütemezsin dicek diye çok korkuyorum.

espresso için elektrikli öğütücüm var, sadece pour over için yeter yazıyordu o yüzden aldım indirimi görünce. siz böyle diyince biraz pişman oldum, hata mı yaptık acaba? hayır, forumdan da yardım alamayacağız gibi "q2 mi ıyhhh ne kadar banal" der gibi bakılıyor şu an. walla biri çıkıp abi onla karabiber bile öğütemezsin dicek diye çok korkuyorum.
Gayet iyi kotu diyen yok.Bu varsayim nerden çikti.İndirimli fiyatina slim bile alınamîyorken mantklı olmuş

Biz de dün akşam Sözenden sıkılmış bir arkadaşıma Q2 aldık sadece tek kişilik pour over yaptığı için jx den daha mantıklı geldi :)

Geri