• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Yaklaşık 1 aydır ikinci değirmen olarak q2s kullanıyorum. Taban çapının dar olması ve öğütme kolunun uzun olmasından dolayı en ufak darbede devriliyor. Doz kabını çıkardığımda ise hiç dik durmuyor zaten, yan yatırmam gerekiyor. Bunu fark ettiğimden beri buna uygun kullanıyorum, dolayısıyla sorun değil. Küçük ve hızlı olması için böyle olması gerekiyor belli ki.

Geçenlerde izlediğim bir zp6 videosunda da aynı sorundan bahsediyordu. Neredeyse çoğu 1zpresso değirmenin tasarımı bu açıdan benzer olduğu için merak ediyorum; bütün 1zpressolarda bu sıkıntı var mı? Eğer varsa bununla nasıl mücadele ediyorsunuz?

Yaklaşık 1 aydır ikinci değirmen olarak q2s kullanıyorum. Taban çapının dar olması ve öğütme kolunun uzun olmasından dolayı en ufak darbede devriliyor. Doz kabını çıkardığımda ise hiç dik durmuyor zaten, yan yatırmam gerekiyor. Bunu fark ettiğimden beri buna uygun kullanıyorum, dolayısıyla sorun değil. Küçük ve hızlı olması için böyle olması gerekiyor belli ki.

Geçenlerde izlediğim bir zp6 videosunda da aynı sorundan bahsediyordu. Neredeyse çoğu 1zpresso değirmenin tasarımı bu açıdan benzer olduğu için merak ediyorum; bütün 1zpressolarda bu sıkıntı var mı? Eğer varsa bununla nasıl mücadele ediyorsunuz?
Ben dosing cup olarak kullandığım altı düz kasemsi şeye koyuyorum altını çıkarınca genelde devrilmiyo ama çok nadir devriliyo zaten benim gözlemlediğim kadarıyla. İki farklı Q2'de de biraz dikkatsiz koyunca devrildiği oldu ama 5-10 kere. S'lerin kolu farklı ama bendeki S değil, klasik kol(ki bence daha güzel). Devrilmesin diye ayrıca dikkat etmiyorum koyarken ama biraz daha ortasından tutuyorum koyarken, genelde de altını çıkardıysam yan koyuyorum ama o daha çok masaya toz düşmesin diye.

Ben dosing cup olarak kullandığım altı düz kasemsi şeye koyuyorum altını çıkarınca genelde devrilmiyo ama çok nadir devriliyo zaten benim gözlemlediğim kadarıyla. İki farklı Q2'de de biraz dikkatsiz koyunca devrildiği oldu ama 5-10 kere. S'lerin kolu farklı ama bendeki S değil, klasik kol(ki bence daha güzel). Devrilmesin diye ayrıca dikkat etmiyorum koyarken ama biraz daha ortasından tutuyorum koyarken, genelde de altını çıkardıysam yan koyuyorum ama o daha çok masaya toz düşmesin diye.
s modellerin ortasındaki o mekanizma denge açısından ekstra sorun yaratıyor olabilir hakikaten. Zaten kolu kırınca denge açısından net biçimde olumlu bir fark oluyor. Yalnız şu ilk kısmı anlayamadım hocam biraz daha açar mısınız?
Ben dosing cup olarak kullandığım altı düz kasemsi şeye koyuyorum

azizim öğütme bittikten sonra kolu çıkartmaya alışacaksın bütün dertlerin biter.

s modellerin ortasındaki o mekanizma denge açısından ekstra sorun yaratıyor olabilir hakikaten. Zaten kolu kırınca denge açısından net biçimde olumlu bir fark oluyor. Yalnız şu ilk kısmı anlayamadım hocam biraz daha açar mısınız?
Çekirdekleri tartarken kullandığım kase gibi bi şey var ya ondan bahsettim, öğütücünün bi parcası değil. Alt hazneyi çıkartıp kenara koyduysam demlemeden önce, o arada öğütücünün üst yarısını da o kaseye yerleştiriyorum ayar mekanizması etrafındaki tezgaha dökülmesin diye.
s modellerin ortasındaki o mekanizma denge açısından ekstra sorun yaratıyor olabilir hakikaten.
S modellerin o kolunu görmedim ama normal kollar da benim tecrübe ettiğim kadarıyla çok nadiren dengesizlik yaratabiliyor dediğiniz gibi taban çapından olabilir ama X-pro aynı burr benzer taban çapında olmasına rağmen daha uzun mesela sık olan bi şey olsa çok insan şikayet ederdi diye düşünüyorum.

Bunu evet olarak algılıyorum hocam? 😀
Benim değirmenler ağır abi öyle sağa sola devrilmiyor, K-Ultra zaten her şartta 50'lik mermi kovanı gibi dimdik duruyor, x-pro da fena değil, kol açıkken hazne de yoksa biraz dikkatsiz davranınca atıyor kendini sağa sola, kol katlı ise hazne olmayınca topuz biraz aşağıda kalıyor pizza kulesi gibi duruyor değirmen.

JX Manual'de böyle bir sıkıntı hiç yaşamadım. Kendiliğinden düşeceğini sanmıyorum. X-pro S'de de kendiliğinden düştüğüne denk gelmedim ama fizik kurallarının sınırında kaldığını anlayabiliyorum. Dokunsam düşecek modunda kalıyor sürekli.

Ben K-PRO'da böyle bir sorun yaşamadım hiç. Evet bazen düştü düşecek gibi geliyor ama hiç düşmedi.

Arkadaşlar merhaba, forumdaki arkadaşlarla yaptığım istişare sonucunda k- ultra satın aldım. Çoğu reçetede bildiğiniz üzere cmd baz alınıyor. İki öğütücünün bire bir gelen click sayısı var mı ya da k ultra için reçete bilgisi kimden alabilirim?

Arkadaşlar merhaba, forumdaki arkadaşlarla yaptığım istişare sonucunda k- ultra satın aldım. Çoğu reçetede bildiğiniz üzere cmd baz alınıyor. İki öğütücünün bire bir gelen click sayısı var mı ya da k ultra için reçete bilgisi kimden alabilirim?
Ben de X Proda benzer sorunları yaşadım, değirmenin bize verdiği aralıkları referans alarak deneme yanılmayla ve internette önerilen ayarları deneye deneye yapıyorum.

Bendeki K-ultra 8.0 ila 9.0 klik arasında pour-over demleme yapıyorum. Sizdeki farklı olabilir ancak başlangıç referansı olarak bahsettiğim klikleri kullanabilirsiniz.

Listede K Ultra yok ama K Plus var. Eğer aynı ise değerlendirebilirisiniz.

Ekli dosyalar

K ultra ile k plus aynı burr paylaşıyor. Ama klik aralıkları farklı. Takriben 10 ultra klik 9 plus klicke karşılık geliyor.
K-pro ,K-plus,K-max aynı burr setini kullanıyor ama K ultra da burr setinin güncelleme aldigini okumuştum.Hoffman'ın reddit sayfasında da 1zpressonun bunu dogruladığı geçiyordu.Urunlerin mikron araliklari da farklı,k Max 22 mikronken ultra 20 mikron hassasiyete sahip.

Geri