• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Alalı yaklaşık 4 ay oldu. İlk bir iki kullanımdan sonra çizikler meydana geldi, ki ilk başlarda ben de düzgün açılı bir şekilde takmaya çalışıyordum hazneyi. Çizikler sürekli artacak diye düşündüm ama bir yerden sonra sanıyorum hep aynı pozisyonlardan oturduğu için belli yerlerin çizikleriyle sınırlı kaldı. Açıkçası bir iki hafta sonra çok da rahatsız etmemeye başladı, şimdilerde değirmeni hazneye herhangi bir açıdan yaklaştırarak kendi kendine yerine oturmasını bekliyorum.
Bendeki çizikler alt haznenin içinde müsait olduğumda fotoğraf atıcam. Sanırım bende daha ciddi bir sıkıntı var :D

Bendeki durum baya ciddi gibi dems coffee konu ile ilgileneceğini belirtti.

Ekli dosyalar

• 20221130_000345-min.jpg
    20221130_000345-min.jpg
    76.9 KB · Görüntüleme: 131
  • 20221130_000351-min.jpg
    20221130_000351-min.jpg
    112.5 KB · Görüntüleme: 121
  • 20221130_001057-min.jpg
    20221130_001057-min.jpg
    69.3 KB · Görüntüleme: 117
  • 20221130_001100-min.jpg
    20221130_001100-min.jpg
    70.2 KB · Görüntüleme: 112
  • 20221130_001109-min.jpg
    20221130_001109-min.jpg
    64.6 KB · Görüntüleme: 144
3-4 günlük duruma göre XPRO'yu yorumluyorum.

Eli tam olması gerektiği gibi kavrıyor. Altın oranı bulmuşlar sanırım. Çekirdekleri kırmada hiç zorlanmıyor. Gayet rahat rahat dönüyor.
Statik derdi yok gibi , naturellerde özellikle kontrol ettim kalan giden birşey yok. Bu konuda Commandante ayarında diyebilirim.
Hızı ortalamanın üstünde. Klik mekanizması ise zaten mükemmel. Başlangıç belli son belli.
Boyutu da mini mini . Öyle K Pro gibi Commandante gibi heybetli değil. Her yere sığar.
Çanta da verilmemesi isabetli olmuş, gereksiz maliyet oluşturacaktı. Fırça geliyor ancak pompa da beklerdim. Pompaları kaliteli oluyor çünkü 1zpressonun.
Tadımda ise biraz asiditeyi öne çıkarıyor gibi yorumladım. Bu konuda zamana ihtiyaç var.
Espresso ise deneyeceğim.

Kompakt bir değirmen arayanlara çok rahat önerebilirim.

3-4 günlük duruma göre XPRO'yu yorumluyorum.

Eli tam olması gerektiği gibi kavrıyor. Altın oranı bulmuşlar sanırım. Çekirdekleri kırmada hiç zorlanmıyor. Gayet rahat rahat dönüyor.
Statik derdi yok gibi , naturellerde özellikle kontrol ettim kalan giden birşey yok. Bu konuda Commandante ayarında diyebilirim.
Hızı ortalamanın üstünde. Klik mekanizması ise zaten mükemmel. Başlangıç belli son belli.
Boyutu da mini mini . Öyle K Pro gibi Commandante gibi heybetli değil. Her yere sığar.
Çanta da verilmemesi isabetli olmuş, gereksiz maliyet oluşturacaktı. Fırça geliyor ancak pompa da beklerdim. Pompaları kaliteli oluyor çünkü 1zpressonun.
Tadımda ise biraz asiditeyi öne çıkarıyor gibi yorumladım. Bu konuda zamana ihtiyaç var.
Espresso ise deneyeceğim.

Kompakt bir değirmen arayanlara çok rahat önerebilirim.
Dün elime ulaştı. Bugün parçalarına ayırdım inceledim. Kendi başlığını açıp bir inceleme yazacağım birkaç güne. Orada deneyimlerimizi paylaşırız.
IMG_20221202_221939.jpgIMG_20221202_221958.jpg

Herkese selam! 1zpresso zp6 sipariş etmeyi planlayan var mı? DEMS'e ulaştım ve bana şimdilik sadece 1zpresso web sitesinde satılacağını söylediler. Türkiye'de yaşayan bir yabancıyım. Öğütücünün kendisi 199$'a mal olursa ne kadar gümrük vergisi ödemem gerekeceğini söyler misiniz?

Herkese selam! 1zpresso zp6 sipariş etmeyi planlayan var mı? DEMS'e ulaştım ve bana şimdilik sadece 1zpresso web sitesinde satılacağını söylediler. Türkiye'de yaşayan bir yabancıyım. Öğütücünün kendisi 199$'a mal olursa ne kadar gümrük vergisi ödemem gerekeceğini söyler misiniz?
Avrupa dışı ülkelerden gelen gönderiler için %30 vergi ödenir ancak 150 euro üstü ürünlerin gümrükten geçişi artık yasak. Sipariş etmemenizi tavsiye ederim.

Ben de bekliyorum ancak @nuclearmoonrise a katılıyorum, sıkıntı olur. Risk almaya gerek yok diye düşünüyorum.

Bir de yorumları çok iyi zp6'nın. Yakında üretimi daha çok artar. Aynı öğütücülü ama kplus bünyesinde falan üretmeye başlarlar muhtemelen, daha da ilgi çekici versiyonları gelecektir.

Avrupa dışı ülkelerden gelen gönderiler için %30 vergi ödenir ancak 150 euro üstü ürünlerin gümrükten geçişi artık yasak. Sipariş etmemenizi tavsiye ederim.
150€ üstü ürünlerin gümrükten geçişi yasak değil, ithalat gümrüğüne tabi olarak ürünü alabilirsiniz. Vergiyi hesaplarken %30 olarak değil en az %50 olarak hesaplayınız. Ayrıca masraf olarak gelen taşımacılık şirketine göre vekalet ve ithalat evrakları ile birlikte ürünü ithalat kapsamında gümrükten çekebilirsiniz ancak 200€ olan bir ürün için neredeyse 200€ daha masraf yapmak durumunda kalabilirsiniz.

JMax kullaniyorum, espresso icin almistim fakat bu sure icinde filtreye de fazlasiyla merak saldim. Cikan fine'lari nasil azaltabilirim, suanda elekten gecirmek mantikli bir yontem mi mesela?

JMax kullaniyorum, espresso icin almistim fakat bu sure icinde filtreye de fazlasiyla merak saldim. Cikan fine'lari nasil azaltabilirim, suanda elekten gecirmek mantikli bir yontem mi mesela?
Nacizane tavsiyem; j-max forumda satın. Yerine K-max alın. Üstüne çok koymazsınız en fazla 1000 tl belki.

Ben de zamanla filtre kahveyi azımsanmayacak düzeyde (yine de espressodan daha az) tüketeceğimi düşünüyorum. Ben de espresso için geçen günlerde J-max aldım. Eğer filtreyi daha fazla tüketmeye başlarsam, ek olarak timemore C3 veya 1zpresso q2 alırım diye düşünüyorum. Eğer bütçe varsa iki farklı tüketim için de birer değirmenin şart olduğunu düşünüyorum çünkü ikisi de çok farklı değişkenlerin olduğu kahve demleme şekilleri. Eğer J-max yerine K-max alırsanız, espresso özelinde J-max'in espresso için sunduğu birçok özelliği o değirmende bulamayabilirsiniz. Ben bu konuyu çok araştırdım ve şu sonuca vardım: Şu an piyasada iki demleme alanı için çok verimli (geçiş ayarı kolaylığı, öğütme niteliği, öğütme hızı ve ince ayar seçenekleri gibi kriterler göz önüne alındığında) bir değirmen yok.

Şu an piyasada iki demleme alanı için çok verimli (geçiş ayarı kolaylığı, öğütme niteliği, öğütme hızı ve ince ayar seçenekleri gibi kriterler göz önüne alındığında) bir değirmen yok.
JX-Pro tam da bu özellikleri karşılıyor aktif olarak kullanıyorum. 12.5 mikron espresso için çok iyi bir aralık ayrıca filtre için de çok uygun öğütüm sağlıyor.

19 ocakta jx ve q2 nin çevirme kolunu yeni serilerdeki gibi yapmışlar isimlerine de "s" eklenmişler. Muhtemelen comandante ile olan yasal süreçten dolayı avrupa pazarı daha fazla kesintiye uğramasın istediler.
Şu anda amazondan sipariş verilebiliyor her iki model de, üstelik tr fiyatına göre bir tık uygun olarak.

Jx S

Q2 S

19 ocakta jx ve q2 nin çevirme kolunu yeni serilerdeki gibi yapmışlar isimlerine de "s" eklenmişler. Muhtemelen comandante ile olan yasal süreçten dolayı avrupa pazarı daha fazla kesintiye uğramasın istediler.
Şu anda amazondan sipariş verilebiliyor her iki model de, üstelik tr fiyatına göre bir tık uygun olarak.

Jx S

Q2 S
CMDT ile olan yasal süreç hakkında bir link falan var mıdır?

Jx S

Q2 S
Hoş olmamış bence garip duruyor 😅

Bir arkadaşım için değirmen bakıyoruz çok bütçesi olmadığı için Timemore c3 düşünüyor fakat aynı fiyatlara fazla kullanılmamış jx pro getiriyormuş arkadaşı yurtdışından sizce hangisi özellikle pour over için uygundur jx pro avantajı espresso için de kullanılabilir sonrasında o seçenek de var

Geri