• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Dediğinizin aksine J Max, jx prodan daha iyi ve daha az tozlu öğütüyor. Ha derseniz ki ben sürekli filtre-pour over tüketiyorum o zaman burada Comandante ön plana çıkar ve alın geçin derim. Espresso ve Filtre arası sürekli geçiş yapacaksanız ise de J max iyidir.
Daha yanıltıcı bir mesaj olamazdı. Arkadaş üstte ekran görüntüsü atmış ama ekleme yapayım. Toz çıkarmasının yanında sunduğu geniş klik aralığı filtre için bezdirici, kafa karıştırıcı olabilir. Tam aksine bu değirmeni sadece veya en çok espresso için kullananlar almalı.

Daha önce kısa bir süre jxpro kullandım j max da denedim geçtiğimiz gün. Bana filtrede daha başarılı geldi J max. Tozlu deyince o yüzden anlam veremedim, bilemiyorum belki daha tozlu ama partikül dağılımı olarak filtreye daha uygun olabilir. Bunların dışında 1zpresso ailesinde K plus filtre olarak en iyisi deniyor bu arada ama onu denemedim. Bıçak olarak da Comandantenin bıçağının kesme açılarını uygulamaya çalışmışlar bu yüzden ona yakın bir bardak verebilir gibi.
Galiba en iyisi bu konuda bir sifter testi yapmak. @teyyaredenkahve yapar ise sonucu net görebiliriz aslında:)

Son düzenleme:
Daha yanıltıcı bir mesaj olamazdı. Arkadaş üstte ekran görüntüsü atmış ama ekleme yapayım. Toz çıkarmasının yanında sunduğu geniş klik aralığı filtre için bezdirici, kafa karıştırıcı olabilir. Tam aksine bu değirmeni sadece veya en çok espresso için kullananlar almalı.
Evet bu söylediğinizi de duymuştum. Katılıyorum ve JX Pro daha uygun olur diyorum. Arkadaşımız espressoya henüz başlamamış çünkü. Başlasaydı ve bir çok kahve deneyip her biri için sweet spot'u arıyor ama bulamıyor olsaydı tersini söylerdim. Ama bu durumda pro mantıklı.

Yanıltmak gibi bir amacım yok. Bir üstteki mesajımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bıçak kesme açısı olarak az da olsa iki öğütücü arasında fark var bu yüzden ben aksine filtre de daha başarılı buldum J max'i.

J-Max’ımı teslim aldım. Çok şık, canınız çekmesin diye fotoğrafını atmıyorum.

Yanıltmak gibi bir amacım yok. Bir üstteki mesajımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bıçak kesme açısı olarak az da olsa iki öğütücü arasında fark var bu yüzden ben aksine filtre de daha başarılı buldum J max'i.
Amacınız olduğunu söylemedim. Mesajınız değirmeni araştıran birini yanlış yönlendirebilir demek istedim. Dikkatli olmakta fayda var sadece.

Bu arada söylediğiniz gibi hiç de toz çıkarmıyor diyen inceleme videoları var. Soran arkadaş açısından bakarsak bu noktada bir belirsizlik olsa da ayar konusunda sıkıntı yaratacağı neredeyse kesin. Bu durumda pro daha mantıklı duruyor fikrimce.

Toz çıkarmasının yanında sunduğu geniş klik aralığı filtre için bezdirici, kafa karıştırıcı olabilir.
20-30 klik çevirmekten çok daha az kafa karıştırıcı ve bezdirici değil.

incelememde sıfırlayıp, ayarlamıştım. K serisi gibi tek turda tüm ayarlar yok. Her değirmenin artısı eksisi var. Amaca uygun almak lazım.

Alttan ayar mekanizmaları değirmenlerde de 2-3 tur çeviriyoruz.

Elimde JX Pro yok ama önümüzdeki günlerde deneyip paylaşabilirim.

Kesici geometrileri bu denli benzer değirmenlerde fincanda farkları algılamak o kadar zor ki...

Hem J Max, hem Comandanteyi sürekli kullanıyorum.

Sifter demek istemiştim harfleri karıştırmışım. İnceleme olursa çok seviniriz, şimdiden teşekkürler.

Merhabalar bende K-Pro yu teslim aldım ^^ Değirmen çok güzel sadece topuz kısmı sabit değil, biraz fazla dönüyor.Değirmen işine yeni girdiğim için bu değirmenin kendi özelliği mi yoksa minik bir kusur mu pek emin olamadım .Yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar bende K-Pro yu teslim aldım ^^ Değirmen çok güzel sadece topuz kısmı sabit değil, biraz fazla dönüyor.Değirmen işine yeni girdiğim için bu değirmenin kendi özelliği mi yoksa minik bir kusur mu pek emin olamadım .Yardımcı olabilir misiniz?
Nasıl bir dönme biraz daha detaylı bilgi verirseniz akşam bendeki k-pro ile kıyaslayıp bilgi verebilirim.

Benim K-Pro da ayni sekilde fildir fildir dondurebiliyorum😀

Geri