• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bende k-proyla dün 15gr 78 klikte cascavel verde öğütüm biraz tozlu çıktı fotoğrafını çekmedim birkaç deneme daha yapmadan yorum yapmayayım diye. @teyyaredenkahve videosunda elek testlerinden bahsederken elek testlerine güvenmemeli bazı klik aralarında toz yapabilir demişti siz ne düşünüyorsunuz🤔

Bende k-proyla dün 15gr 78 klikte cascavel verde öğütüm biraz tozlu çıktı fotoğrafını çekmedim birkaç deneme daha yapmadan yorum yapmayayım diye. @teyyaredenkahve videosunda elek testlerinden bahsederken elek testlerine güvenmemeli bazı klik aralarında toz yapabilir demişti siz ne düşünüyorsunuz🤔
elek testlerinde bazen 1 klik bile çok fark ediyor.

Atıyorum X klikte 55% elek arası varsa, X+1 klikte bir anda 48% lere düşebiliyor.

K-Pro'da bende de çok hızlı öğütüm. Az önce filtre kavrum Null - Turaco öğüttüm Türk kahvesi ayarında. 12 gram, 20 click'te 33 saniye sürdü. Levent Bey'in videosunda 10 gram, 25 click'te 2:15 sürüyor. Bu kadar fark olmasının sebebini çözemedim ben de.
Daha oncede belirttim benim 73-75 klik 15 gram kahve bukadar suruyor. 12 gram 25 klik tk icin 2 dk alti daha goremedim. Hele 20 klikte 10dk surmustu ilk denemem bir daha o seviyeye dusmedim tk sinde.

0 noktasına ben getiremiyorum ama gelebileceğini de düşünmüyorum, herkesinki farklıdır diye düşündüm. Benimki ya 1 ya da 6ya denk geliyo. Bu ikisi dışında hiç gelmedi
Adım 1. Degirmeni sökün ve rulman yatağının altında nokta olan tarafı , nokta olan direge hizalayın.Uzerine rulmani koyun.Uzerine klik sistemini takın ve sıkın.Bu noktada milin düz tarafı sola bakacak şekilde olacak.
Eğer bu şekilde 1 e denk geliyorsa 2. Adıma geçin.
6 ya denk geliyorsa noktalar çakışmasın tam tersine koyun ve kapatın.1 e denk geldigini gorduyseniz adim 2 ye geçin.

adım 2: degirmeni sökün.1 e gelecek şekilde rulman yataklarini koyun.Klik sistemini sonuna kadar sıkıp 1 klik geriye gelin.Somunu takıp sıkın. 0 a gelecek.
Yani o klik sistemi boşuna değil buna yarıyor

elek testlerinde bazen 1 klik bile çok fark ediyor.

Atıyorum X klikte 55% elek arası varsa, X+1 klikte bir anda 48% lere düşebiliyor.
Yatak biraz çamurlu gelmişti dün biraz endişe ettim açıkçası acaba benim değirmende de bir farklılık var diye düşündüm. Hemen videoyu tekrar tekrar izledim öğütüm numunelerini ve elek testlerini.. vs :)
değirmeni yeni yeni tanımaya, huyunu suyunu öğrenmeye çalışıyorum bugün farklı bir klikte denedim dünkü 78 kliğe göre gözle görünür çamurlaşma azaldı deneye deneye öğreneceğiz :)

Yatak biraz çamurlu gelmişti dün biraz endişe ettim açıkçası acaba benim değirmende de bir farklılık var diye düşündüm. Hemen videoyu tekrar tekrar izledim öğütüm numunelerini ve elek testlerini.. vs :)
değirmeni yeni yeni tanımaya, huyunu suyunu öğrenmeye çalışıyorum bugün farklı bir klikte denedim dünkü 78 kliğe göre gözle görünür çamurlaşma azaldı deneye deneye öğreneceğiz :)
Kinu'yu yeni inceledim, Comandante bayadır kullanıyorum, 1Zpresso, Chestnut X derken... dediğim gibi her değirmenin optimum aralıkları var. Elek arası değerler ciddi oranda değişse de, toz miktarları o oranda değişmiyor.

Bazı kahvelerde çamur oluyor, ondan kaçış yok ama her kahvede çamurumsu tabaka oluyorsa ve öğütüm ayarı çok ince değilse, o zaman suçu değirmende aramak lazım.

Güle güle kullanın :)

Dün k-pro da null cascavel verde 78 klikte çamurlaşma olmuştu timemore crystal eye'da
Biraz önce aileme clever dripperla 2 demleme yaptım,
(bu arada 30 gram kahveyi rahat rahat 75 klikte 45 saniyede öğütüm)
Soldaki 75 klik montag antique
Sağdaki 78 klik petra acme

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210625_234015_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210625_234015_com.android.gallery3d.jpg
    49.3 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_20210625_233956_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210625_233956_com.android.gallery3d.jpg
    53.9 KB · Görüntüleme: 74
Merhabalar k-pro 75 klik 15gr null Turaco çıplak gözle bana az biraz çamurlu geldi (daha önce 78 klikte demlediğim cascavel bariz çamurluydu) siz ne düşünüyorsunuz normal mi? 🤔
Demleme sonunda vişne ve tatlı notaları almamla birlikte hafif bir bitterlik eşlik etti

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210626_222007_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210626_222007_com.android.gallery3d.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20210626_221932_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210626_221932_com.android.gallery3d.jpg
    78.5 KB · Görüntüleme: 37
IMG-20210627-WA0002.jpgIMG-20210627-WA0001.jpgIMG-20210627-WA0000.jpg
Bugun K-PRO da 20 klick te 11 gram MONTAG obraje cekmeye calistim. Sonuc tam bir husran oldu benim icin. Video çekmeye baslamistim ama hem kolum yoruldu hemde 18 dk gibi bir surede zor bitti oda 15.dk dan sonra 25klick e alip devam ettim. 0.5 gram eksik cikti dokerken. Statikten kalan parcalari temizlemek icin ayari yukseltmrk istedigimde takila takila cevirebildim onda da 74. Ayarda sanki sona gelmis gibi takilma yapti bende icini actim manzara resimlerdeki gibiydi. Daha oncede 20 click e dustuydum ve 10dkyi bulmustu sure,buradada paylasmistim fakat video ekleyemedim. Bu sebeble tk icin hep 25 clickte cekiyordum fakat yukarda biri 33 sn ye sürdü diyince bir daha denemek istedim. 25click tede 2dk yi rahat buluyorum.

Geri