• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Çok bilgili olduğumu iddia edemem ama en çok araştırdığım ekipmandı sonra biraz özel ilgim oluştu, yarın öbür gün ben de bir kahve değirmeni tasarımı ve girişiminde bulunacağım diye korkuyorum :D.

Başka kullanıcıların kullanım deneyimleri üzerinden şöyle diyebilirim, genelde tıpkı araba motorlarında pistonların biraz aşındırılması (break-in, veya değirmenlerde "ourcoffeeshelter"ın dediği gibi 'seasoning the burr') süreci olduğu gibi (hatta bu yüzden bazı motorlar fabrikada bu süreçten geçirilirken bazı arabaların kullanıcı kılavuzunda belli bir kilometre kullanıma kadar belli bir deviri geçmemesi tavsiye edilir) değirmen burrlerinde de böyle bir durum var gibi duruyor. Reddit'de de r/coffee de gördüğüm kadarıyla bazı değirmenler belli bir kullanım süresinden sonra tam performansına ulaşıyormuş. Mesela bununla ilgili bir kaç gönderi var burrlerin uçlarının kendine katlanıyormuş gibi göründüğüyle alakalı (bu tamamen normalmiş bu arada, aşağıdaki linklerden siz de inceleyin çünkü içinize kurt düşürmek kesinlikle istemem). Büyük ihtimalle fabrika çıkışı burr uçları fazla keskin olduğu için biraz kullanım süresi gerekli miktarda aşıma uğrayıp en iyi performansını sunmaya başlıyor. Size tavsiye edilen 1kg ince öğütüm bu işlemi daha hızlı gerçekleştirebilir ama bence en iyisi normal kullanımızla zamanla gerekli aşınmaya ulaşması.

Böyle söyleyince mantıklı geldi 😃
Siz bu konuda baya bilgili gibisiniz :)

Bendeki Jx toz üretimi konusunda biraz hayal kırıklığı yaşattı. Aldığımdan beri araştırıyorum, satıp jx pro alma düşüncesine girdim hatta. Sonra instagramda "ourcoffeeshelter" sayfası da Jx almış onunla iletişime geçmiştim. Bu arkadaş "Seasoning the burr" diye bir olaydan bahsediyor, 1 KG ucuz kahve al, TK ayarında öğüt, burr gerçek performansına gelir diyor, böyle bir şey var mı? Çok keskin burr çok toz üretiyormuş. Yabancı sitelerde sayfalarca yazılmış bu konuda, bizim forumda hiç konuşulmamış, merak ettim doğrusu, böyle bir şey varsa deneyeceğim.
1 kg kahve alıp heba etmektense, çok takılmayın normal olarak kahve öğütmeye devam edin zaten belli bir zaman sonra burr kendine gelecektir. Yazık günah 1kg kahve az değil 😬

Böyle söyleyince mantıklı geldi 😃

1 kg kahve alıp heba etmektense, çok takılmayın normal olarak kahve öğütmeye devam edin zaten belli bir zaman sonra burr kendine gelecektir. Yazık günah 1kg kahve az değil 😬
Hocam kilosu 30 lira olan kahvelerden kullanılabilir 😂

Bu video Jx-pro isteyen arkadaşlar için bence faydalı olabilir. Ben hala çok memnunum değirmenden.

Kendim için konuşayım I dont know english :=) @crwnts

İleriye dönük manuel bir espresso makinasına geçiş yapmak istediğim için JX Pro yu bugün sipariş edeceğim.

Tarafında dahil olmak üzere yorum yapan tüm forumdaşlarımıza çok teşekkür ederim 😊

Kendim için konuşayım I dont know english :=) @crwnts

İleriye dönük manuel bir espresso makinasına geçiş yapmak istediğim için JX Pro yu bugün sipariş edeceğim.

Tarafında dahil olmak üzere yorum yapan tüm forumdaşlarımıza çok teşekkür ederim 😊
Merhaba. demscoffe.com belli sayıda 1ZPresso ürününde, Kahve Kulübü üyelerine kampanya yapmıştı. @NoDRaC Suat bey, Mart ayında ürünler stoğa girdiğinde tekrar bir kampanya olacağından bahsetmişti. Satın almadan önce bilgi alın isterseniz

@teyyaredenkahve Selamlar,

Nitelikli bir değirmeni açıkçası mayıs başo gibi almayı planlıyordum fakat daha doğru demleme yapma isteği bu günlerde beni fazlaca sardı.Bilgilendirme için teşekkür ederim,umarım bugün yarın sonuçlanır görüşmeler 😊

Jx pro kullananlar memnun mu? Espresso ogutumu kac dakakika suruyor 15 gram icin? Bir de ayar yeri oynama durumu vardi o ne oldu?
Ayar yeri oynama durumunu ben çözdüm onu foruma yazmamıştım ama burda açıklayayım. Karşılıklı 1Zpresso firması ile mailleştim. Sağolasun aşırı ilgili bir firmalar kendileri. Bir kaö hafta denemeden sonra sorunun bende olduğunu anladım ama sorunun ne olduğunu anlayamadık hâlâ. Şu an hiçbir sıkıntı yok her ayar arasında rahatlıkla gidip geliyorum. Sadece firma şeyi belirtti, ayar mekanizmasının olduğu o kısımda dişliler aşırı sık ve ince olduğu için biraz narin. O açıdan temizlerken bir yere çarpmamak veya zarar vermemek gerekiyor. Birde o aralara kahve tozları parçaları sıkışabiliyor. O kısmı iyi temizlemek gerekiyor. 17gr kahveyi 30-35 saniyede öğütüyorum espresso için.

Selamlar @ytghan

Belirtmiş olduğun model'den bende sipariş ettim ve pazartesi günü elime ulaşacak ve bildiğim kadarı ile öğütüm referans aralığına dair bir kart değirmen ile birlikte geliyor.Tabi ki kullanıcı deneyimleri bu karttan daha değerli fakat şu değişkede unutmamak lazım sanırım o da damak tadının ve beklentilerin kişiden kişiye göre değiştiği.Ben konu değirmeni mokapot demlemesi için aldım fakat değirmeni kullandığımda da görüşlerimi paylaşıyor olurum.Forumumuzda ilgili modeli kullanan arkadaşlarımız var ve daha detaylı olarak paylaşacaklardır.Yazdıklarım belki sana yardımcı olamamış olabilir ama ez cümle kendi damak tadını keşfetmen olacaktır 😄

Jx pro kullananlar memnun mu? Espresso ogutumu kac dakakika suruyor 15 gram icin? Bir de ayar yeri oynama durumu vardi o ne oldu?

Ayar yeri oynama durumunu ben çözdüm onu foruma yazmamıştım ama burda açıklayayım. Karşılıklı 1Zpresso firması ile mailleştim. Sağolasun aşırı ilgili bir firmalar kendileri. Bir kaö hafta denemeden sonra sorunun bende olduğunu anladım ama sorunun ne olduğunu anlayamadık hâlâ. Şu an hiçbir sıkıntı yok her ayar arasında rahatlıkla gidip geliyorum. Sadece firma şeyi belirtti, ayar mekanizmasının olduğu o kısımda dişliler aşırı sık ve ince olduğu için biraz narin. O açıdan temizlerken bir yere çarpmamak veya zarar vermemek gerekiyor. Birde o aralara kahve tozları parçaları sıkışabiliyor. O kısmı iyi temizlemek gerekiyor. 17gr kahveyi 30-35 saniyede öğütüyorum espresso için.
30 saniye nedir hocam ben de indirime girince alayim bari teşekkurler

Bu söylediğim 16 click için 30 saniye sürüyor normal hızda çevirirsen kolu. Daha inceye indikçe bu süre uzuyor ancak genede yoracak gibi değil. En düşük clickte 12gr türk kahvesi öğüttüm 1,5-2 dk arası sürmüştü.

Şuan elimdeki seramik burr'lü değirmen ile en az 5 dk da mokapot için öğütüyorum halimi siz düşünün 😂😂😂

@KFAT4

espresso aralığında yani 12 ile başlayan öğütümde bir dakikayı geçmiyor. çoğu kahve daha orta seviyelere denk geliyor, 13 14 gibi 40 45 saniyede 20gram öğütüyor. bunu yaparken inceleme videolarındaki gibi hızını ispat edecek kadar hırsla çevirmek de gerekmiyor.

tüm olay çekirdekte bitiyor. taş gibi bi etiyopya çekirdeğini bu değirmende öğütmek istemiyorum mesela. hem çok güç uygulamak gerekiyor hem de çevirirken sert çekirdekten dolayı çeviriş akıcı olmuyor. orta ve üstü koyulukta kavrumlarda ise içinde kahve değil de fındık fıstık varmış gibi öğütüyor

Son düzenleme:
espresso aralığında yani 12 ile başlayan öğütümde bir dakikayı geçmiyor. çoğu kahve daha orta seviyelere denk geliyor, 13 14 gibi 40 45 saniyede 20gram öğütüyor. bunu yaparken inceleme videolarındaki gibi hızını ispat edecek kadar hırsla çevirmek de gerekmiyor.

tüm olay çekirdekte bitiyor. taş gibi bi etiyopya çekirdeğini bu değirmende öğütmek istemiyorum mesela. hem çok güç uygulamak gerekiyor hem de çevirirken sert çekirdekten dolayı çeviriş akıcı olmuyor. orta ve üstü koyulukta kavrumlarda ise içinde kahve değil de fındık fıstık varmış gibi öğütüyor
Sizii etiketleyecektim unuttum.Comandanteden gecen biri olarak gorusunuz onemli benim için.Espressoya geçecegimden sizce comandanteye red clix mi almali yoksa direk jx pro mu?

Sizii etiketleyecektim unuttum.Comandanteden gecen biri olarak gorusunuz onemli benim için.Espressoya geçecegimden sizce comandanteye red clix mi almali yoksa direk jx pro mu?
cmd ile süre yaklaşık iki katı kadar uzuyor. fiyatı da iki katı tam olarak :D ayar mekanizması da daha net jx pronun. ben memnunum cmdden geçtiğime.

ama el değirmenini iyi düşünerek almak lazım. elektrikli değirmenin kolaylığını tattıktan sonra el değirmeni zaman israfı gibi gelebilir. bu değirmenler pek ucuz değil. şu an giris seviyesi espresso değirmenleri 3 4 bin lira. cmd red clix de sanırım 2700 lira. ben biraz daha verip elektrikli alırdım tek değirmenle espresso yapacaksam.
el değirmeni elektriklinin yanında güzel gelebiliyor. ayar bozmadan farklı çekirdek deniyorsunuz. elektriklide olduğu gibi çekirdek ziyan olmuyor ayar geçişlerinde.

Geri