• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

01 Boy Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan se_alt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

se_alt

Üye
İsim
Selim
Daha fazla  
İsim
Selim
Merhaba

Genellikle tek kişilik demlemeler (12-15gr) yapıyorum. Birkaç sitede bu demlemelerde 01 boy dripperın daha iyi sonuç verdiğini okudum. Bunu 2 nedene bağlıyorlar; ilki dripper daha küçük olduğu için daha az sıcaklık çekecek ve kahve yatağında daha yüksek sıcaklıkla demlemeye imkan verecek. İkincisi de dripper boyları arasındaki fark uzunluktan geliyor, 01 boy daha kısa olduğundan kettle ile kahve yatağına daha yakın demleme yapmak ve bu şekilde ajitasyonu minimize etmenin mümkün olduğu söyleniyor.

Aramızda 01 boy dripper kullanan varsa, yorumlarını duymak isterim.

teşekkürler

Şu ana kadar izlediğim/okuduğum hiç bir tarifte 01 boy dripper görmedim. Almayın diyen de görmedim. Aynı şey, farketmez diyorlar ama tarif ve filtre kağıdı bulmada belki biraz sıkıntı olabilir.

Ben 2 kişilik olanıyla 15 gr'da iyi sonuçlar alıyorum fakat daha da altına inmek sıkıntı olabilir.

Benim de bi süredir üzerinde düşündüğüm mesele. Talep olmadığı için piyasada bulmak zor oluyor. 1-2 kişilik demlemelerde kullanımı daha rahat. V60 01 kullanmadım, plastiği bulsam almak isterdim.
Kalita 155 aynı sınıfta düşünülebilir, demlemesi çok pratik. 18 gram kahve 300 gram su ile max demleme kapasitesi, her dokuste 60 gram su alıyor, melodriple çok güzel sonuç alınıyor. Tek yapacaksam da 13-14 gfam kahve 200 gr su şeklinde.

Ben genellikle 12-15 gram demlediğim için sürekli 01 boy kullanıyorum. 02 filtreler daha kolay ve uyguna bulunabildiği için keserek kullanıyorum. 15 gram ve altı için güzel sonuçlar alınıyor bence ama dripper'ın boyu kısa olduğu için 15+ demleme yapılacaksa parça parça dökmek gerekiyor suyu, hemen doluyor.

Geri