• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca - Etiyopya Koke Doğal Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler, tarifi biraz daha detaylı alabilir miyim eğer mevcut ise :)
Son demlemede yine Lillydrip var mıydı? Hangi filtreyi kullanmıştınız?
Bloom+kaç döküş yaptınız, süre ne kadar oldu?
Yine Lilydrip vardı. Japon 100’lü kullandım ama iyi pakete denk geldim. Akışı gayet iyi.

• 50 ml bloom+tek döküş. (Karıştırma yok)
  • Kalan suyu tek seferde döküş. 1:15 gibi döküş bitti. Sonrasında 3-4 tur hafif çalkalama. 2:30 gibi demleme sonlandı.

Yine Lilydrip vardı. Japon 100’lü kullandım ama iyi pakete denk geldim. Akışı gayet iyi.

• 50 ml bloom+tek döküş. (Karıştırma yok)
  • Kalan suyu tek seferde döküş. 1:15 gibi döküş bitti. Sonrasında 3-4 tur hafif çalkalama. 2:30 gibi demleme sonlandı.
Teşekkürler, paket üzerindeki tarif ve oranla gitmişsiniz. Ben de ilk onu denedim ama odunsu ve hafif karbonik tatları bir türlü aşamadım :(
Lillydrip yok bende belki o fark yaratmıştır.

Son düzenleme:
Teşekkürler, paket üzerindeki tarif ve oranla gitmişsiniz. Ben de ilk onu denedim ama odunsu ve hafif karbonik tatları bir türlü aşamadım :(
Lillydrip yok bende belki o fark yaratmıştır.
Paket üzerindeki süreyi yakalamaya çalıştım ama ben de verim alamadım bu çekirdeklerden. Son demlemeler nispeten iyiydi. Deneye deneye de çekirdek bitti zaten :)

Bu sabah v60 ile demledim. Çok keyifli bir kahve. Elimde başka kahveler olmasa alıp dondurup stoklardım.

2.ayında sanırım bu kahve bu sabah bim abant su ile demledim.
25gr/400ml
93-94 derece
3:10 süre
40 Hario Filtre Kağıdı
V60

Çok tatlı içimi keyifli gövdesi düşük bir kahve oldu.

Ceysu
20/300
Kaynadıktan sonra birkaç dakika :)
1 er dakika arayla 100 ml. bitiş 3.30
v60 100lü japon filtre

Bu çekirdeği ilk denediğimde 15 20 günlüktü sanırım ve hiç sevmemiştim. Şimdi 1.5 ay olmak üzere ve yine hiiç sevmedim. Asidite sıfır herhalde. Oldukça tatlılaşmış, florallik azalmış, gövde orta. Ancak tarif edemediğim berbat bi tat var. Ne tadı anlamadım ama içilmiyor. Tabi alanya'nın sıcağında pek bir önlem olmadan sadece dolapta beklemesi de buna bir etken olabilir :)

Ceysu
20/300
Kaynadıktan sonra birkaç dakika :)
1 er dakika arayla 100 ml. bitiş 3.30
v60 100lü japon filtre

Bu çekirdeği ilk denediğimde 15 20 günlüktü sanırım ve hiç sevmemiştim. Şimdi 1.5 ay olmak üzere ve yine hiiç sevmedim. Asidite sıfır herhalde. Oldukça tatlılaşmış, florallik azalmış, gövde orta. Ancak tarif edemediğim berbat bi tat var. Ne tadı anlamadım ama içilmiyor. Tabi alanya'nın sıcağında pek bir önlem olmadan sadece dolapta beklemesi de buna bir etken olabilir :)
Karbonize/karbonik ve odunsu(Woody) tatlar aldınız mı?

Hafif yanık, aşırı kavruk acımsı tatlar aldınız mı?

Yok hayır acı veya aşırı kavruk bir tat yok. Toplu alımdan sonra ben bir de peru almıştım zümrüt karaca'dan. Sanırım normalden koyu kavrum kullanılıyor değil mi? Omni herhalde. Ama benim oldukça hoşuma gitti. Peru tam 1 aylık ama gövdesiyle asiditesiyle acımsı olmamasıyla baya sevdiklerimden. Ancak etiyopya koke...

Yok hayır acı veya aşırı kavruk bir tat yok. Toplu alımdan sonra ben bir de peru almıştım zümrüt karaca'dan. Sanırım normalden koyu kavrum kullanılıyor değil mi? Omni herhalde. Ama benim oldukça hoşuma gitti. Peru tam 1 aylık ama gövdesiyle asiditesiyle acımsı olmamasıyla baya sevdiklerimden. Ancak etiyopya koke...
O setteki "benim beğenime" göre en iyi kahve peruydu. Koke sanırım bana gelen kavrum bu şekildeydi ne yapsam verim alamadım.

O setteki "benim beğenime" göre en iyi kahve peruydu. Koke sanırım bana gelen kavrum bu şekildeydi ne yapsam verim alamadım.

Yalnız şu an bari bi peru yapayım da ağzımın tadı yerine gelsin dedim yine aynı tat. Galiba sorunun ne olduğunu buldum. Ben normalde hep kipa su kullanırdım ve tds değeri 10 civarı. Bu sefer ceysu kullanayım dedim tds değeri 93 çıktı. İlk defa şimdi koke'de ve peru'da denedim ikisinde de bu saçma tat. Değiştirdiğim tek parametre su. Birkaç saate kipa su ile bir deneme daha yapacağım.

Geri