• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli değirmen Knob Grinder Kickstarter satış hedefinin 6 katını geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle değirmen güzel görünüyor. Fikir olarak da oldukça hoşuma gitti. Ancak biraz inceleyince süreçte çok sağlıklı olmadığını düşündürecek seviyede ve şekilde bir uzama gördüm. Bu tarz uzamalar örneğin oyun sektöründe de olur. Bir oyun uzun süre Early Access adı altında piyasada durur. Oyun bazen çok büyük ilgi görür, beklenilenden çok daha büyük bir destek alır. Bunun sonucunda çoğu zaman aldığı desteği yeterli gören oyun yapımcıları oyunu terk edip yeni projelere yelken açarlar. Söz konusu oyun da yarım yamalak herhangi bir gelişme göremeden kaybolur gider. Bu tarz şeffaf ve açık bilgi verilmeden yaşanan süreç uzamaları her üründe tüketiciyi soğutur bence.

İkinci olarak tüketici gözüyle bir ürün veya hizmet satın alırken yalnızca ürünün veya hizmetin kendisine dayanarak değil, firmanın tutumunu da göz önünde bulundurarak hareket etmeyi tercih ederim. Bu kapsamda ürünün işlevi ve kalitesi kadar firmanın müşteri hizmetleri veya bir konuyla ilgili duruşu da benim için önemlidir. Örnek olarak bir üründe iki alternatiften birinin firması çevreye daha duyarlı bir üretim sağlayabiliyorsa tercihim o üründen yana olacaktır. Benzer bir şekilde karşısındaki insanla sağlıklı iletişim kuramayan ve bir çözüm getirmeye çalışmayan firmadan da alışveriş yapmaktan imtina ederim. Bu kapsamda bir firmanın veya firma çalışanının düşünceleri veya söylemleri, yahut siyasi duruşu nedeniyle alışveriş yapmamayı da tüketici olarak bir hak görüyorum.

Mesajları kontrol etmenin, düzenlemenin, gerekirse silmenin gerekli olduğu söylenebilir. Başlık altında yazılmış olan ve şu an kaldırılmış olan bazı mesajları kendim için bilgilendirici bulmuştum açıkçası. Bu nedenle hepsinin kaldırılmasına üzüldüm. Bireysel olarak bu değirmeni satın almayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Knob grinder ile ilgili bir çok öneride bulunmuştum ve tecrübelerimi de paylaşmıştım. Normalde bu tarz şeyler danışmanlık gibi de görülebilir ama Türk malı her ürüne iyi kötü gönüllü olarak destek olmaya çalışıyorum. Hele de konu kahve olunca daha da mutlu oluyorum.

Bunu yaparken firma beni sosyal medyada zaten takip etmiyor ya da sorularıma cevap vermiyor da demedim ama bir çok kez olumlu bir şekilde yazmama rağmen tek aldığım cevap "yakında ürünümüzle buluşacaksınız" oldu. Bu da bir nevi üzdü diyebilirim. Forumda da benzer tarzda bir durum var.

Sanırım biraz yoğunlar ve süreç içinde de zorluklar yaşamışlar. Yeni bir ürün ortaya çıkarmak kolay değil ama bunlara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de hedef iç pazarsa. Tabii bunların hepsi bir tecrübe ve öğrenme süreci.

Anladığım kadarıyla asıl amaç en baştan beri yurt dışı satışları, çünkü iç pazar limitli. Yurt dışında başarı gelirse zaten otomatik olarak yurt içinde de ürün başarıya ulaşır. Yabancı adresle bir firma açılıp kickstarter projesi başlatmaları da bu yüzden olsa gerek.

Süreçle ilgili sıkıntılar var ama umarım bundan sonra daha iyi bir iletişim kurarlar. Maalesef benzer şeyleri konu boyunca yazdık. Hayırlısı olsun.

Ekleme: Konudaki mesajlar ile ilgili yorumlarımı yazmamı istemişler. Her zaman dediğim gibi kimse kimseye hakaret etmemeli ve özgürce fikirlerini beyan edebilmeli. Özellikle firma çalışanları ve temsilcileri çok daha dikkatli olmalı. Bunların örnekleri yaşadık ve maalesef tatsız tartışmalar oluyor.

Son düzenleme:
E işte dedik bunları,
Bu saatten sonra bedava olsa almam.
Bedava olsa alırım diyerek başlayayım. :)
Hedef kitleyi oluşturması muhtemel bir mecrada hedef kitleye hakaret edilmesi gerçekten çok talihsiz bir olay oldu, sanıyorum el değirmeni tercihleri yurt içinde daha çok diğer seçenekler şeklinde gerçekleşir.
Yine de ülkeye bir miktar döviz girdisi sağlayabilirlerse bu da bir hizmettir diyerek de sonlandıralım. ;)

Bu tek başlık altında toplama fikri @neury nin isteğiyle mi oldu yoksa yönetici arkadaşımızın şahsının fikri mi idi, açıklama iyi olur. Bir de bir filozofun söylemini hatırlatayım, beni de iktidar yapın ben de diktatör olayım. Müdahale suyun yatağını bozar, ama su akar yolunu bulur.

Performansla ilgili sanıyorum firma yöneticisi burada %93 istenen değer aralığında öğütüm veriyor, daha da iyi olacak demişti.

Bu tek başlık altında toplama fikri @neury nin isteğiyle mi oldu yoksa yönetici arkadaşımızın şahsının fikri mi idi, açıklama iyi olur. Bir de bir filozofun söylemini hatırlatayım, beni de iktidar yapın ben de diktatör olayım. Müdahale suyun yatağını bozar, ama su akar yolunu bulur.
Benzer konular açılınca genelde o konu silinip, hali hazırda devam eden en uygun konuya ekleniyor, yani mesajlar taşınıyor. İlk defa olan bir durum değil. Bazen bizler görüp değiştiriyoruz bazen de "raporla" tuşu ile sağ olsun arkadaşlar uyarıyor.

Bu konu knob grinder ile ilgili ana konuydu ve kickstarter ile ilgili detaylar burada yer alıyor. O yüzden en son açılan konudaki mesaj, takip edilebilirlik açısından bu konu altına taşındı.

Etkim var mi bilmiyorum ama ben raporlayip ricada bulundum birlestirilmesini.

Ayni sekilde toplu alim cekirdegi degilse kafaya göre acilan “X kavurucu Y cekirdegi” konularini da raporlayip “x firmasinjn konusunun altina tasinmasini” rica ediyorum.

Yazdığım mesajda performansı gördüğüme dair bir husus yok. Okumanızı ve idrak yeteceğinizi geliştirmeniz dileğiyle.
Umarım dil bilginizi geliştirirsiniz. İdrak yeteceğim gayet iyidir, merak etmeyin.

Benim son mesajım ürünün altı doldurulamayan büyük iddialarına ve tanıtım filmine dair yapıcı olduğunu düşündüğüm eleştiriler içeriyordu. Ürünle alakasız veya hakaret içeren bir mesaj değildi ama yine de kaldırılmış.

Ekleme: Benim mesajım firma adına yazan birinin hakaret içeren mesajını alıntılayarak yazdığım için kaldırılmış. Benim mesajımda sorun olmadığı bildirildi.

Son düzenleme:
Klavye ile iletişimde gerek mimikler gerekse kelime vurguları karşı tarafa tam iletilemediginden maksadını aşan ifadeler veya niyet okumalar neticesinde sorunlar yaşanabiliyor. Burada ki temel sorun, firma yetkililerinin açmış oldukları konulara veya destek amaçlı paylaşımlarına yeterince sahip çıkmamaları ve kendi profesyonel yaklaşımları çerçevesinde forum ahalisini tabiri caiz ise kullanmaları. Bu hastalık pek çok firma da mevcut. Başlangıçta çok iyi sürdürülen iletişim ve P.R. süreçleri belli bir kitleye ulasildiktan sonra firma yetkililerinin foruma olan ilgisi ve dolayısı ile iletişim dereceleri düşüyor. Süreçleri doğru yönetenler zaten ticari veya sempati olarak da bunun karşılığını almakta bunun en güzel güncel örneği @Ömer Aydın yanısıra @raistlin ,@orkunustel ve daha aklıma gelmeyen niceleri.....Sevgi ve saygıyla....

Son düzenleme:
Ben @Rudiger Simon 'un ilk mesajını gördüğümde durumu anlayamamış ve kendisine neden böyle bir çekincesi olduğunu sormuştum (benim o mesajım da silinmiş), kendisi cevaplarken bile sert ifadeler kullanmaktan kaçındı araştırdım, kendime göre nedenlerim var dedi, firmaya karşı bir hakaret olduğunu düşünmüyorum. Sonrasında firma yetkililerinin cevap vermesiyle konu büyüdü.

Burada fikir ve düşünce özgürlüğü kisvesi altında firma temsilcilerinin (foruma gelip firma adına cevap veriyorsa bence firma temsilcisidir) istediklerini düşünme, kendi kişisel hesaplarından istediklerini yazma hakkı savunuluyorsa, forum üyelerinin de kendi hür düşünceleri çerçevesinde hakaret boyutunu aşmadan eleştiri, yorum yapabilme hakkı da savunulmalı.

Gerçek kişilerin davranış, fikir ve eylemlerinin çalışan/temsilci/sorumlu oldukları tüzel kişilikleri bağlamadığı konusu ise tartışmaya açık bir konu. çok değil 1-2 ay önce cafemarkt örneği yaşandı, girdim baktım başlığına kimse firma sahibinin yaptığı olay firmayı bağlamaz yazmamış, herkes tepkisini dile getirmiş.

Sonuç olarak @Rudiger Simon neden ceza aldı bilmiyorum. Forum üyelerini yanlış yönlendirse ok, hakaret etse ok, dini/milli değerleri kötülese/eleştirse (hukuki açıdan sıkıntı olabilir açısından yazdım, bence burada bile ceza olmaması lazım) ok ama ben bunların hiçbirini göremedim. Yeni bir ürün çıkarıp bunu yurtiçi/yurtdışı pazara satış/pazarlamasını yapmak zor bir iş, firmaya foruma bilgi verdiği ilk günden beri fikir ve önerilerle destek sağlandı, çoğu insan yerli bir firmanın böyle bir adım atmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu yüzden firma çalışanlarının, bir forum üyesinin kendilerine göre yanlış da olsa yaptığı yorumlara "beyinsizce" demesi kabul edilebilir değil. Firma, ürünü kickstarter'dan fonlayarak satmayı planlamış, ölçeği ne olursa olsun yatırımcıların sağlayacağı kaynak ile üretim/büyüme sağlamayı planlayan firmaların bu tarz olaylara çok dikkat etmesi lazım. büyük çapta firmalar için örnek vermem gerekirse, yurtdışında bir firma halka açılacağı zaman danışman firmalar öncelikle firma ortakları/kilit yöneticileri gibi kişilerin sosyal medya hesaplarındaki tepki çekecek paylaşımları sildirir/gizli hale getirir, hangi ideolojiye sahip olursa olsun bunlar tepki çeker, yatırımcı için tereddüt yaratır. Keşke burada da firma bu şekilde ilerleseydi, ya da iş büyüdüğünde daha yapıcı olmaya çalışsaydı.

Bu reklam filminin özü yıllardır içinde bulunduğum bir karabasanın demosu gibiydi. Diğer ürünlerle alay edip kötüle, ispatsız iddialardan bahset üstelik bunu da sürekli belirt, kahve yerine kömür koy daha belirgin olsun sana mutlaka inanan çıkacaktır.
Kendim bu kadar güzel ifade edemezdim ama o kadar iyi anlıyorum ki, hislerime tercüman olmuş bu paragraf.

El değirmenleri kategorik olarak artık ilgimi çekmese ve almayacak olsam da tüm bu iddiaların gerçek olmasını bütün samimiyetimle istiyorum. Ama o kadar ütopik ki olmayacağına da neredeyse eminim.

Geri