@NoDRaC @msacid @Lorenzen
Bende biraz termos takıntısı olduğu için özellikle sordum, ve merak ettim. Benim karşılaştığım sorun özellikle mug tipi termoslarda, (yani direk termosun kendisinden içtiğiniz termoslar) "nosing" (türkçede koklama diyebiliriz belki) yapılmadığı için tad profili eksik oluyor. Bunu gidermek adına ev ve ofiste kullandığım bir sistem vardı. Kahve yarım litrelik normal termosa koyuyorum. İçmek istediğim zaman çift cidarlı espresso bardağına bir miktar aktarıp içiyorum. Hem bardak olarak hemde lezzet olarak çok daha iyi oluyor. Tabi ki bu sistem daha çok ev ve ofis ortamı için. Yürürken yada seyahat te içmek gibi bir fikriniz varsa çok pratik değil.
Bunun haricinde termostan metal tadı geldiği gibi, eski kahve kalıntısıda her zaman termosta bulunuyor. Ne kadar özenle baksanız ve sıklıkla yıkasanız dahi. Zaten termos temizlemek te zor. Kalıntı riski nedeniyle deterjan kullanmamak da lazım. Kalan tad için kahve içtiğiniz bir termostan daha sonra su içtiğinizde fark edersin zaten. Bir termosla kahve, çay, su, kola vs her şey içiyorsanız vay halinize. Ben bazı termoslarımı sadece su, bazı termoslarımda sadece kahve kullanıyorum bu sebeble. Tabi bu durumda bile yeni demlenmiş kahvede eser miktar eski kahve tadı kabul edilebilir değil.
Bu olumsuzluklara rağmen, özellikle seyahat vs etkinliklerde alternatifi olmadığı için termos hala benim için bulunmaz bir nimet.
Edit: yazım hatası ve ekleme