• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yaylı Tamper Önerisi

darkroastman

Yeni Üye
İsim
Samet
Daha fazla  
İsim
Samet
Merhaba, kalibrasyonu stabil 15 kg basacak bir tamper arayışına girdim ve aywensin çift pistonlu tamperini öneriyorlar. Bu tamperi kullanan var mı ya da farklı bir model tavsiye edecek?

MHW-3BOMBER impact veya Normcore V4 öneririm. MHW Türkiye satışı var Normcore yok yurt dışından getirtmeniz lazım. Daha uygun bir ürün bakıyorsanız Epinox klikli olabilir.

Benim bahsettiğim model ve sizin bahsettiğiniz model arasında ne gibi farklar vardır bilginiz var mı?
Aywens inceledim biraz o fiyatı hakedecek bir şey göremedim üstelik -kişisel yorumum- çok tipsiz bir alete benziyor. Yazdıkları özellikler her hangi bir klikli tamperda var zaten. Ben Normcore kullanıyorum çok ama çok memnunum.

Aywens 58mm yazıyor. Tamperiniz 58.35 veya 58.55 olsun. Bir de force tamper çakması gibi duruyor. Diğerleri daha güzel tasarımlar. Bu tamperler uzadıkça stabil kullanım zorlaşıyor. Yamuk basmayı sözde engelleyen mekanizma düz bir satıh üzerinde hafif yay. Çok güvenmeyip portafiltreyi seviyede tutmak lazım tamplerken.

Çin malı mhw veya Normcore gibi markaları tercih etmek istemiyorsanız ve yurtdışı imkanınız varsa weberin really nice tamperi var 100 Euro. Aywens fiyatına neredeyse

Yurt dışı imkanı varsa bunu tavsiye ederim kendim Türkiye’de satan birini görünce aldım ve çok memnunum.IMG_9339.jpeg

Tampera aşırı paralar vermek bana hep bir garip geldi (çok zengin olsam kesin garip gelmezdi😅). Ben Normcore v4.1 kullanıyorum. MHW-3BOMBER Impact alacaktım ama sonradan impact tamperlardan bi tırstım... Kendimce puckın üzerine ani darbeleme mantığı ters geldi... Sanki o sert hareket puckta kılcal çatlaklar oluşturacakmış gibi bir his... Bilmiyorum hiç kullanmadım denemedim ama bu his benim hoşuma gitmedi. The Force da mesela çok pahalı ve sorsan çoğu kişi vaoov çok iyi falan ama bana göre zenginden iki fazla koparma taktiği gibi geliyo...

Bu arada neouza v2 de kullanıyorum. Evet f/p olarak iş görüyor. Kalibreli yayı da var ama bu sesli bildirim olayı olmadığı için bazen bir tık fazla ya da az basma olayı olabiliyor.
🤗

Dönüşler için teşekkürler dostlar. İşin esası bende bu aywensin tipini ve dokusunu hiç beğenmedim. Üstelik çok ağır. MHW-3BOMBER modelini alacağım. Bu ürünü kullanan var mı sabit mi basıyor yoksa yay değişmeden kalibre edilebiliyor mu? Yoksa ürün gelince deneyerek göreceğiz:)

MHW-3BOMBER 58.35 aldım yakın zamanda, gerçekten çok rahatlıkmış. 15kg yi de tartı üzerinde test ettim, 15 kg yi basınca da çat diye ses çıkartıyor böylece anlıyorsunuz.

58 ve 58.5 arasında çok kaldım ama en idealininn 58.35 olacağı kanaatine vardım.

Ben memnunum :)
Karbon, tabanı flat veya dalgalı modelleri var. Karbon biraz daha pahalı, ben dalgalı modeli aldım.
Fikir olması açısından hem yapı hem dentartı üzerinede baskı için bir video çektim aşağıda linki bıraktım farklı bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Video

Son düzenleme:
Mhw-3Bomber flash 2.0 yaylı tamper kullanıyorum çok memnunum.

Bende de Neuoza 58.5 V2 Yaylı tamper var bende çok memnunum bu işin olmazssa olmazı bence Çift Yaylı Tamper. her zaman aynı kusursuz shot'ı alabilmek için

Cok uzatmadan yazacak olursam,
Samo smrke'nin yaptığı bir çalışma var. Sonuç itibariyle tamplemede 10 kg.in üstündeki kuvvetlerin herhangi bir fark yaramadığını belirtiyor. Diğer bir konu ise Tamper çapı. Genel itibariyle precision, conpetition, high extraction sepetlerinde 58.55mm tercih edilmesi gerektiği yönünde, akışı takip ederek de akışın oncelikle kenarlarından başlaması tamp capinin yetersizliğinden kaynaklandiginin başlıca göstergesidir.
Impact tamper konusunda da yukarıda arkadaşlarında belirttiği üzere puck a zarar verebilecegi/istemsiz mikro çatlaklar olusturabilecegi yönünde. Buna örnek olarak, normcore da click özellikli v4.1 model çıkardı ama impact değil. Sadece istediğiniz kuvvetin gerçekten uygulandığını teyit etmeniz maksadiyla click sesi veriyor. Son olarak taban konusunda; force tamperin çok fazla tabanı var ama genel olarak flat ya da ripple dediğimiz taban var piayasada. Ripple in puck yüzeyinde kanallama oluşturarak suyun bu kanallar üzerinden puck a esit oranda dagilarak islatabilecegi yönünde( lance hendrick de ayni dusuncede). Mantık olarak da kullandığımız degirmenlerin (ev kullanıcılarının kullandığı degirmenlerin geneli) kahveleri tam olarak eşit parcalayamamasindan kaynaklı olarak ister istemez puck yüzeyinde kalabilecek mikro çatlakların puck i dengesiz olarak islatabilecek olmasindan kaynakli. Ripple kullanımında genel sikayet de tamp tabanın üzerinde kahve partikullerinin kalması yönünde, bu hususu da tamp yaptıktan sonra tamper in boşluğunu alarak puck üzerinde çeyrek ya da yarım tur döndürmek tabanının temiz kalmasını sağlıyor.
Ilave olarak en az iki kez tamp yapmanın da faydalı olacağı yönünde.

Dönüşler için teşekkürler dostlar. İşin esası bende bu aywensin tipini ve dokusunu hiç beğenmedim. Üstelik çok ağır. MHW-3BOMBER modelini alacağım. Bu ürünü kullanan var mı sabit mi basıyor yoksa yay değişmeden kalibre edilebiliyor mu? Yoksa ürün gelince deneyerek göreceğiz:)
Merhaba. Aldınız mı tamperi, aldıysanız MHW-3BOMBER in hangi modeli acaba?

Geri