• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yardımcı olurmusunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Natan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Natan

Barista
İsim
Natan
Daha fazla  
İsim
Natan
Ekipmanlar
Farklı farklı 🙃
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
Merhabalar arkadaşlar ben çok uzun süredir demlemeler yapıyorum ama hala tam olarak suyun miktarı-beklemesüresi-suyun yüksekliği gibi şeyler kahvenin tadını nasıl etkilediğini daha doğrusu nasıl demlememin ortaya çıkacağını anlayamadım 🥲 mesela blooming için 25 ml mi 40 ml mi döksem sonra 20 saniye beklesem ne olur veya kısa bir blooming ve arada bir yerde melodrip ile döksem ne olur? Sonra da sca eğitimlerine bakayım dedim.... uffff.... o fiyatlarda neymiş..... acaba önerebileceğiniz bir kitap veya blog yazısı vb. Bir şey varmı?

Son düzenleme:
Bir favori Endonezya çekirdeğim var dı ek43 te 810 um da öğütüğümde dengeli okunur bir tat ortaya çıkıyordu ama onu 800 um yaptığım an complex ve sanki konik bir dripper ile demlenmiş gibiydi bu nasıl oluyor? ( bu arada hepsini origami+kalitanın filtresini kullanarak demliyordum )

İki forum da bu konuda çok değerli bilgiler içeriyor. Ama son zamanlarda Tetra n Roastery'nin ev demleyicilerini destekleyen uygulamalarını çok beğeniyorum. Linkini bırakayım belki yardımcı olur...

Teşekkür ederim 🙏

Merhabalar arkadaşlar ben çok uzun süredir demlemeler yapıyorum ama hala tam olarak suyun miktarı-beklemesüresi-suyun yüksekliği gibi şeyler kahvenin tadını nasıl etkilediğini daha doğrusu nasıl demlememin ortaya çıkacağını anlayamadım 🥲 mesela blooming için 25 ml mi 40 ml mi döksem sonra 20 saniye beklesem ne olur veya kısa bir blooming ve arada bir yerde melodrip ile döksem ne olur? Sonra da sca eğitimlerine bakayım dedim.... uffff.... o fiyatlarda neymiş..... acaba önerebileceğiniz bir kitap veya blog yazısı vb. Bir şey varmı?
Selamlar, ben de uzun süredir kendime ait reçeteler oluşturmaya çalışıyorum. Şahsi fikrim herkesin damak tadı ve aradığı aroma/tat profili farklı olduğundan kendisine en uygun biçimi keşfederek kahvesini demlemesinin en iyi seçenek olduğu yönünde. Örneğin ben Medium roast çekirdeklerden daha fazla kavrulan (Medium Dark ve Dark) çekirdekleri beğenmiyorum. Timemore c3 el değirmeni kullanarak çekirdeklerimi öğütüyorum ve pour over metoduyla demliyorum. Kahve/Su ölçüsü ise benim damak zevkime ve demleme şeklime bağlı olarak 1:25 oluyor. Örnek vermem gerekirse;

Çekirdek: A4 Kahve - Etiyopya Sidamo (Yıkanmış)
Su: HMD (Hamidiye)
Değirmen: Timemore c3 15 Klik

50 Gr kahveye 1250 ml su olacak şekilde, ilk 30 sn blooming 30-01.00 arası ilk döküş ve 01-02.30 arası ikinci döküş şeklinde demliyorum.

Tabii bu benim zevkime ve damak tadıma uygun olan şekil :) Kişisel görüşüm siz de kendi stilinizi deneyebilirsiniz, selamlar👋

Merhaba sevgili @Natan sanırım ilk öğrenilecek ve en büyük fayda göreceğin konu ekstraksiyon parametreleri olacak bununla ilgili whatsapp kahvesever hattımızı da arayabilir / yazışabilirsin (ücretsiz). Cevap verecek arkadaşımız buranın da eskilerinden Atakan ve bu önemli konuları sana memnuniyetle açıklayacaktır. Numarayı şuraya bırakıyorum: 05330757542

Tek bir standart demleme yöntemiyle demleme yapın. Sonra çıkan sonuca göre gerektiği yerde ufak değişiklikler yapın. Orkun üstel in 4x60 demleme videosunu izleyebilirsiniz.

Geri