• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wacaco Nanopresso ve Barista Kit Kullanıcı İncelemesi

Güle güle kullanın :) Güzel ikili olmuş.

Akşam vakti rahat durmadım. Yarına kalmadan bir test sürüşü yaptık.

Önce 1 kez sıcak su ile boş çalıştırdım. Sonra direk barista kiti taktım. Kitapçığındaki double espresso tarifini uyguladım. 16gr kahve ve 80ml su.
Kahve olarak evde hali hazırda bulunan Montag - Colombia Tropic Punch kullandım. Elektrikli öğütücümün (Rommelsbacher Ekm 200) en ince ayarında öğütüm yaptım.

SONUÇ

Espressoyu belki 3-4 sefer sade içmişimdir. Genelde sütlü olarak içerim. Fakat en son içtiğim espressoya gayet yakın bir tat aldığımı çok rahat söyleyebilirim.
Acılık yada tatsızlık vs gibi bir eksi kesinlikle hissetmedim.

Genelde videolarda standart kullanımda 6.pressden sonra kahve akmaya başlıyordu. Double kullandığım için mi yoksa ilk kullanım diye mi 8.basıştan sonra kahve gelmeye başladı bilemiyorum? Kahve gelirken ilk basışlar biraz ağırken sonlara doğru rahatladı. Bu da sonra kontrol edilecek bir not olsun.

@teyyaredenkahve bir kez daha teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 93AF261B-1B86-4D01-9434-711FDE3886EA.jpeg
    93AF261B-1B86-4D01-9434-711FDE3886EA.jpeg
    90.6 KB · Görüntüleme: 41
  • 942920EA-4165-41FE-AC46-118862D25F89.jpeg
    942920EA-4165-41FE-AC46-118862D25F89.jpeg
    99.4 KB · Görüntüleme: 42
  • E75A0316-DE2B-407C-A2D4-FC060B2C6B83.jpeg
    E75A0316-DE2B-407C-A2D4-FC060B2C6B83.jpeg
    69.8 KB · Görüntüleme: 40
Akşam vakti rahat durmadım. Yarına kalmadan bir test sürüşü yaptık.

Önce 1 kez sıcak su ile boş çalıştırdım. Sonra direk barista kiti taktım. Kitapçığındaki double espresso tarifini uyguladım. 16gr kahve ve 80ml su.
Kahve olarak evde hali hazırda bulunan Montag - Colombia Tropic Punch kullandım. Elektrikli öğütücümün (Rommelsbacher Ekm 200) en ince ayarında öğütüm yaptım.

SONUÇ

Espressoyu belki 3-4 sefer sade içmişimdir. Genelde sütlü olarak içerim. Fakat en son içtiğim espressoya gayet yakın bir tat aldığımı çok rahat söyleyebilirim.
Acılık yada tatsızlık vs gibi bir eksi kesinlikle hissetmedim.

Genelde videolarda standart kullanımda 6.pressden sonra kahve akmaya başlıyordu. Double kullandığım için mi yoksa ilk kullanım diye mi 8.basıştan sonra kahve gelmeye başladı bilemiyorum? Kahve gelirken ilk basışlar biraz ağırken sonlara doğru rahatladı. Bu da sonra kontrol edilecek bir not olsun.

@teyyaredenkahve bir kez daha teşekkür ederim.
Afiyet olsun :) Barista kit yokken hep 6-7 basıştan sonra akış başlıyor. Barista kitin hacmi farklı olduğundan fark olmuş olabilir.

Beğendiğinize çok sevindim. 🙏

İlk kahve akışından sonra 4-5 saniye bekliyorum, sonra basmaya başlıyorum. Basışlarda aşırı bir zorlama yoksa sorun olmaz.

Kafamdaki tüm sorulara cevap veren, güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Espresso bazlı alternatifler için kendisini hedef olarak belirledim. Umarım yakın zamanda başka indirim vs yakalayabilirim :coffee:

Daha ilana koymadım ama elimdeki Nanopresso'yu, kaynak oluşturmak için satmayı düşünüyorum. Wacaco'nun kendi sitesinden almıştım. Çok çok az kullandım, pek kullanmadığım için de kenarda duracağına birinin işini görsün dedim. Taşınabilir, kompakt, kolay kalibre edilebilir ve temizlenebilir bir ürün bu arada. Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun!

Yakın zamanda Nanopresso + Barista Kit aldım. Ürünü aldığımdan bu yana sosyal medya ve forum üzerinden oldukça soru geldi.
Bu videoada ürünü neden aldığımı anlatmaya çalıştım. Ayrıca Minipresso,Nanopresso ve Barista Kit'in boyutları ve işlevlerini anlatmaya çalıştım. Ufak bir espresso demleme videosu da ekledim.
İyi seyirler...

selamlar, nanopresso da pompa nın takılı kalma sıkıntısını yaşayan oldu mu ?

nette bakındım benim gibi yaşayanlar olmuş ama bir çözüm göremedim. burada yaşayan varsa diye sormak istedim. yeni aldım diye komple yıkadım aleti. o sırada pompa kısmından biraz su girdi içeri ondan şüpheleniyorum. ama böyle bir alette de ona önlem alınmalı diye düşündüm. yaşayan ve çözen varsa söylerse çok mutlu olurum.

Acaba Nanopresso çıktısının TDS değerini ölçen oldu mu hiç? Espresso'nun TDS değeri 8-12 civarında oluyormuş. Nano'da en azından 6.5-7 civarında oluyor mu?

Geri