• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vitus Coffee İzmir/Çiğli

Şu an El Mirador Lactic içiyorum ve oldukça memnunum. Özel yaptıkları metal kutular çok şık, içmeden önce göze hitap ediyor. :)

Bir de diğer firmalara örnek olması gereken bir şey yapıyorlar, hazırladıkları bu özel kutulara kahveyi direkt boşaltmak yerine önce valfli pakete koyuyorlar. Maalesef bu valfli paketlere mecburuz, yoksa ilk açılıştan sonra kahvenin tadı değişiyor ve aroması uçuyor bariz şekilde. Bu sıralar fazla sayıda kavanoz kahve denediğimden bol bol deneyim edindim.

El Mirador bitti, iki gündür Colombia Monteblanco Purple Caturra'dayım.

Tat: Ağızda vişneli Eti Browni'ye ek olarak krem şanti ve bitişte kaktüs meyvesi ile karanfil tarzı tatlar aldım. Tatlar arkadan gelmiyor, buram buram geliyor. Bitiş orta. Gövde düşük, asidite dengeli.

James Hoffman 1 Cup V60 tekniği çok uygun ama ondan farklı olarak ön demlemeye el ile müdahale etmeyin;

15 gram kahve, Timemore C3 16 click, 93 derece Fuska şişe su, Cafec TH-3 filtre kağıdı, Hario Plastik V60 02

Kağıdı yıka -> Kahveyi dök -> Sallayarak kahve yatağını düzleştir -> Parmak ile fazla bastırmadan kahvenin ortasında küçük bir volkan oluştur

00:00 - 00:45 -> 50 ml su ile ön demleme (el ile müdahale yok) - 50 ml
00:45 - 01:00 -> 100 ml daha su ekle - 150 ml
01:00 - 01:10 -> Bekleme
01:10 - 01:20 -> 50 ml su ekle - 200 ml
01:20 - 01:30 -> 50 ml su ekle - 250 ml
01:30 - 02:00 -> Suyun hepsini ekledikten sonra dripper'ı bir tur salla
02:00 -> Bitiş

Bu kahve için Gökçen Bey'i ve firmayı tebrik ederim. :)

Son düzenleme:
Sanırım bu ay deneyeceğim, yıllardır görüşmediğim 2 ilkokul arkadaşımın da kurucuları olduğu roastery imiş, yakın zamanda öğrenmiş-farkına varmış oldum.
Espresso için ve microlot önerisi olan varsa çok sevinirim, 2-3 paket denemek istiyorum.

Merhabalar @vitusgökçen bu başlıktan sorularınızı akşama kadar cevaplayacak. Bir diğer başlıkta sorun var akşama kadar çözülecek sorularınızı bu başlıktan sorabilirsiniz.

Merhaba @vitusgökçen öncelikle tebrik ederim. Hemen sorularıma geçiyorum,
- espresso olarak önerdiğiniz çekirdekler?
- cold brew için çekirdek önerileriniz ve yine cold brew için ayar ne olmalı?
Teşekkürler

Merhabalar @vitusgökçen.
2 sorum olacaktı.

-espresso olarak blendler hariç başka bir çekirdek var mı önerebileceğiniz.

-V60 Japenese Cold Brew için önerebileceğiniz çekirdek.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba @vitusgökçen öncelikle tebrik ederim. Hemen sorularıma geçiyorum,
- espresso olarak önerdiğiniz çekirdekler?
- cold brew için çekirdek önerileriniz ve yine cold brew için ayar ne olmalı?
Teşekkürler
Merhaba, klasik diye tabir ettiğimiz espresso için Espresso Blend, Guatemala Huehuetenango,
Meyvemsi profiller için, Bombe Ayla, Bombe Ayla Premium, Banko Gotiti,
Canlı asidite tercih ederseniz, Honduras Las Calaveras, Rwanda Humure, Brundi Ngozi, tavsiye ederim.

Cold brew içinse Rwanda Humure, Bishan Wate, Nensebo Refisadan 1\10 oranında fresh meyve suyumsu bardaklar çıkıyor. Pink Champagne ve Nectar da keza öyle. 1\10 24 saat uygundur.

Merhaba @vitusgökçen Monteblanco Coconut&Lemonade için geç kaldım sanırım stok gelicek mi yoksa şansımamı küsim😅

Espresso için öneriler var mı? Italian blend ve vitus blend kahvelerinde yüzdesi düşük olmakla birlikte robusta var, içimi sert ve mide yakan cinsten kahveler değildir değil mi?

bütün çekirdekleri inceledim. dikkatimi çeken bir husus oldu ve sormak istedim. single origin olan çekirdeklerden yaklaşık 10-11 tanesi 2022 hasat (birtanesinde 2022-2023 yazılmış, bir tanesi de 2021) olduğunu gördüm. Hatta premium kahvelerde sanırım 1 tane 2022 ve hatta 2021 hasat var. dediğim gibi çok etki eder mi tat profiline emin değilim ama 2023 hasat sanki biraz daha fazla olsa mıydı acaba? @vitusgökçen

@vitusgökçen bu ayki alım hayırlı olsun, sitenizde 3 tane Bombe mevcut bunlar arasındaki farklar nelerdir?
Merhaba, aslında bakarsanız hepsi Bombe yöresi kahvesidir. Bombe Ayla ile Premium Bombe arasındaki fark aslında hasat sırası ve sonrasında daha özenli seçilmesi ve hazırlanması. Bu nedenle Bombe Ayla ile kıyaslandığında daha ''iyi'' yada temiz bir fincan çıkıyor diyebiliriz. Faysel Abdosh Bombe ise Bombe yöresinde farklı bölgelerden toplanan kahvelerden oluşturulmuş bir harman diyebiliriz. Üreticinin adınıda taşıdığı için biraz daha ön planda. Ayrıca hepsi natural işlem olarak gözüksede hasat sonrası işlemlerinde ufak tefek farklılıklar bulunuyor.
Merhaba @vitusgökçen Monteblanco Coconut&Lemonade için geç kaldım sanırım stok gelicek mi yoksa şansımamı küsim😅
Merhaba, maalesef stoklarımızı eritmiş bulunuyoruz. Devamı belki önümüzdeki aylarda olabilir ama yakın gelecekte maalesef. Benzer bir deneyim arıyorsanız Nectar Yellow Fruits tavsiye ederim.
Espresso için öneriler var mı? Italian blend ve vitus blend kahvelerinde yüzdesi düşük olmakla birlikte robusta var, içimi sert ve mide yakan cinsten kahveler değildir değil mi?
Klasik espresso için Espresso Blend tavisye ederim. Robusta oranı %10 tadında hissedilmeyecek seviyede. Onun dışında single originlere de göz atabilirsiniz. Italian Espresso ise oldukça koyu kavrulmuş basit bir kahve. Mide yakan demeyelim ancak sert olduğu kesin :)
bütün çekirdekleri inceledim. dikkatimi çeken bir husus oldu ve sormak istedim. single origin olan çekirdeklerden yaklaşık 10-11 tanesi 2022 hasat (birtanesinde 2022-2023 yazılmış, bir tanesi de 2021) olduğunu gördüm. Hatta premium kahvelerde sanırım 1 tane 2022 ve hatta 2021 hasat var. dediğim gibi çok etki eder mi tat profiline emin değilim ama 2023 hasat sanki biraz daha fazla olsa mıydı acaba? @vitusgökçen
Öncelikle bu konuya değindiğiniz için teşekkür ediyorum. Son sorunuza ilk cevap vereyim tat profilinde herhangi bir farklılık yada bayatlama gibi bir durum söz konusu değil. Arada bazı kahvelerin yeni hasatları geldiğinde hasat yıllarını güncellemeyi unutabiliyoruz.Tekrar kontrol edip güncelledik.(Örnek; Purple Caturra hem 22 hem 23 hasadını kullandık). Onun dışında bir çok kahve 2023 hasat. San Ramon uzun zamandır elimizde 2021 olan o. Onun dışında seçkiye yeni eklenen bir çok 22 hasat kahve bulunmakta. Bunlar tedarikçilerden yeni temin edildi. Dolayısıyla muhafaza edilmesi ile alakalı bir sorun söz konusu değil. Anket sonuna yaklaştıkça fiyat performans anlamında iyi olan çekirdekleri seçkimize katmaya çalıştık. Bu nedenle 22 hasat bile olsa sıradışı profillere sahip temiz fincanlara ulaşabileceğiniz kahveler seçtik.

Yeni eklenen ve 2022 hasat olan kahveleri özellikle kalın punto ile belirttim herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması için. Hepsi gerçekten çok güzel kahveler. Hasat yılının eski olması sizleri düşündürtmesin. ✌️

Merhaba, aslında bakarsanız hepsi Bombe yöresi kahvesidir. Bombe Ayla ile Premium Bombe arasındaki fark aslında hasat sırası ve sonrasında daha özenli seçilmesi ve hazırlanması. Bu nedenle Bombe Ayla ile kıyaslandığında daha ''iyi'' yada temiz bir fincan çıkıyor diyebiliriz. Faysel Abdosh Bombe ise Bombe yöresinde farklı bölgelerden toplanan kahvelerden oluşturulmuş bir harman diyebiliriz. Üreticinin adınıda taşıdığı için biraz daha ön planda. Ayrıca hepsi natural işlem olarak gözüksede hasat sonrası işlemlerinde ufak tefek farklılıklar bulunuyor.

Merhaba, maalesef stoklarımızı eritmiş bulunuyoruz. Devamı belki önümüzdeki aylarda olabilir ama yakın gelecekte maalesef. Benzer bir deneyim arıyorsanız Nectar Yellow Fruits tavsiye ederim.

Klasik espresso için Espresso Blend tavisye ederim. Robusta oranı %10 tadında hissedilmeyecek seviyede. Onun dışında single originlere de göz atabilirsiniz. Italian Espresso ise oldukça koyu kavrulmuş basit bir kahve. Mide yakan demeyelim ancak sert olduğu kesin :)

Öncelikle bu konuya değindiğiniz için teşekkür ediyorum. Son sorunuza ilk cevap vereyim tat profilinde herhangi bir farklılık yada bayatlama gibi bir durum söz konusu değil. Arada bazı kahvelerin yeni hasatları geldiğinde hasat yıllarını güncellemeyi unutabiliyoruz.Tekrar kontrol edip güncelledik.(Örnek; Purple Caturra hem 22 hem 23 hasadını kullandık). Onun dışında bir çok kahve 2023 hasat. San Ramon uzun zamandır elimizde 2021 olan o. Onun dışında seçkiye yeni eklenen bir çok 22 hasat kahve bulunmakta. Bunlar tedarikçilerden yeni temin edildi. Dolayısıyla muhafaza edilmesi ile alakalı bir sorun söz konusu değil. Anket sonuna yaklaştıkça fiyat performans anlamında iyi olan çekirdekleri seçkimize katmaya çalıştık. Bu nedenle 22 hasat bile olsa sıradışı profillere sahip temiz fincanlara ulaşabileceğiniz kahveler seçtik.

Yeni eklenen ve 2022 hasat olan kahveleri özellikle kalın punto ile belirttim herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması için. Hepsi gerçekten çok güzel kahveler. Hasat yılının eski olması sizleri düşündürtmesin. ✌️
@vitusgökçen cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi eleştiri amaçlı yazmamıştım ve böyle anlaşılmadığına çok sevindim. saygılarımla.

@vitusgökçen teşekkür ederim bu sıcak yaz sıcagında güzel giderdi üzdü ama o gelene kadar önerinizi deniycem

Merhabalar, Colombia El Mirador Catiope Pink Champagne için verebileceğiniz tavsiye bir reçeteniz var mıdır? @vitusgökçen
Merhaba v60 için reçete sorduğunuzu var sayıyorum. Benim keyifle tükettiğim reçetesi şöyle;

17 gr, CMD RED 40 click,
93° su sıcaklığı,
270 gr su

50 gr suyu hızlıca ekleyip 40 sn kadar bekliyoruz. Arkasından daha yavaş bir şekilde 100 gr su ekleyip 5 sn daha bekliyoruz. Kalan 120 gr suyu yine yavaş şekilde döküp demlemeyi 2.20-2.25 civarı bitiriyoruz. ✌️

Merhaba v60 için reçete sorduğunuzu var sayıyorum. Benim keyifle tükettiğim reçetesi şöyle;

17 gr, CMD RED 40 click,
93° su sıcaklığı,
270 gr su

50 gr suyu hızlıca ekleyip 40 sn kadar bekliyoruz. Arkasından daha yavaş bir şekilde 100 gr su ekleyip 5 sn daha bekliyoruz. Kalan 120 gr suyu yine yavaş şekilde döküp demlemeyi 2.20-2.25 civarı bitiriyoruz. ✌️
Aaa V60 yazmayı unutmuşum affedersiniz ama tam olarak aradığım reçete. Çok teşekkür ederim 🙏🏽

Geri