• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Verimlilik projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Silinen üye 3276
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 3276

Guest
Artan kahve fiyatları ve azalan kahve arzı nedeniyle bi kahve keyfimiz var oda sekteye uğrayabilir. Ben genelde 1/18 oranı kullanıyorum. Oranı 1/20 yaptığımda bazı tatlar yok oluyor. Kahve tadından vaz geçmeden oranı azaltabileceğimiz bir yöntem bulabilirsek daha ucuz ve kaliteli bardaklar çıkarabiliriz.

Sizden ricam kendi demleme ekipmanlarınızla deneyim yapıp paylaşmanız. Hep birlikte optimum oranı bulabiliriz.

Kahve gramajı düşürebilir hocam. Eskiden hep 18-20 gram ile demleme yaparken artık 12.5-15 grama döndüm.

Günde 4 fincan içerdim . Şimdi 2 fincana düşürdüm. İkisini Moccamaster’la demlerdim . İkisini Mocapotta demlerdim. Şimdi sadece mokapotla demliyorum .

Ben ilk cezayı hanıma kestim . Genelde fincanındaki kahvenin yarısı kalıyor. Artık yaklaşık 1,5 fincanlık demliyorum :)

Ben bu oranlara çok uzağım.
1/10 olarak normal sayıyorum. Sanırım kahveyi kendim kavurduğumdan dolayı tam tutturamıyorum.
1/12 üzerinde hiç biri içilemez. Aşırı duru olur.

Belki nitelikli olduğunu düşündüğüm kahveler aşırı kalitesiz veya çok eski hasat olabilir.

Birçok insan gibi fazla fazla kahve stokladığım için herhangi bir değişiklik yapmadım. Belki daha fazla içiyorum 🤷

-Gelen misafire kahve değil çay ya da meşrubat ikram etmeye başlamak.
-Eşinizin porsiyonunu azaltmak.
-30gr iki kişilik tarifleri 24e düşürmek.
-Tek kişilik demlemeler 12gr 01 dripper ile yapmak.
-Günde 3+ fincandan 2ye düşmek.
-Bazen kahve bahane, muhabbet şahane deyip öğütülmüş Rio Minas Türk kahvesi içmek.
-Mümkünse dışarıda KFC bulup 1 TL'ye sabah kafein ihtiyacını gidermek.
-Ucuz 1kg alınmış kahvelerle güne başlamak, akşam nitelikli içmek.

Acayip bir liste olmuş 😃

Geri