• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Veda Mesajı(Yasaklar ve Forum kültürü)

14 Mayıs Tarihinde attığı bir mesaj nedeni ile 60 ceza puanı almıştı ilgili üye mesajın ekran görüntüsünü bir süreliğine buraya koyuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 14662Ekli dosyayı görüntüle 14663

Temmuz ayında attığı diğer mesajlar nedeni ile 30 ceza puanı aldı ilgili üye. Toplam ceza puanı 90 a ulaştığı için 15 gün süre ile uzaklaştırma aldı.

Ekli dosyayı görüntüle 14665Ekli dosyayı görüntüle 14666

Ayrıca ilgili rapor et sistemi ile "şikayet gelen" bu mesajınız dışında hiç bir mesajınız forumdan silinmedi.

Forumun belirli kuralları var ve bunları uymak zorundayız maalesef.
o mesajları beğenen ve yangını körükleyenlere de bir yaptırım gelecek mi?

Bir de bunu yazmakta tereddüt etmiştim ama dayanamayacağım. Şimdi bu kişi bir başkasına açıkça hakaret etmiş, yetmemiş portafiltre ile bir şeyler yapacağına dair tehdit etmiş karşılığında sadece 30 ceza puanı almış. Geçenlerde yaşanırken şahit olmadığım ama sonradan duyduğum Last Drip nickli arkadaşın süresiz uzaklaştırılmasıyla sonuçlanan bir tartışma yaşanmıştı. Ne eksik ne fazla aşağı yukarı aynı şeyler yaşanmıştı ama uygulanan yaptırımlar arasında uçurum var. Bunun sebebi nedir acaba? Bildiğim kadarıyla aradaki tek fark birinin hakaret tercihi hıyarken (fazlası da var evladım vs seviyesiz hitaplar), diğerininki gerizekalı idi.

Şunu da eklemek istiyorum.

İlk mesaj içerik itibarı ile bana yönelik suçlamalar ve ithamlar ile dolu. Bu mesajı beğenen arkadaşların sayısı az da değil. Beğendikleri şey bana yönelik ifadeler de olabilir, uygulamanın şekli de olabilir, ya da forum ile ilgili genel bir tavır da olabilir. Bunu bilemiyorum... En azından benimle ilgili kısımlara katılıyorlar ise, yazabilirler ya da özel mesaj yolu ile iletişime geçebilirler. Çünkü hoş şeyler değil.

Peki bu durumda ne yapmam lazım? Ben raporlasam, editöre laf etti raporlandı olacak, raporlamasam bu sefer de ithamları kabul ediyor olacağım...

İnsanları kanıtlayamadığınız şeyler ile lütfen itham etmeyin. Bu sadece forum değil, hayatın aşamasında önemli bir şey.

Benim görüşüm beğenilere ceza uygulamak artık biraz çizginin diğer tarafına geçmeye başlayabilir. Zor bir karar tabii ki. Sonuçta internet ve forumların genel anlamı ile anonymous bir tarafı, isteyenin istediğini beğenme gibi bir özgürlüğü olmalı. Yaptırım sadece mesaj sahibine uygulanmalı diye düşünüyorum. Tekrar belirtmek isterim ki bu sadece benim görüşüm.

Benim görüşüm beğenilere ceza uygulamak artık biraz çizginin diğer tarafına geçmeye başlayabilir. Zor bir karar tabii ki. Sonuçta internet ve forumların genel anlamı ile anonymous bir tarafı, isteyenin istediğini beğenme gibi bir özgürlüğü olmalı. Yaptırım sadece mesaj sahibine uygulanmalı diye düşünüyorum. Tekrar belirtmek isterim ki bu sadece benim görüşüm.
Böyle bir uygulama hiç bir forumda görmedim ve ben de istemem. İsteyen istediğini beğenebilir. Sorumluluk sadece mesaj sahibine ait olması lazım.

Bu da benim şahsi görüşüm.

İlk mesaj içerik itibarı ile bana yönelik suçlamalar ve ithamlar ile dolu. Bu mesajı beğenen arkadaşların sayısı az da değil. Beğendikleri şey bana yönelik ifadeler de olabilir, uygulamanın şekli de olabilir, ya da forum ile ilgili genel bir tavır da olabilir. Bunu bilemiyorum... En azından benimle ilgili kısımlara katılıyorlar ise, yazabilirler ya da özel mesaj yolu ile iletişime geçebilirler. Çünkü hoş şeyler değil.

Peki bu durumda ne yapmam lazım? Ben raporlasam, editöre laf etti raporlandı olacak, raporlamasam bu sefer de ithamları kabul ediyor olacağım...

İnsanları kanıtlayamadığınız şeyler ile lütfen itham etmeyin. Bu sadece forum değil, hayatın aşamasında önemli bir şey.

İthamlar zaten deli saçması ayrı konu ama gerçek de olsa kime ne? İsteyen herkesin youtuber vs olmasının önünde bir engel mi var? Sen açarsın kahve hesabını, biraz tutunduktan sonra gerisi senin etik anlayışına kalmış. Kimi tek demlemelik kahve hediyesi bile kabul etmez, kimi sponsorluk anlaşması yapar.

Bir laf vardır ya hani "bal tutan parmağını yalar" diye biraz ona döndü teyyaredenkahve levent'in durumu. :)

Kahve ile ilgili hepimiz en başından beri o ve onun gibi bir çok insandan faydalandık. Onlar da doğal olarak bu sektörde isim yaptılar ve isteseler de istemeseler de bazı hususlarda bu sistemin onlara da faydası oldu. Bu doğal gelişen bir şey. Denemeleri için kahveler gelir ya da ne bileyim küçük hediyeler en fazla falan. Diferansiyel olarak ne durumdalar bilemem, tahminim ceplerinden çıkan ceplerine girenden fazladır ya da kafa kafayadır. Buna fokuslanılması ve bir takım sonuçlar çıkartılması cidden komik. Yahu bu işin doğası işte bu. Nasıl kaçacaksın? Bana da mesleki olarak bir dolu eşantiyon gelir eminim bir çoğunuza da.

Diğer taraftan dikkat ediyorum bu insanlar baya ciddi paralar harcayıp alıyorlar bize tanıttıkları aletleri. İhtiyaçları var mıdır çok emin değilim ama öyle bile olsa alıp evinde paşa paşa kullanmak varken video çekip tanıtıyorlar falan. Buna sebep de ortak yarattığımız büyü, tatmin ve paylaşımın keyfi. Bu keyfi ve heyecanı buradaki profesyonel olarak kahve işi yapan insanların bir çoğunda bile görürken tamamen amatör olarak bu işe eğilenleri itham etmek en fazla heves kırar, dükkan kapanır, herkes evine dağılır.

Baya baya iş güç bırakılıp, kişisel bağlantılar kullanılıp ve hatta küçük çaplı riskler alınıp bazı hizmetler veriliyor burada. Arka planda hemen her ürün için firmalarla görüşülüyor diller dökülüyor indirimler alınıyor falan. Bunlar öyle kolay işler değil. Kimse de buna zorunlu değil. Bunun farkında olmamız önemli. Dediğim gibi bu motivasyonu sağlayan şeyler giderek azalırsa bir gün eeehhh ne haliniz varsa görün sonucuyla karşılaşır üzülürüz. Ben kendi adıma hepsine ve hepinize teşekkür ederim. Çok faydalandım ve hala faydalanıyorum bir çok konuda buradan. Umarım bir çözülme yaşamayız.

Biraz boş vaktim vardı içimi dökmek istedim artık mazur görüle :)

Başarısız bir linç girişiminden sonra duygu sömürüsü kokan veda da ne bileyim. Sorarlarsa düşünce özgürlüğü dersiniz. Takdir edyiyorum. Doğru bir karar✌️

Sonunda :)

ilk mesajım şöyle olsun: Özellikle aktif üyelerin her konuya cevap yazmamaları ve tecrübeli arkadaşların değerlendirme ve yorumlarını beklemeleri gerekir.. beraber mi bot bağladık arkadaşlar sabredin biraz…

"vay anam vay neler dönmüş serhat ya.. "

1 hafta foruma girmedim, ilk defa buradan okuyorum.. olaylar olaylar

iki taraf (artık taraflar kimse) çok yerinde olmuş alınan tüm kararlar, hayırlara vesile olsun,
yollar yollar açık, bardaklar kahve ile dolsun, herkes mutlu olsun

edit: imla

Son düzenleme:
İnsan sinirlenince ağzından yanlış sözler çıkabilir veya karşısındakini kıracağını fark etmeden bazı şeyleri söylebilir. Fakat bu arkadaşta ben üslup problemi görüyorum. Fikrini belirten insanlara karşı böyle aşağılayıcı ve saldırgan konuşmayı doğru bulmuyorum. Sizin için yanlış bir şey başkası için doğru olabilir. Düşene bi tekme de ben atıyomuş gibi olmamak için yazmamayı düşünüyordum aslında. Burası bi forum ceza alır , banlanır önemli değil. Umarım günlük yaşantısında insanlara karşı daha ılımlıdır. Değilse bile öyle olması bence onun insanlarla ilişkisi için daha iyi olur. Beni de düşük görmezse benim kendisine tavsiyem budur…

İnsan sinirlenince ağzından yanlış sözler çıkabilir veya karşısındakini kıracağını fark etmeden bazı şeyleri söylebilir. Fakat bu arkadaşta ben üslup problemi görüyorum. Fikrini belirten insanlara karşı böyle aşağılayıcı ve saldırgan konuşmayı doğru bulmuyorum. Sizin için yanlış bir şey başkası için doğru olabilir. Düşene bi tekme de ben atıyomuş gibi olmamak için yazmamayı düşünüyordum aslında. Burası bi forum ceza alır , banlanır önemli değil. Umarım günlük yaşantısında insanlara karşı daha ılımlıdır. Değilse bile öyle olması bence onun insanlarla ilişkisi için daha iyi olur. Beni de düşük görmezse benim kendisine tavsiyem budur…
Size katılmakla birlikte, burası bir forum ortamı, yani hemen, o anda cevap verilmesine gerek yok. Keşke bu tarz hararetin arttığı zamanları fark edince bunun bilincinde olup, üste çıkmak veya tartışmak yerine sadece bir süre uzaklaşsak, time-out versek kendimize. İnsan tabi ki nükteli, iğneleyici ve sert bir şeyler söylemek istiyor o öfke anında, ama bu sadece kırgınlığa, üzüntüye ve daha da fazla öfkeye, genel olarak daha fazla zarara neden oluyor.

Şimdi bunu dediğim için tabi ki ben bu hatayı yapmıyorum gibi anlaşılmasın, benim de birkaç sefer biraz uzaklaşıp sakinlemek yerine o anın hararetiyle yazdığım oldu, ama en azından bu "time-out" stratejisini hayatıma daha çok entegre etmeye çalışıyorum, ve faydasını da gördüğümü söyleyebilirim. Dilerim ileride bu tarz durumlar olmaz, forum içinde iyisiyle kötüsüyle çok güzel dostluklar ve dinamikler var, eksi yöne ilerlemesi üzücü bir durum olur.

Daha ilk mesajı okurken neden mesajların ss’ni koymamış diye şüpheye düşmüştüm ki @NoDRaC saolsun mesajları paylaşmış. Zaten bu kadar uzun açıklama yapıp kendini haklı çıkaracak ss’leri koymamasından belli. Forum kurallarında “ ben sana bir şey yapabilirim “ gibi tehditkar cümle kullanımının cezası süresiz ban olmalı bence.
Bu arkadaş ceza puanı aldığı için teşekkür etmeli.

Vallahi epeydir foruma girmiyordum ilaç gibi geldi bu drama. Kemerlerinizi bağlayın geri döndük.

Foruma sık giresim gelmiyordu. İyi de yapıyormuşum. Bir kahve içip keyif yapacağız onda bile bir kaos bir polemik.

Birisi kendini kanıtlamaya çalışır, diğeri küser gider, diğeri üyelik günü ve mesaj sayısı yarıştırır, diğeri bir yargıç gibi en iyisini bildiğini iddia eder(Sadece bu başlık için değil forum genelinde var bu durum)

Ayrıca ismi geçmiş bu yüzden yazmak istiyorum, Teyyaredenkahve Levent bey süper bir insan. İnstagramdan çok kez başını ağrıtmışımdır sağolsun hep samimi ve sıkılmadan cevap vermiştir. Bu işi amatör ruh ile profesyonel yapmaya çalışan bir kişi tam anlamıyla.

Neyse en iyisi ben biraz daha foruma girmeden sadece kahvemi içeyim..

Biraz radikal bir fikir olucak ama sayın editörlerin banlama yetkisi var ise bence bu gibi durumlarda puana bakılmamalı. Saygısız bir insan olan, internet ortamında tanımadığı insanlara çirkin ithamlarda bulunan kişiler ilk mesajında banlanabilirse daha güzel bir forum ortamı olur gibi geliyor.

Geri