Selam, demlemeye yeni yeni başlayan birisi olarak bence server en önemsiz parça olabilir. Dripper ve filtre kağıdını her türlü alman gerektiğini varsayarak ve yine suyu dökebilmek için kuğu boyunlu bir kettle alman gerektiğini de varsayarak en önemli parça benim için tartıydı. Tutarsız tartımlarda, ya da direkt hiç tartı olmadan demlediğin kahveyi bir daha asla demleyemiyorsun. İş tamamen göz kararı oluyor ki bu da bence yeni nesil kahve demlemeye tamamen ters bir şey. Tartıdan sonra bir de termometre edindim ki o da gerçekten çok etkiledi demlemelerimi. Artık her demlememde aynı parametreleri hemen hemen tutturabildiğim için aynı tatları yakalayabiliyorum. Servera sahip olmak tabii ki güzel kahveyi sallayıp kokluyorsun, şarıl şarıl bardağa döküyorsun vs. fakat artık bazen direkt üşenip kupaya demliyorum. Hem daha az bulaşık çıkıyor hem de daha kısa yoldan işi çözüyorum.
Tartı olarak aşağıdaki ürünü kullanıyorum, işimi görüyor.
HUBBYCHEF Kahve Terazisi Hassas Zaman Ayarlı Mutfak Tartısı 3kg yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Attığın ibrik de gayet iyi gibi bence, benimki de ona benzer bir şey. Termometreyi şimdilik edinmeyeceksen kaynar suyu hiç ısıtmadığın ibriğe boşalttığında ortalama 93-92 derecelerde oluyor su. 10-20 saniye bekleyip 90 dereceyi hemen hemen bulabilirsin. Daha yüksek dereceler için ibriği önceden ısıtıp suyu öyle eklemen lazım.