• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 yeni başlamak istiyorum şöyle bir set yaptım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mirac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mirac

Yeni Üye
İsim
Mirac
Daha fazla  
İsim
Mirac
Merhaba. Öğrenci evime V60 alacağım.
Hario V60 02 drip kahve servis sürahisi (700 ML) https://amzn.eu/d/4sMffSF

Hario V60 02 plastik dripper ve 40'lı filtre kağıdı seti, siyah şeffaf Amazon.com.tr

Şu seti almayı düşünüyorum. Sizce iyi midir? Evde otomatik espresso makinem var ama bana lezzetli gelmiyor. Sizlerin önerisi önemli şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Öğrenci evime V60 alacağım.
Hario V60 02 drip kahve servis sürahisi (700 ML) https://amzn.eu/d/4sMffSF

Hario V60 02 plastik dripper ve 40'lı filtre kağıdı seti, siyah şeffaf Amazon.com.tr

Şu seti almayı düşünüyorum. Sizce iyi midir? Evde otomatik espresso makinem var ama bana lezzetli gelmiyor. Sizlerin önerisi önemli şimdiden teşekkürler.
Dostum selamlar ben de öğrenciyim, bütçeni en minimum düzeyde yoracak işini görecek ekipmanları arayışındaysan, https://ty.gl/jpqmuxexx24hw bu tarz v60 ve server olarak kavanoz kullanabilirsin. Bence ibrik ve tartı daha önce geliyor zamanla ihtiyaç doğrultusunda yeni ekipman alabilirsin :)

Dostum selamlar ben de öğrenciyim, bütçeni en minimum düzeyde yoracak işini görecek ekipmanları arayışındaysan, https://ty.gl/jpqmuxexx24hw bu tarz v60 ve server olarak kavanoz kullanabilirsin. Bence ibrik ve tartı daha önce geliyor zamanla ihtiyaç doğrultusunda yeni ekipman alabilirsin :)
Tartım var şimdilik işimi görecek ilerde ibrik alıcam daha temelden başlıyorum çok teşekkürler otomatik espresso makinem var hiç beğenmiyorum tadını asit içiyorum resmen

Selamlar. @thgngr söylediği gibi ibrik server'dan çok çok daha öncelikli. V60'da istediğin yavaşlıkta, hassasiyette ve sürelerde su döküşü sağlayamadığın ve kahve yatağını dağıttığın sürece istediğin verimi alman imkansıza yakın. İdeali tabi ısı kontrollü kendinden ibrikli bir kettle almak ama bütçe sorunu varsa en azından başlangıç için suyu kaynattıktan sonra V60'a dökmek için bir ibriğe ihtiyacın olacak.

Tartım var şimdilik işimi görecek ilerde ibrik alıcam daha temelden başlıyorum çok teşekkürler otomatik espresso makinem var hiç beğenmiyorum tadını asit içiyorum resmen
Espressoda çok ince parametreler var, farklı çekirdek ve farklı öğütüm kalibrasyonu deneyip ideali bulmak gerekiyor.

Espressoda çok ince parametreler var, farklı çekirdek ve farklı öğütüm kalibrasyonu deneyip ideali bulmak gerekiyor.
Hocam Serverdan kısmak zorunda kaldım https://ty.gl/0b7ftujp4ylin
Böyle yapılabilirmi dripper buna uygunmudur kusura bakmayın rahatsız ediyorum

Merhaba öğütücünüz var mıdır

Hocam Serverdan kısmak zorunda kaldım https://ty.gl/0b7ftujp4ylin
Böyle yapılabilirmi dripper buna uygunmudur kusura bakmayın rahatsız ediyorum
Estağfurullah aklınıza takılan başka bir şey olursa tekrar yazabilirsiniz, server gayet yeterli birkaç senedir demleme yapıyorum ben de bu minvalde bir Server kullanıyorum hatta ilk sene yarım litrelik kavanozlara demleme yapıyordum. İbrik ilk aşamada işinizi görecektir, Ama bir adet de Çubuk termometre almanızı önerebilirim sıcaklık demleme için önemli bir parametre

Estağfurullah aklınıza takılan başka bir şey olursa tekrar yazabilirsiniz, server gayet yeterli birkaç senedir demleme yapıyorum ben de bu minvalde bir Server kullanıyorum hatta ilk sene yarım litrelik kavanozlara demleme yapıyordum. İbrik ilk aşamada işinizi görecektir, Ama bir adet de Çubuk termometre almanızı önerebilirim sıcaklık demleme için önemli bir parametre
Çok teşekkür ederim :)) insan kendi uğraşınca daha bi güzel oluyor ve hobi oluyor :))

Çok teşekkür ederim :)) insan kendi uğraşınca daha bi güzel oluyor ve hobi oluyor :))
Rica ederim hocam yavaş yavaş ekipmanlarına alıştıkça güzel sonuçlar elde ettikçe daha keyifli oluyor :)

Selam, demlemeye yeni yeni başlayan birisi olarak bence server en önemsiz parça olabilir. Dripper ve filtre kağıdını her türlü alman gerektiğini varsayarak ve yine suyu dökebilmek için kuğu boyunlu bir kettle alman gerektiğini de varsayarak en önemli parça benim için tartıydı. Tutarsız tartımlarda, ya da direkt hiç tartı olmadan demlediğin kahveyi bir daha asla demleyemiyorsun. İş tamamen göz kararı oluyor ki bu da bence yeni nesil kahve demlemeye tamamen ters bir şey. Tartıdan sonra bir de termometre edindim ki o da gerçekten çok etkiledi demlemelerimi. Artık her demlememde aynı parametreleri hemen hemen tutturabildiğim için aynı tatları yakalayabiliyorum. Servera sahip olmak tabii ki güzel kahveyi sallayıp kokluyorsun, şarıl şarıl bardağa döküyorsun vs. fakat artık bazen direkt üşenip kupaya demliyorum. Hem daha az bulaşık çıkıyor hem de daha kısa yoldan işi çözüyorum.

Tartı olarak aşağıdaki ürünü kullanıyorum, işimi görüyor.

Attığın ibrik de gayet iyi gibi bence, benimki de ona benzer bir şey. Termometreyi şimdilik edinmeyeceksen kaynar suyu hiç ısıtmadığın ibriğe boşalttığında ortalama 93-92 derecelerde oluyor su. 10-20 saniye bekleyip 90 dereceyi hemen hemen bulabilirsin. Daha yüksek dereceler için ibriği önceden ısıtıp suyu öyle eklemen lazım.

Selam, demlemeye yeni yeni başlayan birisi olarak bence server en önemsiz parça olabilir. Dripper ve filtre kağıdını her türlü alman gerektiğini varsayarak ve yine suyu dökebilmek için kuğu boyunlu bir kettle alman gerektiğini de varsayarak en önemli parça benim için tartıydı. Tutarsız tartımlarda, ya da direkt hiç tartı olmadan demlediğin kahveyi bir daha asla demleyemiyorsun. İş tamamen göz kararı oluyor ki bu da bence yeni nesil kahve demlemeye tamamen ters bir şey. Tartıdan sonra bir de termometre edindim ki o da gerçekten çok etkiledi demlemelerimi. Artık her demlememde aynı parametreleri hemen hemen tutturabildiğim için aynı tatları yakalayabiliyorum. Servera sahip olmak tabii ki güzel kahveyi sallayıp kokluyorsun, şarıl şarıl bardağa döküyorsun vs. fakat artık bazen direkt üşenip kupaya demliyorum. Hem daha az bulaşık çıkıyor hem de daha kısa yoldan işi çözüyorum.

Tartı olarak aşağıdaki ürünü kullanıyorum, işimi görüyor.

Attığın ibrik de gayet iyi gibi bence, benimki de ona benzer bir şey. Termometreyi şimdilik edinmeyeceksen kaynar suyu hiç ısıtmadığın ibriğe boşalttığında ortalama 93-92 derecelerde oluyor su. 10-20 saniye bekleyip 90 dereceyi hemen hemen bulabilirsin. Daha yüksek dereceler için ibriği önceden ısıtıp suyu öyle eklemen lazım.
Hocam termometre olarak ne önerirsin

1-Clever Dripper 2.El
2-Server yerine kavanoz bile olur.
3-Uygun fiyatlı bir tartı 0.1 gösteren
4-Rossman 4 numaralı filtre kağıdı.V60 çok sıkıntılı ve deneyim istiyor, bende o yüzden Clever Dripper kullanıyorum.
5-En önemlisi değirmen

Ben de öğrenciydim bu hobiye başladığımda ve o zamanlar başladığım ekipmanlar şu şekildeydi;

Hario V60 V2 - Plastik
Kuğu boyunlu kettle (Epinox ocak üstü)
S&H'dan uygun bir server (Epinox server da olabilir)
Termometre
Uygun bir tartı (benimkinin linki)
Timemore C3 El değirmeni

Burda en yorucu değirmen olacaktır. Onu ikinci el olarak bakabilirsiniz. Ama elzem olarak hario v60, Kettle ve tartı olmalı. Diğerleri zamanla alınabilir. Kahveyi gerekirse direkt bardağa ya da kavanoza demleyebilirsiniz. :)

Merhaba hario v60 01 dripper ve epinox 02 dripper aldım ilk defa(epinox 02 marka yazmıyor) 02 nin deliği daha büyük olması gerekmez mi bende ki 01 deliği daha geniş sorun yaratır mı acaba

Ekli dosyalar

• IMG20250114115109.jpg
    IMG20250114115109.jpg
    61.5 KB · Görüntüleme: 14
Geri