• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 ile demleme zor mu?

İsim
Caner
Daha fazla  
İsim
Caner
Ekipmanlar
Moka pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Seyhan
@portakalhalil bana v60 hediye etmeyi teklif etti. Şimdi ben boşuna olmasın diye önce bir hediyeyi tartıyorum. Yapabilir miyim bana gider mi diye? Çünkü biraz zormuş galiba. Ne tür zorlukları var, yapabilir miyim ?

V60 bir girdap . Bu tuzağa düşme dostum 😀

Tamam hediye falan istemiyorum. French press ile mutlu mesut yaşarım

İstedikten sonra yapamayacağın şey yok. French press ve v60 ın filtrelemesi tamamen bu da aynı kahveden farklı bir fincan çıkmasını sağlar. Öyle bir aman aman zorluğu yoktur. Yaptıkça denedikçe alışırsın

Nitelikli kahve başlı başına masraf zaten.
Ya nitelikli kahve neyse hani benim gözüm öyle collectivalar da falan değil. Spada da olur , nok coffee de olur, coffee sapiens de olur grizzly de olur.
Ama yok öğütücü yok tartı. Babamın verecek parası var ama vermez. Yani ben babama bağlı biriyim. Ona göre coffee is coffee.

A101de kendinden filtreli kahve var. Onunla idare edebilirsiniz. Sallama çay gibi paketi açarak bardağın üzerine koyuyoruz. Üstten sıcak su dökülüyor. Benim v60la yaptıklarımdan daha iyi gibi geldi. Hem kahvesi hem miktarı tam kıvamında.
Hocam o kadar da değil ya :D

Öğütücü, nitelikli çekirdek, su vs. bunlar FP ve V60'ta ortak şeyler. Tek fark tartı ve kağıt filtre alman gerekiyor. Bunlar da masraf elbet ama kahve çekirdeği masrafının yanında ufak kalıyor.
Hocam tartıyı ileriki zamanlara alalım. Her şey yavaş yavaş olsa adım adım olsa olmaz mı?

1-V60 dripper (Kendi kupama demlerim, ölçüyü de (8 gr = 1 tepeleme tatlı kaşığı alırım))
2-Öğütücü alırım
3-Tartı alırım

Ben V60'a uzun süre FP kullandıktan sonra geçmiştim, gözüm korkmuştu tabiri caizse. Sonra pişman olmuştum ama beklememe hiç gerek yokmuş diye düşünmüştüm. Başlarda istediğin tadı yakalaman zor olacak ama zamanla elin demlemeye damağın da nitelikli kahveye alışır. Ben kullanmadım ama yeni başlayanlar için Clever dripper da öneriyorlar, bir göz atabilirsin.

Geri