• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 için doğru öğütüm ayarını bulmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ergulcafe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ergulcafe

Üye
İsim
Kevser Ergül
Daha fazla  
İsim
Kevser Ergül
Herkese merhaba,
V60 ile yeni yeni demleme denemeleri yapıyorum ve sormak istediğim bir soru var. El değirmenim Kingrinder K6 bu arada.
Diyelim ki nitelikli bir çekirdeği 100'de öğüttüm ( Kingrinder için pour over önerisi 90-120 arası) Aldığım sonuca bakarak daha ince mi daha kalın mı (ya da ideal öğütme ayarını ilk seferde bulabildim mi ) öğütmeliyim onu nasıl anlarım?

Merhabalar,
Yaklaşık 2 senedir kahve demliyorum çok deneyimli olduğum söylenemez. Ben de Kingrinder K6 kullanıyorum değirmen olarak ve v60 demlemelerimi 90-120 aralığından çok daha ince öğüterek yapıyorum genellikle 60-70 arası oluyor. İnternet üzerinden farklı değirmenler arasında klik dönüştürücü websiteleri var. Genellikle cmd için klik önerisi verildiğinden o siteleri kullanarak K6 için kaç klike denk geldiğini buluyorum. Sonra da tat ve demleme sürelerini not ederek denemeler yapıyorum biraz inceye veya biraz kalına giderek.

K6 için ilk başlarda ben de açıkçası normalden daha ince öğütüm yapıyordum 70-90 arasındaydım sanki demleme sürelerim kısa gibi geliyordu çünkü inceye gidiyordum ama şu anda daha çok reçetelerden ve tablodan yola çıkarak genelde 90-120 aralığında kullanıyorum.Önceki zamanlara göre daha memnunum şimdi böyle yerine oturdu tatlar benim açımdan.

Geri