• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 demlemelerde filtre kağıdı tercihiniz nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Forza cafec traditinal

Şu sette gelen hangi filtre kağıdı olabilir?
Şu diye düşünüyorum ama emin olamadım, gelen paket de ambalajlı değildi öyle olsaydı bile çok önceden aldığım için açıp atmışım sadece filtrenin paketi var.

Şu sette gelen hangi filtre kağıdı olabilir?
Şu diye düşünüyorum ama emin olamadım, gelen paket de ambalajlı değildi öyle olsaydı bile çok önceden aldığım için açıp atmışım sadece filtrenin paketi var.
Aynı seti ben de kahve.comdan edinmiştim. Setteki filtrelerin akışı hario 100lü bol poşetten daha hızlı, fakat kağıdın demlemeye tadını vermemesi için iyice ıslatmak gerektiğini düşünüyorum.

İyice ıslatmaktan kastınız nedir hocam? Yaklaşık kaç ml?

Özellikle ölçmedim ama normalde 2 tur demlikten döküyorsam, bu filtreleri kullanırken en az 5-6 tur dönüyordum.

Üf. İki fincan yapılacaksa baştan su ekleyip ısıtmam gerekecek o zaman

Endişeniz olmasın akışından memnun kalmıştım enteresan bi şekilde, hatta bu filtre kağıdı beni şaşırttığı için bu konuyu açmıştım esasen :D

5 tur su dökecekseniz bunun 3-4 turunu oda sıcaklığındaki sudan dökün, son 1-2 turu sıcak ile yaparsınız hocam. Hepsini sıcakla yapmanıza gerek yok sonuçta

Endişeniz olmasın akışından memnun kalmıştım enteresan bi şekilde, hatta bu filtre kağıdı beni şaşırttığı için bu konuyu açmıştım esasen :D
Anladım hocam ama kettle 1lt olunca işte insan biraz endişe ediyor gerçi kağıdı illa goose neck ile ısıtmamıza gerek yok o da ayrı bir nokta. Şu oda sıcaklığı ve sıcak su karışık şekilde ıslatmayı ilk defa duydum.

5 tur su dökecekseniz bunun 3-4 turunu oda sıcaklığındaki sudan dökün, son 1-2 turu sıcak ile yaparsınız hocam. Hepsini sıcakla yapmanıza gerek yok sonuçta
Mantıklı, hiç böyle düşünmemiştim iyi dediniz.

Elimde 40lı eski tip, yeni kulakçılı tip, abaca plus ve traditional var. Aynı öğütüm kahvede hızlıdan yavaşa 40lı eski>40lı yeni>abaca+>traditional. Tek döküşlü demlemede fark daha az olmasına rağmen belli oluyor fakat 4 döküşlü demlemelerde elimdeki 2 cafec çok yavaş hariolara göre. Bugün tek döküş sezy cuba demledim 2 defa eski 40lı ile 2.37 de bitti abaca+ ise 2.50.
Forza 40 lı eski hario :D

Abaca + kullanıyorum sıkışma olduğunu ben de duydum ama başıma geldiğini hatırlamıyorum, ondan önce de abaca kullanıyordum.

Elimdeki filtreler bitmeye yaklaştı bugüne kadar çoğunlukla hep hario 40'lı filtre kullanıyordum yeni üretim hario 40'lı filtreler hakkında neler düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz nelerdir? 40'lıdan devam mı edeyim farklı filtreye geçeyim mi 🤔

Benim favorim Cafec filtre. Abaca veya Abaca plus kullanıyorum. Şimdiye kadar hep Abaca kullandım tradination ilk defa aldım henüz kullanmadım umarım memnun kalırım.

Elimdeki filtreler bitmeye yaklaştı bugüne kadar çoğunlukla hep hario 40'lı filtre kullanıyordum yeni üretim hario 40'lı filtreler hakkında neler düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz nelerdir? 40'lıdan devam mı edeyim farklı filtreye geçeyim mi 🤔
Yeni 40 lılarda kaliteyi bozmuş olabilirler diye bir tahminim var ama yenilerini hiç kullanmadım eski kutudan bir kere kullanmıştım.

En son temmuzda yaptığım alışverişten kalan 40’lı kutuları kullanıyorum hala, eskileri ile bir fark göremedim. Kutular arasında da bi tutarsızlık deneyimlemedim henüz.
Benim favorim Cafec filtre. Abaca veya Abaca plus kullanıyorum. Şimdiye kadar hep Abaca kullandım tradination ilk defa aldım henüz kullanmadım umarım memnun kalırım.
Bugün ben de traditional siparişi geçtim, 40lı kutuya kıyasla nasıl bir fark görücem merak ediyorum açıkcası :d

Daha ince öğütüm gerektirenler demlemelerde hız lazımsa Abaca ama onun dışında pek de acayip bir fark gözlemlemediğimden Cafec Traditional'a geçtim birkaç ay önce fiyatlardan dolayı, nerdeyse çıktığından beri de Abaca kullanıyorum sayılır. Abaca'ya göre 3 pakette 1 paket yapacak kadar fark yarattığını düşünmüyorum ama bazı durumlarda lazım olur diye kenarda bir iki paket Abaca bulundurmak lazım yine de.

Geri