• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Demlemede Hızlı Akış Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan afilla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

afilla

Yeni Üye
İsim
Arda Keskin
Daha fazla  
İsim
Arda Keskin
Değirmen
KINGrinder K6
Kahve Arkadaşlığı İl
Bursa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İnegöl
Demleme yaparken su akış hızı aşırı yüksek kalıyor. Eskiden Hario V60 kağıdı kullanırken hedeflediğim demleme sürelerine ulaşıyor ya da çok küçük farklarla bitiriyordum. Ancak Cafec Traditional filtre kağıdına geçtiğimden beri demleme sürelerim 1:30 - 1:45 dakika bandına kadar düştü. Akış hızını ve demleme süresini kontrol altına almak için ne yapabilirim?

Ekipman Bilgileri:

• Değirmen: KINGrinder K6 (Genelde 1 - 1.05 tur arası kullanıyorum)
  • Dripper: MHW-3BOMBER Elf
  • Filtre Kağıdı: Cafec Traditional

Demleme yaparken su akış hızı aşırı yüksek kalıyor. Eskiden Hario V60 kağıdı kullanırken hedeflediğim demleme sürelerine ulaşıyor ya da çok küçük farklarla bitiriyordum. Ancak Cafec Traditional filtre kağıdına geçtiğimden beri demleme sürelerim 1:30 - 1:45 dakika bandına kadar düştü. Akış hızını ve demleme süresini kontrol altına almak için ne yapabilirim?

Ekipman Bilgileri:

Kahve demlemede yeni olduğunuzu varsayıyorum, foruma aramak istediğiniz anahtar kelimeleri yazarak fazla fazla içerik ve bilgi bulabilirsiniz.

Ekipman Bilgileri:

Bildiğim kadarıyla cafec'in kağıtları daha hızlı akış sağlıyor durumunuz normal. Öğütüm boyutunu azaltın durumunuz hallolur.

Ekipman Bilgileri:

Cafec kağıtlar hızlıdır abaca, traditional vs. daha inceye gitmeniz lazım, veya Hario poşet kağıt kullanabilirsiniz. Blooming süresini uzatın 45sn 1dk gibi. Döküşleri yavaş yapın sonda spin atın. İnceye gidince yüksek oran kullanmanız gerekebilir 1/17 1/18 gibi. Elinizdeki dripper da hızlı onun yerine Hario V60 daha yavaş bir akış sağlayacaktır.

Bendede kingrinder k6 var hario 01 kullanıyorum klick düşürürerek sorunu gideriyorum

Geri