• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Çayı niye 5 Dakika'da Dem Almıyor?

Kelemen

Barista
Üst düzey çayları araştıranlarımız ve deneyimleyenlerimiz muhakkak öğrenmiştir, normalde dünyada Siyah Çay ve Puerh Çayı 95-100 Derecede 5 Dakikada, Yeşil Çay 75-80 Derecede 3 dakika'da Oolong Çayı 90-96 derecede 4 dakikada Beyaz Çay ise 75-80 derecede 2 dakikada demleniyor. Fakat hangi miktar hangi rasyo kullanılırsa kullanılsın Türk çayı asla 15-20 dakikadan önce dem almıyor, 5 dakikada Türk çayı renk bile almıyor tadı geçtim. Bunun sebebi nedir?

Üst düzey çayları araştıranlarımız ve deneyimleyenlerimiz muhakkak öğrenmiştir, normalde dünyada Siyah Çay ve Puerh Çayı 95-100 Derecede 5 Dakikada, Yeşil Çay 75-80 Derecede 3 dakika'da Oolong Çayı 90-96 derecede 4 dakikada Beyaz Çay ise 75-80 derecede 2 dakikada demleniyor. Fakat hangi miktar hangi rasyo kullanılırsa kullanılsın Türk çayı asla 15-20 dakikadan önce dem almıyor, 5 dakikada Türk çayı renk bile almıyor tadı geçtim. Bunun sebebi nedir?
Bahsettiğiniz diğer çayları kendim demleyerek içmedim sadece Ceylon çayı demledim onda da böyle bir durumu gözlemlemedim ama bizim çayımızın bana göre en büyük sorunu çok fazla toz içeriyor olması. Örneğin paket çaylarda bu durum çok fazla. Her seferinde elemek zorunda kalıyorum ve ne kadar tozlu bir çay içtiğimizi anlıyorum. Tek başına bu bir etken olmayabilir belki de ancak işleme yöntemimiz de farklı diye biliyorum kurutma aşamasında kavurma tekniğine benzer bir süreç var sanırım. Demleme yöntemimiz de çoğu zaman buna sebep toplum olarak çoğumuz direkt su üzerine çay ekliyoruz ve onun çaydanlıkta çökmesini bekliyoruz bu metod çayın demlenmesini zorlaştırıyor bana göre, içerisindeki o tozlar en büyük sebep gibi. Bunun yerine ya direkt çay üstüne su ya da su üzerine eklenmiş çayı ocakta ufak bir döndürme süreyi biraz kısaltıyor. Tersi bir yöntem denemedim lakin daha az çay ve su oranı ile belki kahve demler gibi demlemek süreyi kısaltabilir bir kaç video gördüm sosyal medyada. Doğru mudur ne kadar etkiler denemek lazım.

Geri