• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Chestnut C3 S2C Dişli El Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Globally

Barista
İsim
Yiğit KOÇYİĞİT
Daha fazla  
İsim
Yiğit KOÇYİĞİT
Merhabalar,

Timemore Yeni C serisinin son versiyonu C3 artık Türkiye'de.

S2C Dişli sistemiyle bir çok demleme türüne göre öğütüm hızı ve aralığı sunmaktadır.

Timemore Chestnut C3, 2022 sürümüdür ve C2'nin gövdesine bir Spike-2-Cut dişli seti ile gelir Öğütme sırasında kolay tutuş için kare matris...

Screenshot_6.png

Timemore C3 yüzünden çökmüş olamaz sanırım :) gerçi o kadar herşeyi Timemore alınca, fanboy sayılırım neden olmasın??
Merhabalar,

IP/DNS değişikliğinden dolayı farklı tarayıcı ve kullanıcılarda henüz oturmadı. Açık aslında sistem
Farklı kullanıcılarda kapalı gözüküyor.

Yakın zamanda düzelecektir.

Saygılar

Yaklaşık 20 gündür C3 kullanıyorum. Hem yorumlarımı ileteyim hemde konu canlansın kimler nasıl kullanıyor iletirse faydalı olur.

İlk yorumum yeni nesil dişli gerçekten az toz üretiyor, öğütümü tutarlı, homojen ve kolay bir çevirme hissi var. Ufak bir tavsiye. Çekirdeklerli yükledikten sonra değirmeni azcık sallamak. Bu çevirmeyi biraz daha kolaylaştırıyor gibi hissediyorum.
Çevirme kolu mile resmen yapışıyor. Hem takarken hem çıkarırken biraz zorlandığı için dikkatli olmakta fayda var.
Hazne 25 gr çekirdeği rahatlıkla alabiliyor.
Alt kısmında bulunan gösterge çok basit bir şey olsa da varlığı ne tarafaydı dedirtip altına baktırıyor.
Cliklerin aralığı dar. Bu benim istediğim bir şey, sadece aeropress ve clever kullanıyorum kısa bir sürede clikler arasında geçiş yapabiliyorum. Bu durum hassas ayarlama yapmak isteyenler için olumsuz olacaktır.
Malzeme kalitesi 'neredeyse' kusursuz. Tek sorunum ve kafama takılan click ayarlama bölümünde ki arada kalan metal plak. Plak 20 günde sert çekirdekler kaynaklı ezilme yaşadı. Bu ezilme, clickler arası geçişte boşluk yaratıyor. Umarım giderek artmaz.

Benim sevdiğim, benimsediğim, kahveyi keyifle içmeme neden olan bir değirmen oldu. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220529_162939.jpg
    Screenshot_20220529_162939.jpg
    374.1 KB · Görüntüleme: 218
  • Screenshot_20220529_161019.jpg
    Screenshot_20220529_161019.jpg
    115.5 KB · Görüntüleme: 199
  • Screenshot_20220529_160955.jpg
    Screenshot_20220529_160955.jpg
    545.6 KB · Görüntüleme: 205
Yaklaşık 20 gündür C3 kullanıyorum. Hem yorumlarımı ileteyim hemde konu canlansın kimler nasıl kullanıyor iletirse faydalı olur.

İlk yorumum yeni nesil dişli gerçekten az toz üretiyor, öğütümü tutarlı, homojen ve kolay bir çevirme hissi var. Ufak bir tavsiye. Çekirdeklerli yükledikten sonra değirmeni azcık sallamak. Bu çevirmeyi biraz daha kolaylaştırıyor gibi hissediyorum.
Çevirme kolu mile resmen yapışıyor. Hem takarken hem çıkarırken biraz zorlandığı için dikkatli olmakta fayda var.
Hazne 25 gr çekirdeği rahatlıkla alabiliyor.
Alt kısmında bulunan gösterge çok basit bir şey olsa da varlığı ne tarafaydı dedirtip altına baktırıyor.
Cliklerin aralığı dar. Bu benim istediğim bir şey, sadece aeropress ve clever kullanıyorum kısa bir sürede clikler arasında geçiş yapabiliyorum. Bu durum hassas ayarlama yapmak isteyenler için olumsuz olacaktır.
Malzeme kalitesi 'neredeyse' kusursuz. Tek sorunum ve kafama takılan click ayarlama bölümünde ki arada kalan metal plak. Plak 20 günde sert çekirdekler kaynaklı ezilme yaşadı. Bu ezilme, clickler arası geçişte boşluk yaratıyor. Umarım giderek artmaz.

Benim sevdiğim, benimsediğim, kahveyi keyifle içmeme neden olan bir değirmen oldu. Teşekkürler.

Selamlar. Bu ezilmeyi ilk 2-3 öğütüm sonrası ben de yaşadım. Artış gözlemlediniz mi acaba?

@Globally bu konuda geri dönüş almış mıydınız acaba?

Son düzenleme:
bende de var ayni ezilme kronik oldugu belli sebebi milin vidali uc kismi bu parcaya sıkı oturmuyor hafif bosluk var o yuzden oguturken fotograftaki kisimlara baski yapiyor click ayarindaki boslugun sebebi de ayni sıkı oturmamasi,mile gore daha yumusak malzeme oldugu icin eziyor celik olsa ezmeyebilir daha fazla ezilecegini sanmiyorum parca degisse de ilk ogutumde aynisi olcaktir

Aynısı bende de oldu, kronik demek

Merhaba,
C3 almaya niyetlendim ancak C2'yi halihazırda kullanıyorum. C2'den C3'e geçmek ne kadar mantıklı olur? Deneyim ve çıkan son ürünle alakalı aralarında çok fark mıdır? İkisini de kullanmış olan birisi yorum yapabilirse çok sevinirim

Merhaba,
C3 almaya niyetlendim ancak C2'yi halihazırda kullanıyorum. C2'den C3'e geçmek ne kadar mantıklı olur? Deneyim ve çıkan son ürünle alakalı aralarında çok fark mıdır? İkisini de kullanmış olan birisi yorum yapabilirse çok sevinirim
C2 den C3 e geçmek sanırım 2020 model aynı arabanın 2022 modelini almaya benziyor. :) Tavsiyem daha ileri sıçrama yapmak olur

V60 için almayı düşünüyorum, ezilme sorun yaratıyormu ilerleyen günlerde? Ya da kronik sorun çözüldü mü yeni satılan ürünlerde?

Geri