• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore c3 esp ayar plakası

Konuya rastladığım için sevindim. Aynı problemi yaşadığım bir coffee department kahvesi var. 6 clickte akış 15sn de başlıyor. 7 click yaptığımda 15sn de 1:3 kahve veriyor. Şimdiye kadar sadece bu çekirdekte yaşadım bu durumu. Bunun dışında birbirine yakın değerler alıyordum. Kullandığım kahveyi aylık olarak değiştirip farklı kahveler deniyorum. Bu durumda plakayı almam mantıklı olur mu? Aslında uzun vadede espresso ve filtre için ayrı değirmenler alarak kullanımı ayırmayı da düşünüyorum bir yandan.
Plaka baya ince ayar yapmayı kolaylaştırıyor. Bence C3 ile espresso yapılacaksa bir gereklilik.
Bir de timemore C3 de ile örneğin 6-7 klikte öğüttüğüm zaman öğütüm bittikten sonra kolu çevirirken hep bir sürtme sesi oluyor sonra kendiliğinden geçiyor bu normal mi sizce,?
benimkinde de var o ses 5. klik ve incesinde. Normal mi bilmiyorum

C3 Pro için de uyumlu olur mu? Uyar gibi gözüküyor ama emin olup öyle almak isterim. Farklarina bakmak istedim iki modelin ama bulamadım.

C3 espresso ile öğütüm ayarı aynı olmuş oluyo plakayı takınca. Zaten gövde dışında bi fark yok diye biliyorum C3 ile Esp modeli arasında

Hocam sizdeki burr da kılcal çizikler mevcut mu az da olsa bu normal mi sizce
Burr'ün en aşağı kısımlarında sanırım bişeyler vardı da kılcal çizik değildi sanırım çok hatırlamıyorum tekrar bakmam lazım. Kullanıma bağlı kılcal çizikler olması normal galiba da yontulma veya büyük çizikler normal olmayabilir çok bilmiyorum

Hocam bu plakadan ben de aldım makina grunding ksm 4330. 18 klikte denedim krema zayıf oldu 19 da denedim yine aynı ama tadı iyiydi. Kahve olarak da 15 gr koyuyorum sepet basınçsız. Acaba nerde yanlış yapıyorum
Krema zayıf olduysa hızlı akıştan kaynaklı olabilir. 15 gram kahve koyup kahve gram çıktı alıyorsunuz? Normalde 30-45 arasında almanız lazım. 16lara inip bi deneyebilirsiniz.
Bununla birlikte çekirdekten çekirdeğe de öğütüm ayarının değişeceğini hatırlatmış olayım. A çekirdeğinde 16 click iyi bir ayarsa B çekirdeğinde 18 click iyi bir ayar olabilir.

Konuya rastladığım için sevindim. Aynı problemi yaşadığım bir coffee department kahvesi var. 6 clickte akış 15sn de başlıyor. 7 click yaptığımda 15sn de 1:3 kahve veriyor. Şimdiye kadar sadece bu çekirdekte yaşadım bu durumu. Bunun dışında birbirine yakın değerler alıyordum. Kullandığım kahveyi aylık olarak değiştirip farklı kahveler deniyorum. Bu durumda plakayı almam mantıklı olur mu? Aslında uzun vadede espresso ve filtre için ayrı değirmenler alarak kullanımı ayırmayı da düşünüyorum bir yandan.
Hocam 7 clickte biraz daha fazla tamp yapın. Ya da kahve miktarını 1 gram artırıp deneyin. Ben 16 gram kahve ile yapıyorum ideal oluyor. 2 shot düğmesinde ön demleme ile birlikte toplamda 30 saniye su veriyor zaten. Bende ön demleme bittikten sonra basınç artıp akış başlıyor.
Bununla birlikte, plaka espresso konusunda biraz daha esneklik ve iyi bir ayar sağlıyor. Eğerki espresso içiyorsanız sık sık bence kesinlikle alınmalı. Hatrı sayılır derecede fark ediyor. En basitinden sizin örneğinizde, 7click akış hızlı 6 click akış çok az. Ama esp plaka olsaydı 16-19 arasında gezinip doğru ayarı bulabilirdiniz.

Hocam 7 clickte biraz daha fazla tamp yapın. Ya da kahve miktarını 1 gram artırıp deneyin. Ben 16 gram kahve ile yapıyorum ideal oluyor. 2 shot düğmesinde ön demleme ile birlikte toplamda 30 saniye su veriyor zaten. Bende ön demleme bittikten sonra basınç artıp akış başlıyor.
Bununla birlikte, plaka espresso konusunda biraz daha esneklik ve iyi bir ayar sağlıyor. Eğerki espresso içiyorsanız sık sık bence kesinlikle alınmalı. Hatrı sayılır derecede fark ediyor. En basitinden sizin örneğinizde, 7click akış hızlı 6 click akış çok az. Ama esp plaka olsaydı 16-19 arasında gezinip doğru ayarı bulabilirdiniz.
Bahsettiğiniz yöntemi 7 click 17,5gr'a kadar arttırarak denedim ama maalesef sonuç alamadım. Tam tersi olacak şekilde 6 click öğütüm için de 16gr'a kadar düştüm ama akış hizlanmiyor. Kullandığım makine de ön demleme maalesef yok. Direkt 9 bar ile başlıyor. Önerinizi dinleyerek plaka daha kullanışlı olacak gibi geliyor kısa vade için. Çok teşekkür ederim.

C3'te plakayı tam sayı yerine arada bir noktaya da ayarlayabiliyorsunuz ve yayın gerginliği buna izin veriyor,
bu şekilde birkaç farklı ayar yapabilmiştim.
deneme amaçlı kullanılabilir ama uzun vadede yayın sorun çıkarma olasılığını gözeterek esp plaka almıştım ben de, epey farkediyor..

Jo
C3'te plakayı tam sayı yerine arada bir noktaya da ayarlayabiliyorsunuz ve yayın gerginliği buna izin veriyor,
bu şekilde birkaç farklı ayar yapabilmiştim.
deneme amaçlı kullanılabilir ama uzun vadede yayın sorun çıkarma olasılığını gözeterek esp plaka almıştım ben de, epey farkediyor..
Hocam.espressoda kaç klik yapıyorsunuz ben yeterli krema alamıyorum 15 gr kahve 51mm basınçsız sepet ile. Neyde hata yapıyorum bulamadım

Merhabalar,

Güncel olarak ürünü kullanıp espresso için (EC685) 51mm öğütüm aralığı ve gramaj önerisi olan var mı ?

Basınçsız sepet ile kullanacak kadar iyi bir öğütüm sağlıyor mu esp plakası ile? Ben de c3 sahibiyim ve espressoya giriş yapmak istiyorum. Ama baratza encore esp + ec685 mi yoksa sage bambino mu karar veremedim. C3 yeterli gelecekse sage almayı düşünüyorum.

Geri